گروه فرهنگ و هنر: استان هرمزگان با امضای یک تفاهمنامه میان استاندار و معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عنوان میزبان هفدهمین جشنواره ملی موسیقی نواحی ایران معرفی شد. این در حالی است که خاستگاه این جشنواره از ابتدا کرمان بوده و تا کنون چهارده دورهۀ آن در کرمان برگزار شده است و طی هفتههای گذشته مطالبۀ گستردهای از سوی فعالان فرهنگی و اجتماعی و رسانهای استان از استاندار وجود داشت تا برای میزبانی کرمان اقدام کند. این اتفاق نیفتاد و امروز خبر رسید که هرمزگان توانست میزبانی را از آن خود کند.
برگزاری جشنواره یک فرصت تاریخی است
استاندار هرمزگان در اینباره گفت: «بدون تردید برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در این استان میتواند برای ما یک فرصت تاریخی مهم در راستای احیا و تقویت فرهنگ و هنر باشد».
به گزارش ایرنا، آشوریتازیانی در بخشی از اظهاراتش بیان کرد: «این جشنواره از جمله مولفههایی که میتواند اقتدار کشور عزیزمان در مقابله با انفعال فرهنگی را به خوبی رقم بزند توجه به پاسداشت هویت، سنت، آئینها و هنر متعالی ایران عزیز با برگزاری جشنوارهها و رخدادهای فرهنگی نظیر جشنواره ملی نواحی ایران است».
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در بخشی از سخنانش ضمن قدردانی از استاندار هرمزگان در میزبانی جشنواره ملی موسیقی نواحی و توصیف ارزشمندیها و ویژگیهای استان هرمزگان برای برگزاری رویدادهای مختلف موسیقایی گفت: «استان هرمزگان ظرفیتهای بسیار ارزشمندی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی دارد و طبیعتا اگر بتوانیم با همراهی ستادی و استانی این ظرفیت بالای فرهنگی هنری را با زبان موسیقی به مخاطبان ارائه دهیم قطعا میتواند به عنوان یک دستاورد ارزشمند هم برای استان و هم برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی و نشان دهد که فعالیتهای فرهنگی و هنری فقط در تهران نیست و استانی مانند هرمزگان میتواند به عنوان یک قطب مهم موسیقایی در توسعه این جریان فرهنگی نقش ایفا کند».
رضایی افزود: «معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این آمادگی را هم دارد تا به واسطه حضور موثر استان هرمزگان در جریان برگزاری جشنواره موسیقی نواحی ایران، برنامهریزیهای لازم و همکاریهای موثری را هم برای انجام دیگر فعالیتهای هنری در حوزه فرهنگی «خلیج فارس» و جزیره «بوموسی» با هنرمندان و مسئولان استانی داشته باشد».
با هزینۀ این جشنواره ۶ جشنواره برگزار میکنیم
شنبة سیزدهم بهمنماه در حالی این خبر منتشر شد که استاندار کرمان در جمع خبرنگاران حضور داشت و از او در بارة عدم قبول میزبانی کرمان از برگزاری جشنواره موسیقی نواحی سوال شد. وی گفت: وقتی کسانی که میخواهند جشنواره را در استان برگزار کنند میگویند که از خدایمان است که برگزار نشود؛ من چه کار میتوانم بکنم؟!
به گزارش استقامت، محمدعلی طالبی در پاسخ به مطالبۀ اهالی رسانه برای برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در کرمان، قول داد که ۶ میلیارد هزینۀ برگزاری این جشنواره را برای ۶ جشنواره فرهنگی و هنری ملی و منطقهای مجزا هزینه کند.
وی بیان کرد: «به جای جشنواره موسیقی نواحی در استان کرمان یک برنامۀ ویژه، فراتر از ابعاد ملی در حوزۀ میراثفرهنگی، گردشگری و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی داریم و بنای ما این است بعد از تعطیلات نوروز در جلسهای با حضور خبرنگاران از آن برنامه رونمایی کنیم».
طالبی با اشاره به توئیت سرپرست ادارهکل روابط عمومی استانداری کرمان مبنی بر هزینۀ شش میلیاردی برگزاری جشنواره و انتقادی که در آن توئیت برای پرداخت این هزینه مطرح شده بود، توضیح داد: «نکتهای که من به دوستان وزارت ارشاد گفتم و آقای نژادحیدری هم توییت کرده بودند - من گفتم که توییت کنند - بحث ۶ میلیارد نیست، موضوع این است وقتی کسانی که میخواهند جشنواره در استان برگزار کنند و این جمله از زبان مبارکشان خارج میشود که از خدایمان است که برگزار نشود من چه کار میتوانم بکنم؟».
وی ادامه داد: «وقتی ما از آن جلسه بیرون آمدیم به آقای روحی گفتم به جای اینکه ۶ میلیارد را صرف یک جشنواره بکنیم من ۶ میلیارد را به شما میدهم و شما ۶ جشنواره ملی و منطقهای برگزار کنید».
استاندار کرمان تاکید کرد: «اصلاً از هزینه کردن چنین پولهایی در استان کرمان ابایی ندارم، گفتم این پول را به شما میدهم اما برای اینکه جشنوارهای برگزار شود که بیشترین فراگیری را در استان داشته باشد».
وی خاطرنشان کرد: «۶ جشنوارۀ خیلی خوب میتوان در حوزۀ تئاتر، سینما، موسیقی، هنرهای تجسمی و رشتههای مختلف فرهنگی و هنری با این پولها در استان تعریف کرد و به جای اینکه روی یک رشتۀ خاص متمرکز بشویم، رشتههای مختلف را تحت پوشش قرار دهیم».
طالبی افزود: «این اطمینان را به شما میدهم که فراتر از این مبالغ، برای فرهنگ و هنر استان هزینه میکنیم».
گفتنی است طرح این موضوع از سوی استاندار که در آینده با پول جشنواره موسیقی نواحی ۶ جشنواره ملی و منطقهای برگزار خواهد کرد در روزهای گذشته در فضای مجازی با انتقاداتی مواجه شده است؛ از جمله اینکه با یک میلیارد تومان این روزها برگزاری یک جشنوارة محلی هم امکانپذیر نیست، چه رسد به اینکه بخواهیم با این پول یک جشنوارة ملی یا منطقهای برگزار کنیم.
نظر خود را بنویسید