گروه اقتصاد: شنبة ۱۹ آبانماه، سیرجان شاهد برگزاری نمایشگاه تخصصی سیمکس در حوزة معدن و صنعت بود. در مراسم افتتاح این نمایشگاه، که در محل گهرپارک برگزار شد، استاندار کرمان، فرمانداران سراسر استان، رئیس انجمن سنگآهن ایران، فعالان حوزۀ صنعت و شرکتهای معدنی و صنایع معدنی حضور داشتند.
در مراسم افتتاحیة این نمایشگاه، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر مزیت برگزاری این نمایشگاهها را در کنار هم بودن پیمانکار، مشاور، حوزههای دانشبنیان و کارفرما بیان کرد و گفت: «نمایشگاهها بهترین فرصت برای امضای توافقات چند جانبه است.»
عتیقی همچنین اظهار امیدواری کرد که موانع و مشکلات تولید منطقۀ گلگهر و شرکتهای تابعه با حضور و کمک شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها برطرف شود.
به گزارش استقامت، وی در این مراسم بیان کرد: «آوردۀ نمایشگاهها باید توافقات خوب باشد».
عتیقی افزود: «انشاءالله بتوانیم با یکدیگر یکسری از موانع و مشکلات تولید که در منطقۀ گلگهر و شرکتهای تابعه وجود دارد را با کمک شرکتهای دانشبنیان و دانشگاهها برطرف کنیم».
وی با اشاره به سابقۀ ۱۹ سالۀ خود در گلگهر، اظهار کرد: «معمولاً یکی از دلایلی که کار به نتیجه نمیرسد این است که ضلع سوم حاضر نیست و نمیتوانند در جلسه با یکدیگر همفکری کنند».
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر توضیح داد: «معمولاً دو طرف با یکدیگر به توافق میرسند و بعد تصمیم میگیرند نفر سوم را هم اضافه کنند اما چون نفر سوم حاضر نیست، این کار همیشه گره میخورد».
وی ادامه داد: «مزیت برگزاری نمایشگاهها این است که با حضور همۀ اضلاع، میتوانند با هم قراردادهای سهجانبه منعقد کنند».
عتیقی تاکید کرد: «شاید هیچ وقت فرصت نشود پیمانکار، مشاور، حوزههای دانشبنیان و کارفرما در کنار یکدیگر باشند اما در شرایط نمایشگاه که همه در کنار هم هستند، میتوانند در توافقات سهجانبه یا چهار جانبه به توافق برسند».
هدف نمایشگاه سیمکس ترویج نوآوری است
در این مراسم، مدیر اجرایی دومین نمایشگاه نهضت تولید در معدن، صنایع معدنی و زنجیره فولاد و مس سیرجان با اشاره به اهداف کلیدی برگزاری این نمایشگاه گفت: «تبدیل نمایشگاه به رویدادی بینالمللی و جذب مشارکت خارجی، افزایش تاثیرگذاری در صنعت و شرکتهای بزرگ داخلی و خارجی، ترویج نوآوری و فناوریهای نوین و ارائۀ آخرین دستاوردهای فناورانه، تقویت شبکهسازی و همکاری بین فعالان داخلی و بینالمللی و حمایت از توسعۀ پایدار با ترویج آنها در نمایشگاه از اهداف برگزاری این نمایشگاه است.»
محمد جواهری افزود: «با توجه به اینکه این نمایشگاه تخصصی است، شرکتهای بینالمللی فعال در صنعت، معدن، فولاد و مس، کارشناسان و متخصصان، تولیدکنندگان و تامینکنندگان تجهیزات و مواد اولیه، شرکتهای فعال حوزۀ بومیسازی کشور، شرکتهای دانشبنیان، استارتآپهای فناورانه، فعالان حوزۀ هوش مصنوعی و دانشجویان و پژوهشگران، مخاطبان اصلی ما در این نمایشگاه هستند.»
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل شرکت معدنی و صنعتی گلگهر یادآور شد: «دومین نمایشگاه سیمکس در فضایی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع برپا شده است که ۶۵۰۰ متر بهصورت سرپوشیده و ۱۵۰۰ متر در فضای روباز قرار دارد.»
