گروه جامعه: شهردار کرمان برای دومین بار در دوران مسئولیت خود در جمع خبرنگاران حاضر شد و به پرسشها پاسخ داد.
محسن تویسرکانی در بخشی از اظهاراتش با تاکید بر ضرورت تقویت سیستم حملونقل عمومی شهر گفت که بهدلیلی موانع و مشکلاتی که وجود دارد حتی به واژۀ مترو و بیآرتی نمیتواند فکر کند. ورود و فعال کردن تاکسیهای برقی به شهر یکی از اقداماتی است که او و تیماش پیگیر آن هستند.
او در این نشست، دربارۀ آسفالت شهر و حفاریهایی که برای اجرای فاضلاب صورت میگیرد نیز گزارش داد و باری دیگر از کُندی پیشرفت پروژۀ فاضلاب شهر انتقاد کرد. تویسرکانی این ادعا که دلیل کندی پروژه، زمانبر بودن صدور مجوزهای حفاری است را نپذیرفت و اعلام کرد که از این پس، برای دریافت مجوز به شخص او مراجعه شود.
تعیینتکلیف ساختمان صالحالمهدی با فک قفل برخی واحدها و ورود سرمایهگذار جدید این واحد تجاری و ساختمان الماسمال از دیگر خبرهایی بود که شهردار داد.
تویسرکانی دربارۀ نگاهی که به سرمایهگذارانی مثل ملل دارد، میزان تحقق بودجه، وضعیت فضای سبز، ساماندهی میدان هفتباغ، جمعآوری سگهای بلاصاحب و برخی مسائل دیگر نیز اظهارنظر کرد که در ادامه میخوانید.
به گزارش خبرنگار استقامت، شهردار کرمان شامگاه یکشنبه 13 آبانماه در این جلسه با بیان اینکه از روز اول مسئولیتم شعارم جذب سرمایهگذار بوده است، اظهار کرد: «اعتقاد دارم با بودجههایی که شهرداریها دارند بخشی از کار را میتوان جلو ببریم و اگر بخواهیم کارهای فوق برنامه انجام بدهیم و ساختمانها و مراکز فاخر در شهرها داشته باشیم راهی جز جذب سرمایهگذار نداریم».
وی افزود: «از زمانی که به شهرداری آمدم یکی از واحدهایی را که فعال کردیم سازمان سرمایهگذاری است. داریم چند موضوع را به موازات هم پیش میبریم. با شرکت ملی صنایع مس ایران تفاهمنامهای داشتیم. با بانک گردشگری نیز برای ساخت مرکز اقامتی رفاهی چندین جلسه داشتیم».
وی ادامه داد: «شعار را این قرار دادیم که از ظرفیتهای حداقلی هم استفاده کنیم. ممکن است چند جوان علاقهمند به سرمایهگذاری باشند اما نتوانند در پروژههای بزرگ شرکت کنند. مسیر برای چنین افرادی تسهیل شده تا به صورت مشارکتی سرمایهگذاری کنند».
وی تصریح کرد: «کارهای فاخر و بزرگ فقط در بستر سرمایهگذاری انجامشدنی است».
حمایت از سرمایهگذاری ملل
شهردار کرمان دربارۀ سرانجامِ سرمایهگذاری موسسه ملل در کرمان نیز گفت: «کسانی که در حوزۀ سرمایهگذاری و اقتصادی دستی بر آتش دارند میدانند ملل یک ظرفیت منحصربهفرد است».
وی افزود: «نه فقط برای ملل بلکه برای هر سرمایهگذار دیگری که بخواهد ورود کند باید فرش قرمز پهن شود».
وی بیان کرد: «گاهی میگویم برای بعضی موضوعات نهتنها باید بهدنبال نفع مستقیم باشیم بلکه انتفاع غیرمستقیم هم باید مدنظر باشد. وقتی سرمایهگذاری به شهر میآید در اولین مرحله نفع آن به مردم برمیگردد».
