پروین میرزاحسینی
رئیس کل دادگستری استان کرمان روز پنجشنبه گذشته در نشست خبری در پاسخ به سوال فردایکرمان درخصوص برخی پروندههای مربوط به اختلاس، رشا، ارتشا و همچنین فساد اداری توضیحاتی ارایه کرد.
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی اظهار کرد: «در استان کرمان نظارتهای بسیار خوبی هم بر عملکرد ادارات و نهادها و هم بر عملکرد صنایع و معادنی که در استان فعال هستند، داریم».
وی گفت: «ما در بحث حمایت از صنایع و معادن بر این عقیده هستیم که اگر حمایت همهجانبه از مسائل اقتصادی باید در استان انجام بشود یک بخشی از آن مبارزه با فسادهایی است که در این مجموعهها اتفاق میافتد و به همین جهت هم سازمان بازرسی در استان به وظایف خود به خوبی عمل کرده و میکند، هم دستگاههای نظارتی دیگری که هستند، و هم خود قوه قضاییه و دادستانهای ما ورود جدی به این مسئله دارند:».
حمیدی با بیان اینکه مبارزه با فساد جزو اولویتهای دستگاه قضایی و قوه قضاییه است، افزود: «برخوردهای لازم در این زمینه به عمل میآید و کشفیاتی هم که در استان کرمان وجود دارد، نشان میدهد که این نظارتها هدفمند و به خوبی انجام میشود».
وی همچنین تاکید کرد: «مرجع رسمی اطلاعرسانی دربارۀ این مسائل قوه قضاییه است و اگر ضابطین جایی فسادی را کشف و اعلام میکنند، فقط به عنوان یک پیشخبر است اما تشخیص اینکه آیا اتهام این افراد ثابت میشود و آیا فساد در حدی که دوستان در وهلۀ اول اطلاعرسانی کردند، به همان شکل بوده و ابعاد آن چقدر بوده، با قوه قضاییه است و اگر نیاز به اطلاعرسانی باشد قوه قضاییه در این زمینه باید اطلاعرسانی کند».
پروندۀ فساد باشگاه فوتبال مس رفسنجان
رئیس کل دادگستری استان کرمان سپس با اشاره به برخی از پروندههای فساد توضیح داد: «در پرونده باشگاه فوتبال مس رفسنجان برای ۱۶ الی ۱۷ نفر از افراد، پرونده تشکیل شد و برای تعدادی از آنها منع تعقیب صادر شد و مجرمیت آنها احراز نشد، برای تعدادی هم قرار مجرمیت صادر شد و پرونده به دادگاه رفسنجان رفت».
وی بیان کرد: «در دادگاه حدود ۱۶ مورد نواقص تحقیقاتی تشخیص داده شد و پرونده به دادسرا برگشت و در حال حاضر این پرونده در دادسرای رفسنجان در مرحلۀ رفع نواقصی است که توسط دادگاه گرفته شده است».
حمیدی ادامه داد: «پرونده مجدداً به دادگاه میآید و حکم صادر میشود و پس از آن به رسانهها اطلاعرسانی خواهیم کرد».
وی تاکید کرد: «این پرونده در اولویت رسیدگی بوده و ریاست محترم قوه قضاییه نیز یکیدو مرتبه تاکید کردند که به این پرونده سریعتر رسیدگی بشود و ما هم آن را دنبال میکنیم».
اختلاس شرکت صنایع مس رفسنجان
وی دربارۀ پروندۀ اختلاس شرکت صنایع مس رفسنجان، گفت: «در این پرونده حدود ۳۰۲ میلیارد ریال یعنی حدود ۳۰ میلیارد تومان اختلاس مطرح شده، سه متهم به دادگاه معرفی شدند که دو نفر از اینها در بازداشت موقت هستند و پرونده در حال تحقیقات است و یک نفر هم با قرار وثیقه آزاد شده است».
پروندۀ کارگران فولاد
رئیس کل دادگستری استان کرمان یادآور شد: «پروندۀ کارگران فولاد در مرحلۀ کارشناسی است و کارشناسی مرحلۀ چهارم آن در حال انجام است».
وی با بیان اینکه پرونده مقداری طول کشیده است، توضیح داد: «در این زمینه کارگروهی در استان از معاونین و قاضی محترم شعبه تشکیل شده که پرونده را پیگیری کنند تا مرحلۀ کارشناسی هم به سرعت انجام و منتهی به تصمیم قضایی بشود».
