گروه اقتصاد: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان بر تشکیل کنسرسیوم و کار گروهی در بخشهای مختلف اقتصادی استان تاکید کرد و گفت که ایجاد زنجیره ارزش سبب میشود فعالیتها با شکست مواجه نشوند.
امیر حسنزاده دربارۀ انتقال حساب شرکتهای بزرگ به استان نیز گفت با وجود اینکه در این زمینه ورود کردیم و به شرکتها نیز اعلام شده باید حسابهای خود را به استان انتقال دهند اما متاسفانه هنوز مواردی است که به ما گزارش داده میشود همچنان حساب برخی شرکتها در تهران است که امیدواریم با کمک اداره کل بازرسی استان، اقدامات خوبی در این حوزه صورت بگیرد.
به گزارش استقامت، وی در نشست تخصصی بررسی مسائل و مشکلات فعالان اقتصادی با حضور بازرس کل استان بیان کرد: «85 درصد اقتصاد استان کرمان مربوط به بخش خصوصی است».
حسنزاده در انتقاد به صحبتهای مطرح شده در این نشست مبنی بر عدم توسعۀ کرمان، یادآور شد: «اینطور نیست که کاری انجام نشده باشد از ابتدای نظام جمهوری اسلامی تاکنون اتفاقات خوبی در استان کرمان روی داده است».
وی ادامه داد: «نواقص و کاستیهایی وجود دارد اما باید کارهایی که انجام شده را نیز دید».
معاون استاندار کرمان با اشاره به کاهش جلسات رفع موانع تولید، خاطرنشان کرد: «دلیل این مساله، ایجاد کمیتههای کارشناسی و پای کار آمدن دستگاههای اجرایی استان است».
وی خطاب به دستگاهای اجرایی اظهار کرد: «تهران کسی به ما کمک نمیکند و باید با استفاده از اختیارات استان، قوانین موجود و ظرفیتها، کار را انجام دهیم و کرمان را بسازیم».
تولیدات استان باید صادراتمحور باشد
حسنزاده خواستار تشکیل کمیتههای صمت، کشاورزی، گردشگری و زیرساخت شد و افزود: «بیشترین مشکلات استان مربوط به این موارد است و باید مشکلاتی که وجود دارد در این کمیتهها شناسایی و رفع شود».
وی ادامه داد: «همچنین باید شورای دستگاههای نظارتی احیا شود».
معاون اقتصادی استاندار کرمان با بیان اینکه تولید، اشتغال و ارز سه گزینۀ مهم و اصلی یک بنگاه اقتصادی است، یادآور شد: «تولید باید صادراتمحور باشد، محصول تولیدی باید آنقدر کیفیت داشته باشد که در داخل خریداری شود و از خروج ارز جلوگیری کند، یا صادر شود و ارز به کشور بیاورد».
تشکیل کنسرسیوم در بخشهای مختلف اقتصادی
وی با بیان اینکه باید در استان یکدیگر را تقویت کنیم تأکید کرد: «باید بهصورت یک تیم و با تشکیل کنسرسیوم به سمت صادرات حرکت کنیم».
حسنزاده با اشاره به تشکیل کنسرسیوم خرمای جنوب با کمک شهرکهای صنعتی، گفت: «اگر در مجموعۀ فعالیتهای اقتصادی، زنجیره تشکیل نشود با شکست مواجه میشود».
هدررفت آب و بهرهوری پایین بخش کشاورزی
وی اضافه کرد: «متاسفانه صنایع پاییندستی در استان کرمان شکل نگرفته است زیرا دفاتر صنایع بزرگ همه در تهران است».
معاون اقتصادی استاندار کرمان ادامه داد: «همچنین بسیاری از معادن استان کرمان واگذار شدهاند و افراد آن مکان را گرفتهاند، پروانه هم دارند و حقوق دولتی آن هم در سامانه فعال است، اما این معدن باید فعال شود و اشتغال ایجاد کند».
وی افزود: «در حوزۀ کشاورزی نیز عدهای برای حفظ زمین، آب را هدر میدهند در حالیکه بیشترین مصرف آب استان در بخش کشاورزی است».
حسنزاده خاطرنشان کرد: «اگر کنسرسیوم در بخش کشاورزی شکل بگیرد، بهرهوری و صادرات محصولات افزایش مییابد».
انتقال حساب شرکتهای بزرگ به کرمان
وی دربارۀ انتقال حساب شرکتهای بزرگ استان نیز گفت: «در این زمینه ورود کردیم و به شرکتها نیز اعلام شده باید حسابهای آنها در داخل استان باشد اما متاسفانه هنوز مواردی است که به ما گزارش داده میشود همچنان حساب برخی شرکتها در تهران است که امیدواریم با کمک ادارهکل بازرسی استان، اقدامات خوبی در این حوزه صورت بگیرد».
معاون اقتصادی استاندار کرمان در پایان بیان کرد: «کرمان مسیر توسعه را شروع کرده اما حرکت در این مسیر کند است و باید همه کمک کنند که حرکت شتاب بگیرد».
نظر خود را بنویسید