جشنواره نان و انتقادات
شهردار کرمان در بخش دیگری از اظهاراتش در پاسخ به سوالی دربارۀ برگزاری جشنواره نان در پارک مادر که باعث مشکلات ترافیکی و مزاحمت برای ساکنان آن محدوده شد، گفت: «محل برگزاری رویدادها یکی از دغدغههای جدی ما نیز هست».
وی افزود: «جشنواره نان براساس نظر کارشناسان و ارزیابی که شد یک اتفاق خیلی خوب بود. از ۲۷ استان مهمان داشتیم و ۱۵ شهرستان نیز در این جشنواره مشارکت داشتند و در چهار روز برگزاری جشنواره حدود ۱۵۰ هزار نفر در برنامهها شرکت کردند».
وی ادامه داد: «جلساتی داشتیم که این رویداد در چه مکانی برگزار شود. صرفا جلسات داخلی شهرداری هم نبود و مسئولان استان نیز ورود کردند. براساس جمیع مسائل پارک مادر برای برگزاری این جشنواره انتخاب شد».
وی بیان کرد: «انتقادات درست است و باید مکانی را برای آینده پیشبینی کنیم اما اگر موضوعات را صرفا به آینده موکول کنیم، اقدامات ابتر میمانند بنابراین باید مدیریت کنیم».
تویسرکانی اظهار کرد: «پیادهراه شدن میدان ارگ اتفاق خیلی خوبی است و میتواند بستر مناسبی برای برگزاری رویدادها فراهم کند به شرطی که پارکینگهای اطراف تامین شود. به شدت پیگیریم و جلساتی با برخی از مالکان آن حوالی داشتیم تا اراضی خود را واگذار کنند و این مکان برای برگزاری رویدادها مهیا شود».
آخرین وضعیت میدان هفتباغ
شهردار کرمان در پاسخ به پرسش دیگری دربارۀ ساماندهی میدان هفتباغ توضیح داد: «از روز اول مسئولیتم در شهرداری میدان هفتباغ یکی از دغدغههایم بوده است. مساحت این میدان 1.7 برابر میدان آزادی تهران است و ظرفیت بسیار خوبی است. جلساتی با مدیرعامل هفتباغ و با حضور معاون محترم عمرانی استاندار برای ساماندهی این میدان داشتیم. 50 درصد از میدان متعلق به شهرداری و 50 درصد متعلق به هفتباغ است. پیشنهاد این بود که یا هفتباغ 50 درصد سهم خود را به شهرداری واگذار کند و یا شهرداری اراضی خود را در این میدان به هفتباغ بدهد».
وی افزود: «قرار شد حدود هفت هکتار سهم شهرداری به شرکت عمران علوی واگذار شود و زمینی در محلی مناسب در محور هفتباغ به شهرداری داده شود تا دهکدۀ سلامت احداث کنیم». وی ادامه داد: «موضوع به شورای شهر رفت تا مجوز را بگیریم. در نهایت مقرر شد شرکت عمران علوی طرح خود را ارائه کند تا مشخص شود که میخواهند با میدان چه کنند». وی بیان کرد: «موضوع در حال پیگیری است و جای نگرانی وجود ندارد».
عدالت در شهر
شهردار کرمان در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اینکه اقدامات خوبی با نگاه عدالت اجتماعی برای توزیع امکانات و اقدامات عمرانی در شهر در حال انجام است، گفت: «هرچند در گذشته به حاشیهها توجه زیادی نشده بود اما در حال حاضر، به مناطق کمتربرخوردار شهر رسیدگی میشود».
تویسرکانی افزود: «هنر شهرداری مناسبسازی شهر برای زندگی ایدهآل است».
وی ادامه داد: «با توجه به اینکه دسترسیها به امکانات سخت و طیکردن فرایندهای اداری دشوار است، باید با کوتاهکردن فرایندها، شرایط زندگی آسان را برای شهروندان فراهم کنیم».
شهردار کرمان بهینهکردن ناوگان حملونقل عمومی و بسترسازی الکترونیکی برای کوتاهکردن فرایندها را شامل این موارد دانست.
حفاریها و تخریب آسفالت
شهردار کرمان دربارۀ حفاریهای فاضلاب و فیبرنوری که مزاحمتهایی برای شهروندان ایجاد کرده است، گفت: «قصۀ پرغصۀ حفاریها همواره یکی از نگرانیهای شهرداریهاست».