پروندۀ فساد اداری شورای شهر جیرفت
حمیدی با اشاره به پروندۀ فساد اداری شورای شهر جیرفت، اظهار کرد: «در این رابطه یک شبکۀ رشا و ارتشا در شهرداری جیرفت شکل گرفته بود که عناصری که در این قضیه دخیل بودند، دستگیر شدند و الان تحت نظر هستند».
وی افزود: «کار کارشناسی اموال متهمان در این پرونده در دست انجام است و انشاءالله در آینده پس از اعلام نظر کارشناسی، پرونده منتهی به صدور کیفرخواست خواهد شد و به دادگاه ارسال میشود».
آخرین وضعیت پروندۀ قاچاق سوخت جنوب کرمان
رئیس کل دادگستری استان کرمان در تشریح آخرین وضعیت رسیدگی به پروندۀ قاچاق سوخت در جنوب استان کرمان، بیان کرد: «این پرونده مربوط به قاچاق حدود ۱۱ میلیون و ۴۰۵ هزار لیتر سوخت توسط یک شبکه و رشا و ارتشایی که در این رابطه صورت گرفته است».
وی با بیان اینکه در رابطه با این پرونده تعداد زیادی سکه، طلا و ... کشف شده است، ادامه داد: «این پرونده به دادگاه آمده، در حال رسیدگی است و کیفرخواست آن صادر شده است».
حمیدی با اشاره به اینکه پرونده در زمان رسیدگی به اعتراضات ۱۰ روزه به کیفرخواست قرار دارد، خاطرنشان کرد: «انشاءلله پس از صدور رای دادگاه بدوی اطلاعرسانی را انجام میدهیم».
پروندۀ واژگونی اتوبوس دانشآموزان نخبه
وی دربارۀ پروندۀ مربوط به واژگونی اتوبوس دانشآموزان دبیرستان فرزانگان در کرمان گفت: «آخرین موضوعی که در این پرونده مطرح شده و در حال رسیدگیست، مربوط به اختلاف صلاحیت است».
رئیس کل دادگستری استان کرمان توضیح داد: «باید مشخص شود که این پرونده در صلاحیت رسیدگی کرمان است یا ماهان؛ زیرا برخی از افرادی که در این رابطه تحت تعقیب قرار گرفتند مدیران استانی بودند و اگر مدیران، استانی باشند، پرونده باید در مرکز استان رسیدگی شود و در عین حال حادثۀ واژگونی در حوزۀ دادگاه ماهان اتفاق افتاده است».
وی ادامه داد: «در حال حاضر پرونده در دادگاه تجدید نظر است تا این دادگاه اختلاف را برطرف کند و مرجع رسیدگی به پرونده مشخص شود، پس از آن پرونده مورد رسیدگی قرار میگیرد و کارهای قضایی آن رسیدگی میشود و پس از صدور رای اطلاعرسانی خواهد شد».
پروندۀ واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد
حمیدی همچنین دربارۀ اتوبوس واژگون شده در مسیر کرمان - مشهد گفت: «این حادثه در حوزۀ قضایی شهرستان راور اتفاق افتاد و متاسفانه در این حادثه ۱۵ نفر جان خود را از دست دادند».
وی یادآور شد: «برای این پرونده کارگروهی در استان با مسئولیت جناب آقای قویدل، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تشکیل دادیم که ابعاد مختلف این پرونده رسیدگی و بررسی شود و جلسهای نیز در این زمینه تشکیل شد و کارگروه مصوبات خوبی هم داشته است».
رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: «ضمن اینکه رسیدگی به پروندۀ قضایی این حادثه در شهرستان راور در دستور کار است چند مطلب دیگر نیز پیگیری شد از جمله اینکه ابعاد این ماجرا کاملاً بررسی، و هر کس تخلفی در این زمینه انجام داده مشخص شود».
وی اضافه کرد: «با توجه به اینکه اتوبوس بیش از ظرفیت مسافر داشته به دنبال این هستیم که بیمۀ افرادی که در این حادثه کشته شدند، از طریق بیمۀ طرف قرارداد یا از طرف صندوق تامین خسارات بیمه تامین شود».
حمیدی تاکید کرد: «در حال پیگیری هستیم که این پرونده با سرعت و دقت لازم رسیدگی، و تصمیم نهایی برای آن گرفته شود».
وی افزود: «فقط یک نفر از مسافران اتوبوس از اتباع بوده که آن هم کشته شده و راننده هم فوت کرده و بقیه افرادی که کشته شدند از همشهریها و هماستانیهای خودمان بودند».
نظر خود را بنویسید