وی ادامه داد: «پیش از برگزاری مراسم افتتاح و تاکنون بیش از ۱۰ تفاهمنامه بین شرکتهای دانشبنیان و برخی از شرکتهای گلگهر برای رونمایی آماده شده است و امیدواریم تا پایان نمایشگاه بیش از این، قراردادهای تفاهمنامه بین شرکتهای دانشبنیان با شرکتهای منطقه گلگهر و گروه مس منعقد شود.»
وی از برگزاری نشستهای تخصصی در نمایشگاه سیمکس خبر داد و بیان کرد: «با همکاری معاونت منابع انسانی گلگهر برای اینکه نهایت استفاده را از نمایشگاه ببریم کارگاههای آموزشی در نظر گرفته شده است.»
وی گفت: «در نمایشگاه علاوه بر شرکتهای منطقۀ گلگهر، شرکت ملی مس، شرکت مس باهنر و همچنین شرکت فولاد مبارکه به نمایندگی از این هلدینگ و شرکت فولاد هرمزگان حضور دارند.
جواهری خاطرنشان کرد: «در تلاش هستیم که این نمایشگاه را در تقویم سال آینده نمایشگاههای کشور ثبت کنیم و هر ساله در یک بازۀ زمانی مشخص برگزار شود».
فولادیها با محوریت گلگهر کارهای بزرگی انجام دادهاند
در این مراسم محمد مهدی فداکار استاندار (وقت) کرمان با بیان اینکه وجه غالب استان کرمان معدن است، گفت: «وضعیت شرکتهای معدنی بر همۀ شئون اجتماعی استان اثرگذار است».
محمدمهدی فداکار افزود: «شرکتهای معدنی در میزان اشتغال، درآمد سالانه و ظرفیتهایی که در حوزۀ مسئولیتهای اجتماعی استان ایجاد شده، نقش دارند».
وی ادامه داد: «نزدیک به ۴۰ درصد فعالیتهای معدنی کشور در استان کرمان انجام میشود و این در حالی است که اکتشافات در حداقل است، ظرفیتها خیلی کم به کار گرفته شده، بنابراین امکان توسعه بیشتر از این وجود دارد».
فداکار گفت: «۲۰ سال قبل فقط سنگآهن از سیرجان به بندرعباس منتقل و از آنجا صادر میشد اما الان با ظرفیتهایی که ایجاد شده به دنبال سنگآهن هستند که به سیرجان بیاورند. همۀ ظرفیتها از معدن تا محصول نهایی در اینجا وجود دارد و صنایع پاییندستی و جنبی در حال ایجاد است». وی خاطرنشان کرد: «شرکتهای فولادی با محوریت گلگهر در منطقه و در راستای مسئولیتهای اجتماعی کارهای بزرگی انجام داده که یکی از دلایل آن وجود مدیر موفق، بومی، متخصص و دلسوز است».
استاندار کرمان یادآور شد: «مدیر بومی برای حوزۀ زندگی خود دل میسوزاند و اگر مردم متاثر از آسیب شرکتهای معدنی هستند برای زندگی اجتماعی مردم فکر میکند و سرمایهگذاری میکند؛ کاری که در سیرجان انجام شده منحصر بفرد است و یک ظرفیت اجتماعی برای کل منطقه شده است نه فقط سیرجان».
وی با بیان اینکه نمایشگاهها فرصتی است که ظرفیتها، توانمندیها و نیازها همه در کنار هم دیده شود، گفت: «شرکتهای دانشبنیان توانمندیها و امکانات خود را در نمایشگاه ارائه میکنند و شرکتهای صنعتی نیازمندیهای خود را اعلام میکنند، همۀ اینها در کنار هم ارائه میشود و برکات زیادی دارد».
فداکار تاکید کرد: «شرکتها در کنار هم از توانمندیهای یکدیگر مطلع میشوند و بخش زیادی از کار انجام میشود و در بسیاری از موارد منجر به عقد قرارداد میشود».
وی با بیان اینکه استان وظیفۀ پشتیبانی دارد، افزود: «در شورای تامین این مصوبه را داشتیم که نیاز شرکتها از ظرفیتهای داخل استان تامین شود و پای کار ایستادیم تا در کارهای مربوط به توسعه، اولویت با ظرفیتهای استان باشد».
نظر خود را بنویسید