گروه جامعه: سرانجام و پس از حدود سه ماه از شروع بهکار دولت دکتر پزشکيان، استاندار جديد کرمان معرفي شد.
روز يکشنبه 20 آبانماه در جلسة هيات دولت، محمدعلي طالبي بهعنوان استاندار کرمان معرفي شد و بدينترتيب استانداري محمدمهدي فداکار به پايان رسيد.
استاندار جديد کرمان متولد سال 1352 در يزد و فرزند شهيد يدالله طالبي است. او مدرک تحصيلي دکتراي علوم سياسي از دانشگاه شهيد بهشتي دارد و در دولت دوازدهم استاندار يزد بوده است.
آيين معرفي استاندار جديد کرمان دو روز بعد و صبح روز سهشنبه با حضور جمعي از مقامات ملي و محلي برگزار شد. به گزارش خبرنگار استقامت، نماينده وليفقيه در استان و امامجمعه کرمان در مراسم معارفة محمدعلي طالبي استاندار جديد کرمان با اشاره به چالشهاي استان گفت که مهمترين چالشهاي کرمان مسائل سياسي، جغرافيا، قوميتهاي متعدد و عدم توازن پيشرفت هستند.
حجتالاسلام والمسلمين حسن عليداديسليماني تاکيد کرد که اين چالشها فقط به دست نخبگان استان و با کمک مردم حل خواهد شد.
وي در بخش ديگري از سخنانش اظهار کرد: «کرمان پُر از ظرفيت و استعداد در حوزههاي مختلف و بهخصوص نيروي انساني شايسته و برجسته است اما با چالشهايي نيز مواجه است که فقط به دست نخبگان استان و با کمک مردم حل خواهد شد». وي يادآور شد: «يکي از چالشهاي استان، چالش سياسي است که راه برونرفت از آن، توجه و عمل به مکتب شهيد سليماني است. مکتب ارزشي، مهربانانه و پر از عاطفهاي که همة بچههاي انقلاب و محور ولايت فقيه را دور خود جمع کرد». امامجمعه کرمان خاطرنشان کرد: «چالش ديگر استان جغرافيا و قوميتهاست، استان پهناور و داراي قوميتهاي متعدد است اما گرايشهاي قومي و شرايط جغرافيايي نبايد مانع پيشرفت استان شود». وي چالش ديگر را عدم توازن پيشرفت استان در حوزههاي مختلف بيان کرد.
استاندار وفاق
وزير کشور نيز در اين مراسم با اشاره به شاخصهاي انتخاب استانداران گفت: «بيشترين تاکيد رئيسجمهور در انتخاب استانداران، وفاق و کارآمدي است يعني کسي که انتخاب ميشود هم کارآمد و هم اهل وفاق و معتقد به استفاده از همة ظرفيتها باشد». اسکندر مومني با اشاره به تشکيل کارگروهي براي بررسي گزينههاي استانداري براي هر استان، افزود: «پس از بررسي گزينههاي مطرح براي کرمان، آقاي دکتر طالبي جزو دو گزينة اول اين کارگروه بود که کارنامة ايشان درخشان بود و مشخص شد در عين حال که نگاه سياسي خاصي دارند، اهل وفاق هم هستند».
وي ادامه داد: «همة کساني که قبلا در استان محل خدمت ايشان بودند و حتي از نظر سياسي نگاه مقابل ايشان را داشتند، شهادت دادند که ايشان ميتوانند سمبل دولت وفاق ملي بشوند».
تاکيد بر رونق گردشگري
وزير کشور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به برخي ظرفيتهاي استان کرمان، گفت: «بر اساس قانون برنامة 5 سالة هفتم، 15 ميليون گردشگر خارجي بايد در کشور جذب شوند که استان کرمان ميتواند در تحقق اين قانون برنامة هفتم گام بسيار مهمي را بردارد».
وي افزود: «10 نماينده استان در مجلس، يکپارچه، يکدست و موثر هستند و ميتوان از اين ظرفيتها در جذب گردشگر استفاده کرد و کرمان ميتواند رتبة اول را در کشور داشته باشد». وزير کشور افزود: «البته استان کرمان ظرفيتهاي ديگري نيز در صنعت و صنايع سنگين دارد ولي ظرفيت گردشگري که کمي مغفول مانده ميتواند با تلاش جمعي احيا شود».