وی افزود: «همین الان یکی از محدودیتهایی که دربارۀ اجرای آسفالت داریم مربوط به مناطقی است که شبکۀ فاضلاب اجرا نشده است و اگر جایی آسفالت شد و مجدد مورد حفاری قرار گرفت شهرداری در نزد مردم متهم ردیف اول است».
وی ادامه داد: «در جهاد آسفالت، مکاتبه با دستگاههای خدماترسان داریم به شرطی که تا چهار سال آینده حفاری در یک معبر نداشته باشند روکش آسفالت را انجام میدهیم».
تویسرکانی اظهار کرد: «بسیاری از معابر و کوچهها معیوب هستند و باید آسفالت شوند ولی به دلیل عدم اجرای فاضلاب ممکن نیست».
وی با بیان اینکه چند پیمانکار گرفتیم تا این معابر لکهگیری میشوند، اظهار کرد: «من خودم با لکهگیری موافق نیستم چون در شأن شهروندان نیست و معتقدم معابر باید آسفالت شود ولی به هر حال این معذوریتها را داریم».
وی بیان کرد: «در همۀ تریبونها اعلام میکنم که همۀ دستگاههای خدماترسان باید پای کار آبادانی شهر باشند».
تویسرکانی گفت: «پذیرفته نیست پروژۀ فاضلاب که از دهۀ 70 شروع شده هنوز به اتمام نرسیده باشد. در این وضعیت مردم متضرر میشوند و ما هم نمیتوانیم بهدرستی خدماترسانی کنیم».
وی اضافه کرد: «اگر بهانه برای اجرای فاضلاب مجوز برای حفاری است، همینجا اعلام میکنم در حوزۀ فاضلاب شهری اگر نیاز به مجوز هست مستقیم به خود من مراجعه کنند، خودم مجوز صادر میکنم».
شهردار کرمان همچنین اظهار کرد: «آسفالت کمترین کاری است که شهرداری باید در یک شهر انجام دهد. همکاران و کارگران سختکوش ما دارند زحمت میکشند و هم سازمان عمران شهرداری و هم بخش خصوصی در این حوزه فعالند».
وی بیان کرد: «مصر هستم آسفالت ادامه داشته باشد اما به هر حال بودجه هم موضوعی جدی است. امیدوارم با مصوبۀ شورای شهر بتوانیم همچنان این روند را ادامه بدهیم».
وی با بیان اینکه در چند ماه گذشته ۲۰۰ دستگاه ماشینآلات برای شهرداری خریداری کردیم، افزود: «درست است که باید در برخی موارد از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم ولی برخی تجهیزات برای شهرداری جنبۀ استراتژیک دارد و باید باشد. این ماشینها که اضافه شدند امیدواریم بتوانیم آسفالت را بیوقفه ادامه دهیم».
وی همچنین بیان کرد: «برخی تصور میکنند که برای آسفالت شهر قیر دولتی و رایگان گرفتیم. تصریح کنم که تا الان یک کیلو و یک ریال قیر رایگان و خاص و یارانهای نداشتیم و با مدیریت بودجۀ شهرداری آسفالت انجام شده است».
وی اضافه کرد: «در چند روز آینده جشن 1.5 میلیون مترمربع آسفالت را در شهر کرمان خواهیم داشت که رکوردی بینظیر است و بنا داریم تا 2.5 میلیون مترمربع افزایش یابد».
برگزاری متفاوت مراسم سالگرد
تویسرکانی در پاسخ به پرسش دیگری دربارۀ آمادگی برای برگزاری مراسم سالگرد سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی با اشاره به همکاری دستگاهها و سازمانهای متعدد در این زمینه اظهار کرد: «ستاد برگزاری سالگرد سردار حاجقاسم سلیمانی در شهرداری راهاندازی و احکام مرتبط صادر شده است. همچنین با دستگاههای همکار که باید در این خصوص با شهرداری همکاری کنند نیز جلساتی داشتهایم».
