نخستین دوره اهدای جایزه استانی پروفسور رجبعلیپور ویژة تقدیر از دانشجویان و دانشآموزان نخبه با حمایت اتاق کرمان، و به میزبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، روز چهارشنبه نهم آبان، نخستین دورة اهدای جایزة استانی پروفسور رجبعلیپور ویژة تقدیر از دانشجویان و دانشآموزان نخبه با همکاری بنیاد نخبگان، دانشگاه شهید باهنر کرمان و اتاق بازرگانی استان در تالار وحدت دانشگاه برگزار گردید.
دکتر حسین اکبریفرد رئیس دانشگاه باهنر ضمن تقدیر از بنیاد نخبگان و اتاق بازرگانی کرمان به جهت طرح ایدة برگزاری این جایزه و مشارکت در برگزاری این رویداد ارزشمند که زمینة تجلیل از مفاخر علمی و تقدیر از استعدادهای برتر و نخبگان جوان را فراهم آورده، ابراز امیدواری کرد؛ با تداوم برنامههایی از ایندست انگیزة نسلهای جوان برای تلاش علمی و رسیدن به قلههای موفقیت بیشتر شود، و امروز مایة افتخار جامعه علمی است که این جایزه با حضور پروفسور رجبعلیپور به برگزیدگان اهدا میشود.
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان بعد از برشمردن افتخارات علمی و سوابق پژوهشی پروفسور رجبعلیپور به نقش و جایگاه مادر این استاد فرزانه و همچنین حمایتهای همسرشان در راهاندازی خانه ریاضیات کرمان اشاره کرد و افزود؛ هرگز نباید نقش استادان در رسیدن به چنین جایگاهی را فراموش کرد. زیرا نقش شاگردپروری اساتید از اینجهت که میتواند زمینة رشد و شکوفایی علمی و اخلاقی نسلهای بعد را فراهم نماید بسیار با اهمیت است.
اکبریفرد دانشآموزان، دانشجویان و اساتید را جامعة نخبگانی معرفی نمود و خاطرنشان کرد؛ همانطور که روانشاد افضلیپور بنیانگذار دانشگاه اعتقاد داشت، ساختن کشور در گرو پیشرفت علم است؛ بنابراین همة ما قدردان بزرگانی هستیم که زندگی خود را در این راه صرف کردند و اکنون وظیفة ما ادامهدادن راه این بزرگان است.
دکتر حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز با ارسال پیامی به مناسبت به این مراسم، ضمن تجلیل از این ریاضیدان برجسته، به برگزیدگان جایزه تبریک گفت و از دانشگاه شهید باهنر کرمان، بنیاد نخبگان و اتاق بازرگانی که با مشارکت و همراهی یکدیگر این مراسم را برنامهریزی و اجرا نمودند، تقدیر کرد. این پیام توسط دکتر قاسم محمدینژاد، سرپرست حوزه معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه قرائت شد.
در ادامه، دکتر قاسم سرگزی رئیس بنیاد نخبگان استان کرمان، در تشریح اهداف برگزاری این مراسم گفت: بنیاد نخبگان با سه رویکرد: ایجاد انگیزه و الگوپذیری در نوجوانان و جوانان، توجه ویژه به رشتههای علوم پایه و لزوم تکریم و بزرگداشت سرآمدان و مفاخر استان این رویداد را برنامهریزی و اجرا نمود.
وی خاطرنشان کرد: عمدة شاخصهای معرفی برگزیدگان برای دریافت این جایزه با کمک پرفسور رجبعلیپور تعیین شده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان با اشاره به استعدادهای جوان استان و آمادگی این بنیاد برای برگزاری مراسم مشابه در سایر رشتهها افزود: بنیاد نخبگان استان بهعنوان یک حلقة واسط با هدف تکمیل و ترمیم شبکهسازی نخبگان استان، با محوریت رفع نیازها و اولویتهای استان فعالیت میکند.
سید مهدی طبیبزاده رئیس اتاق بازرگانی کرمان، فلسفه حمایت این اتاق از این رویداد را شرح داد و افزود: این استان با بهرهمندی از منابع متعدد، هیچ کمبودی برای توسعه ندارد؛ مگر نیروی انسانی توسعهیافته و البته مطالبهگر در این استان.
وی از راهاندازی مدارس خلاقیت و فراهم نمودن زمینة شناسایی استعدادهای خلاق در سطوح دبیرستان اشاره کرد و افزود؛ استان کرمان بهشدت نیاز به حرکت جهادی برای عبور از اقتصاد صرفاً متکی بر منابع معدنی به اقتصاد مبتنی بر دانش است و باید بهسرعت به سمت صنعتیشدن پیش برویم.