ساماندهي اتباع در اولويت
وي در ادامه با تاکيد بر ساماندهي اتباع بيگانه گفت: «استان از اين وضعيت رنج ميبرد و من بارها در همة جلسات عرض کردم که ما مهاجر ستيز نيستيم، قرون متمادي با همسايگانمان همزيستي داشتيم و داراي مشترکات بسيار زيادي با آنها هستيم».
مومني بيان کرد: «بر اساس قوانين بينالملل، کشوري که مهاجرپذير است بايد کمک شود در حالي که کمکهاي بينالمللي به ايران با چند ميليون مهاجر نزديک به صفر است». وي با بيان اينکه در چنين شرايطي بسياري از فرصتهاي شغلي از دست ميرود، افزود: «ما واقعاً گريزي نداريم و امکان پذيرش مهمان بيش از اين براي ما مقدور نيست». وزير کشور اظهار کرد: «بخشي از موارد ساماندهي اتباع بيگانه مربوط به حوزههاي ملي است که با انسداد مرزها، تکرار رفت و آمدها صورت نميگيرد و بخشي نيز استاني است که انشاءلله از همة ظرفيتها براي اين کار استفاده شود».
وي گفت: «انشاءالله ساماندهي اتباع در اولويت اول استاندار محترم جناب آقاي دکتر طالبي قرار خواهد گرفت».
وعدة همکاري نمايندگان
به گزارش استقامت به نقل از ايرنا کرمان، رئيس مجمع نمايندگان مردم استان کرمان در مجلس شوراي اسلامي نيز در اين مراسم گفت: «ما استاندار جديد را کرماني ميدانيم، البته همة ايران سراي ماست و دست اتحاد را به سوي استاندار دراز کرديم».
حجتالاسلام موسي غضنفرآبادي افزود: «اتحاد و انسجام مجمع نمايندگان استان کرمان در اين دوره بسيار خوب است و در همة تصميماتي که در اين مجمع گرفته مي شود 10 نماينده پاي کار هستند».
نماينده مردم شهرستانهاي شرق کرمان در مجلس در بخش ديگري از اظهاراتش بيان کرد: «مجمع نمايندگان استان کرمان همقسم هستند که حل مسائل و مشکلات مردم را بر هر موضوعي ترجيح داده و اين موضوعات را در اولويت کار قرار دهند».
حجت الاسلام غضنفرآبادي تاکيد کرد: «مجمع نمايندگان کرمان با تبعيت محض از فرمايشات مقام معظم رهبري، موفقيت رئيسجمهور و دولت چهاردهم را موفقيت خود ميدانند. به همين منظور نهايت همکاري را با دولت انجام داده و با استاندار جديد نيز همکاري ميکند».
تاکيد بر تقسيم استان
به گزارش استقامت به نقل از فارس کرمان، محمدمهدي فداکار استاندار سابق کرمان که 30 ماه اين مسئوليت را برعهده داشت نيز در اين مراسم در بخشي از سخنانش اظهار کرد: «88 درصد اشتغال استان کرمان در بخش خصوصي است و ما تسهيلکننده بينبخشي بوديم و با هماهنگي بخش خصوصي و دولت در استان، اتاق بازرگاني استان داراي رتبه برتر کشور است». وي از عدم توازن مسئله جدي در استان کرمان سخن به ميان آورد و افزود: «اين عدم توازن، محصول امروز و ديروز نيست و مسئله تاريخي است البته شرايط در برخي نقاط بهتر است».
فداکار با اشاره به اينکه کرمان استاني پهناور است و سرکشي به نقاط مختلف کار سختي است، ادامه داد: «تقسيم استان کرمان يک ضرورت است و من اين را به وزير کشور اعلام کردهام. شهيد رئيسي قول استان شدن جنوب کرمان را دادند». وي با اشاره به لزوم برگشت حقوق معادن به استان کرمان بيان کرد: «ساماندهي حاشيهنشيني در کرمان آغاز شده و ادامه دارد و انتقال آب صنعت به استان انجام شده است».
استاندار سابق کرمان اضافه کرد: «ارتقاي رتبه فضاي کسبوکار استان از 31 در بهار 1401 به چهار در سال جاري رسيده و نرخ رشد جمعيت در سال گذشته در استان کرمان مثبت شد که تنها استان در کشور بوديم و شهيد رئيسي قبل از شهادتشان از استان تقدير کرد».
نظر خود را بنویسید