وی افزود: «امسال امکان برگزاری متفاوت سالگرد شهادت حاج قاسم در کرمان وجود دارد. مکاتباتی با برخی دیگر از شهرداریهای کشور انجام شده و تلاش داریم با استفاده از امکانات سایر شهرداریها، میزبانی شایستهتری از زائران حاج قاسم داشته باشیم».
شهردار کرمان بیان کرد: «امسال قرار است مجمع شهرداریهای کلانشهرها در این زمینه برگزار شود و تصمیمات بهتری برای شهر کرمان در برگزاری سالگرد شهادت حاج قاسم در کرمان گرفته شود».
وی همچنین اظهار کرد: «دو خودرویی که در حادثۀ تروریستی 13 دیماه آسیب دیده بودند توسط شهرداری خریده شده و در حال نگهداری است».
وی در خصوص ایجاد المان شهدای حادثۀ تروریستی نیز توضیح داد: «قصد داشتیم این المان برای مراسم امسال آماده شود. در این زمینه با مرکز معماری اسلامی حوزه هنری کشور جلسات متعدی داشتیم و بازدیدهای میدانی دقیقی نیز انجام شد که امیدواریم کار بهسرانجام برسد».
بافت تاریخی شهر
شهردار کرمان در بخش دیگری از اظهاراتش دربارۀ برنامههایی که برای احیای بافت تاریخی و رسیدگی به بافت فرسودۀ شهر دارند، گفت: «در شهر کرمان ۱۶۰۰ هکتار بافت فرسوده و ۵۰۰ هکتار بافت تاریخی داریم».
وی افزود: «یکی از هنرهای متولیان شهر کرمان همین است که بافت تاریخی را حفاظت کنند. در بافت تاریخی دستگاههای دیگری هم صاحبنظر هستند».
وی با بیان اینکه شهرداری بهتنهایی نمیتواند اقدامی در بافت تاریخی رقم بزند، گفت: «در تعامل با میراثفرهنگی، در چند ماه گذشته اقدامات خوبی انجام شده است». تویسرکانی افزود: «حمام ته باغ لله یک بنای منحصر بهفرد است. چند سرمایهگذار به این پروژه ورود کردند و طرحها در دست مطالعه است».
شهردار کرمان اضافه کرد: «برای احیای بازار قلعهمحمود نیز با برخی صنوف نشستهایی داشتیم و کار در حال مطالعه است».
وی ادامه داد: «اگر همه در کنار هم قرار بگیریم و این مجموعهها را به چرخۀ بهرهبرداری برگردانیم هم به جذب گردشگر کمک میکند و هم میتوانیم این میراث گرانبهای گذشتگان را به آیندگان تحویل بدهیم».
فضای سبز نگرانکننده
تویسرکانی در پاسخ به پرسش دیگری دربارۀ فضای سبز شهر گفت: «یکی از نگرانیهای جدی ما فضای سبز شهر کرمان است».
وی با اشاره به وضعیت نامطلوب کیفیت و کمیت آبی که برای آبیاری فضای سبز استفاده میشود، افزود: «قرار شد درصدی از پساب فاضلاب شهر به شهرداری برگردد».
وی ادامه داد: «ایجاد تصفیهخانههای محلی نیز در حال مطالعه است که اگر رقم بخورد اتفاق خیلی خوب است. میخواهیم کیفیت آب را به وضعیت مطلوب برگردانیم».
خودروهای برقی در شهر
شهردار کرمان دربارۀ حمایت از تقویت سیستم حملونقل عمومی گفت: «من بهعنوان شهردار کرمان نهتنها نمیتوانم به واژۀ مترو فکر کنم حتی برای راهاندازی بیآرتی هم دچار مشکلاتی هستیم به دلیل معابری که داریم و باید تعریض شود». وی سپس اظهار کرد: «در ۹ ماه گذشته در حوزۀ ناوگان عمومی کارهای خوبی انجام شده است. برای اولینبار تاکسی برقی به شهر آوردیم و جلسات متعددی برای ایستگاه شارژ داریم».