دکتر علی بیگزاده معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار کرمان، موتور محرکة توسعهیافتگی در هر کشور را نتیجه فکر و عمل نخبگان دانست و ابراز داشت؛ توسعهیافتگی در هر کشوری ارتباط مستقیم با نخبگان دارد؛ بنابراین معاشرت منطقی و سامانیافته میان نخبگان و جامعه، سرنوشت آن جامعه را تحتتأثیر قرار میدهد.
حجتالاسلاموالمسلمین حسن علیدادی سلیمانی امامجمعه شهر کرمان با حضور در این رویداد از مسئولین برگزارکنندة این مراسم تقدیر و تشکر کرد و افزود: شخصیتسازی و شخصیتپردازی دو رسالت جامعة نخبگان است. اگرچه تلاش برای پرورش استعدادها و نخبگان در زمینههای مختلف اهمیت دارد؛ اما مهمترین رسالت این است که شخصیتهای ساخته شده الگو شوند، تا دیگران هم در ادامة مسیر آنها گام بردارند و جامعه به رشد و سعادت برسد.
دکتر محسن شاهرضایی، مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان نیز با بیان برخی ویژگیهای مفاخر بیان داشت؛ مفاخر کسانی هستند که تابع اثرگذاریشان، تابع اکیداً صعودی است. دکتر رجبعلیپور در سالهای گذشته برکات روزافزونی برای بنیاد نخبگان داشته است. این استاد ارجمند، برگزیدة جایزه علامه طباطبایی بنیاد نخبگان است و در تمام کارگروههای تخصصی ریاضی و علوم پایه حضور دارد و همواره به مجموعة بنیاد مشورت میدهد. بخشی از زندگی این استاد در کتاب «اهالی ثریا» روایت شده است.
دکتر سعید خدایگان قائممقام بنیاد ملی نخبگان کشور با ابراز خرسندی از حضور در جمع نخبگان و فرهیختگان استان کرمان و تجلیل از پروفسور رجبعلیپور با اشاره به مأموریتهای این بنیاد اعلام کرد: در بنیاد ملی نخبگان اولویت را بر حل مسئله گذاشتیم؛ زیرا شخصیتهای نخبه باید روحیة حل مسئله و ورود به موضوعات کلان کشور را داشته باشند تا بتوانند در گرهگشایی از مشکلات کمک کنند.
در این مراسم، پروفسور مهدی رجبعلیپور ضمن قدردانی از برگزارکنندگان، اساتید و همکاران، خانواده و شاگردانی که وی را طی این سالها در تحقیقات و پیشرفت یاری کردند گفت: نوبل اقتصاد در سال ۲۰۲۴ به سه اقتصاددان آمریکایی تعلق گرفت که نتیجه تحقیقاتشان در این جمله خلاصه میشود: «دولت توانمند بدون جامعة توانمند شکل نمیگیرد» بنابراین جامعه با وفاق ملی پیشرفت میکند و امروز نیز جامعه و دانشگاههای ما به این وفاق نیاز دارند که رئیسجمهور ما هم بهدرستی آن را مطرح کردهاند.
وی در ادامه به افتخارات جامعة ریاضی ایران در کسب رتبههای بینالمللی اشاره کرد و با اشاره به اهمیت استفاده از فناوریهای نو در پژوهشهای جدید، با تشریح سوابق خانوادگی خود که به کمک هوش مصنوعی تکمیل شده است، بر اهمیت استفاده از این دستاورد اخیر بشری تأکید کرد.
دکتر عباس سالمی دبیر علمی نخستین دورة اهدای جایزة استانی پروفسور رجبعلیپور ضمن ارائة شجرهنامة علمی پروفسور رجبعلیپور که به نیوتن و گالیله میرسد، گزارشی از روند داوری و انتخاب برگزیدگان این رویداد را ارائه نمود.
در پایان مراسم از ۳ دانشجو و ۳ دانشآموز برگزیدة این رویداد با اهدای تندیس و جوایز نقدی به شرح زیر تجلیل به عمل آمد.
در بخش دانشجویی، محمدامین یزدانپناه از دانشگاه شهید باهنر کرمان، پرهام شادمان از دانشگاه شهید باهنر کرمان و امیرحسین معیننژاد از دانشگاه ولیعصر رفسنجان.
در بخش دانشآموزی، ایلیا اسفندیارپور، سینا فتحیزاده و پارسا گلستانی.
نظر خود را بنویسید