پروین میرزاحسینی
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در خصوص ساماندهی سگهای بلاصاحب تصریح کرد: «متولی مبارزه با سگهای بلاصاحب، شهرداریها و دهیاریها هستند و دامپزشکی متولی مبارزه با سگهای بلاصاحب نیست».
محمد خلیلیوند افزود: «اما در رابطه با عقیمسازی همیشه آمادگی داشتیم و مشاورههایی را هم به شهرداریها دادیم».
وی همچنین گفت: «مردم با دلسوزیهای بیمورد برای سگهای بلاصاحب، باعث نشوند چرخۀ طبیعت به هم بخورد».
به گزارش استقامت، خلیلیوند در نشست خبری به مناسبت هفتۀ دامپزشکی همچنین بیان کرد: «در بسیاری از موارد میبینیم که دلسوزی و غذا دادن به سگهای بلاصاحب سبب میشود چرخۀ طبیعت به هم بخورد و زاد و ولد این حیوانات افزایش پیدا کند و مشکلاتی را هم برای جامعه بهوجود بیاورد».
شهرداری بودجۀ ساماندهی سگها را تامین نکرد
رئیس شورای نظام دامپزشکی استان کرمان نیز در این نشست دربارۀ اقدامات دامپزشکی برای کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب، با بیان اینکه معضل سگهای بلاصاحب جهانی است و تنها مربوط به کشور ما نیست، گفت: «ما یک طرح به شهرداری کرمان ارائه دادیم و قرار شد سگهای بلاصاحب را جمعآوری کنند و به دانشکدۀ دامپزشکی بیاورند که آنها را عقیم کنیم».
داریوش وثوق با بیان اینکه عقیم کردن حیوان نیاز به بیهوشی، تخت جراحی و وسایل زیاد دیگری دارد، توضیح داد: «بنده مجری این طرح بودم و یکسری کارها انجام شد، حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ سگ هم آوردند اما هزینه و بودجهای که شهرداری باید تامین میکرد، انجام نشد. تا حدودی این مبلغ را پرداخت کردند و بعد از آن پرداختی صورت نگرفت و این طرح ناتمام ماند».
وی ادامه داد: «هم دانشکده دامپزشکی و هم دامپزشکان بخش خصوصی از این کار استقبال میکنند ولی باید یک بودجۀ مشخصی برای این کار در نظر گرفته شود که معمولا در ابتدا همهچیز فراهم است و بعد که طرح جلو میرود اگر بودجه تامین نشود، کار هم متوقف میشود».
قرار نیست سگهای بلاصاحب حذف شوند
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان کرمان نیز در این خصوص بیان کرد: «رئیس کمیته اصلی ساماندهی سگهای بلاصاحب در هر استان معاونت عمرانی است و این موضوع هم اخیرا در قالب دستورالعملی از سوی وزارت کشور ابلاغ شده است».
صدیقه کاظمینیا افزود: «دامپزشکی بهعنوان یکی از اعضای این کمیته و دبیر این کمیته است که هم به لحاظ علمی مشاوره میدهد و هم خدمات درمانی و بهداشتی ارائه میکند».
وی تاکید کرد: «قطعا وزارت کشور با مشارکت شهرداری و شوراها باید این کار را انجام بدهند؛ اخیرا هم قوه قضائیه نامهای را به دادستانهای کل کشور ابلاغ کرده که وظایف کلیۀ دستگاهها در آن مشخص شده و از هر استانداری خواسته شده که اگر دستگاهی ترکفعل داشته و کوتاهی کرده به دادستانی ارجاع داده شود».
کاظمنیا با بیان اینکه عقیم سگهای بلاصاحب هم هزینهبردار است و هم تبعات اجتماعی دارد، گفت: «در کنترل سگهای بلاصاحب فقط جمعآوری و عقیمسازی آنها مطرح نیست و اصلا قرار نیست حذف شوند، بلکه قرار است کنترل و مدیریت شوند».
وی ادامه داد: «این سگها در قرارگاههایشان گرفته میشوند و سپس عقیمسازی و رها میشوند، در این چرخه زمانی که سگهای عقیم رها میشوند سبب میشود جمعیت آنها کنترل شود».
معاون سلامت ادارهکل دامپزشکی استان کرمان تاکید کرد: «حذف این حیوانات بهنوعی مخاطرات بهداشتی دارد و سبب افزایش جوندگان و حیوانات مضر دیگر میشود و همۀ این مسائل باید با هم دیده شود».
وی خاطرنشان کرد: «بر همین اساس، طبیعیست که متولی ساماندهی سگهای بلاصاحب باید وزارت کشور و شهرداری باشد و یک دستگاهی که صرفا وظیفۀ بهداشتی را برعهده دارد نمیتواند متولی اصلی این کار باشد».
نظر خود را بنویسید