وی با بیان اینکه تاکنون ۳۰ نفر برای تاکسی برقی نامنویسی کردهاند و فرایند درحال پیگیری است، افزود: «در اقدامی بنا را بر این گذاشتم در بخشی از ناوگان شهرداری هم از ماشین برقی استفاده کنیم. الان 10 دستگاه خودروی برقی خریداری و تحویل برخی واحدها شده است».
وی ادامه داد: «از دو، سه روز آینده بنا دارم با خودروی برقی در سطح شهر تردد کنم».
نمای سوختۀ ساختمان صالحالمهدی
تویسرکانی در پاسخ به سوال دیگری دربارۀ چرایی عدم تعیینتکلیف نمای سوختۀ ساختمان صالحالمهدی که سه سال پس از آتشسوزی به حال خود رها شده است، گفت: «دربارۀ ساختمان صالحالمهدی با گرههای حقوقی مواجه بودیم. دادستان محترم بازدیدی میدانی داشتند و دستورات لازم را دادند».
وی افزود: «یک جبهه از کار نیاز به دسترسی بیرونی داشت که همکاران با جرثقیل آن را انجام دادند. موضوع دیگر، دسترسی داخلی بود. باز کردن درِ برخی غرفهها و واحدها نیاز به دستور قضایی داشت که آن را گرفتیم. مقداری مقاومت در این زمینه وجود دارد و اجتنابناپذیر هم هست ولی کار در حال انجام است».
شهردار کرمان ادامه داد: «فکّ قفل برخی واحدهای این ساختمان انجام شده چون باید از داخل، بخشی از کار صورت گیرد».
وی بیان کرد: «با محوریت معاونت پیشگیری دادگستری تاکنون سه جلسه با مالکان این مجموعهها (صالحالمهدی و الماسمال) داشتیم. یکسری ابهامات در زمینۀ پارکینگ و پایان کار وجود دارد که در حال پیگیری آن هستیم».
وی گفت: «با سرمایهگذار جدیدی که آمده کل مشکلات ساختمانهای الماسمال و صالحالمهدی رفع خواهد شد».
تویسرکانی با بیان اینکه فردی بهعنوان نمایندۀ مالک اصلی بهعنوان سرمایهگذار جدید مراجعه کرده است، افزود: «جلساتی در این زمینه داشتیم و کار در حال پیگیری است».
تحقق بودجۀ شهر
شهردار کرمان با اشاره به بودجۀ 8 هزار میلیارد تومانی امسال گفت: «این بودجهای است که خود ما باید درآمد کسب و آن را هزینه کنیم».
وی دربارۀ تحقق بودجه اظهار کرد: «برخی عزیزان بودجه را به ماههای سال تقسیم میکنند ولی حداقل در شهرداریها این مصداق ندار و نمیتوانیم بگوییم به تناسب هر ماه چند درصد از بودجه باید محقق شود و این تعبیر غلطی است».
وی افزود: «تاکنون درصد قابل توجهی از بودجه محقق شده و جای نگرانی نیست و در ماههای پایانی سال بخش اعظم بودجه محقق خواهد شد».
ساماندهی سگهای بلاصاحب
تویسرکانی در پاسخ به سوالی دربارۀ ساماندهی سگهای بلاصاحب گفت: «بیش از دو ماه میشود که همکاران ما با پنج اکیپ تجهیزشده اقدام به جمعآوری سگها میکنند و الان حیوانات چندانی در سطح شهر نمیبینید مگر در حاشیههای شهر».
وی با بیان اینکه بعضی از این حیوانات از روستاهای اطراف به شهر کرمان میآیند، افزود: «با روستاهای اطراف شهر مکاتباتی کردهایم تا این مشکل را هم حل کنیم».
وی ادامه داد: «در این حوزه دغدغهمندانی هستند و شاهد وضعیت نگرانکننده سابق نیستیم. در ردهبندیهای وزارت کشور هم شهر کرمان در این حوزه وضعیت خوبی دارد و شاهد حوادث و حضور حیوانات در سطح شهر نیستیم».
وی اضافه کرد: «اما باید بهطور مستمر این اقدامات ادامه یابد تا به وضعیت سابق برنگردیم».
نظر خود را بنویسید