گروه جامعه: دومین جشنواره ملی نان در شهر کرمان از چهارشنبه 24 مهرماه شروع میشود و به مدت چهار روز ادامه خواهد داشت. این جشنواره امسال در محل پارک مادر و با حضور شرکتکنندگانی از 27 استان کشور برگزار میشود.
شهردار کرمان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جشنوارۀ اول که در سال گذشته برگزار شد دستاوردهای خوبی بهدنبال داشت، گفت: «معتقدم برگزاری رویدادها و جشنوارههاست که نشان میدهد شهر زنده است».
محسن تویسرکانی افزود: «مدیران شهری دغدغۀ نشاط اجتماعی را دارند که برگزاری رویدادها بر شادابی و نشاط جامعه تاثیر بسزایی دارد».
وی ادامه داد: «جشنواره ملی نان به ابتکار سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری کرمان برای دومین بار برگزار میشود».
وی بیان کرد: «امسال تلاش داریم این جشنواره به ثبت ملی برسد».
شهردار کرمان گفت: «امیدواریم این جشنواره به خوبی انعکاسدهندۀ فرهنگ فرهیختۀ اهل کرمان در حوزۀ نان باشد».
به گزارش استقامت، رئیس سازمان فرهنگی و هنری و ورزشی شهرداری کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه دومین جشنوارۀ نان با هدف ارتقای سلامت مردم و معرفی کرمان در سطح ملی پیگیری شد، توضیح داد: «برگزاری رویدادها و معرفی کرمان بهعنوان شهری فرهنگی ضرورت دارد و این رویدادها هستند که میتواند جایگاه فعلی کرمان را ارتقا دهد. با این هدف، برگزاری دومین جشنواره نان پیگیری شد».
سیدمرتضی حسینی افزود: «اقدامات برای برگزاری این جشنواره از ماهها قبل شروع شد و امسال میزبان 27 استان کشور در این جشنواره خواهیم بود در حالی که سال گذشته 20 استان حضور داشتند».
وی ادامه داد: «تعداد شهرستانهای استان که در نخستین دوره از این جشنواره شرکت داشتند هشت مورد بود که امسال به 15 مورد رسیده است».
وی با بیان اینکه استقبال خوبی از این جشنواره شده است، اظهار کرد: «پیوستهای فرهنگی و آموزشی، برنامههای مرتبط با آشنایی با موسیقی اقوام و آداب و سنتها و آیینهای اقوام متعدد کشور را نیز در جشنوارۀ امسال داریم».
هدف ارتقای کیفیت نان
در ادامۀ این نشست، شهردار کرمان در پاسخ به سوالی دربارۀ تاثیر این جشنواره بر کیفیت نان گفت: «هدف از برگزاری این جشنواره ارتقای سلامت شهروندان در حوزۀ نان است».
تویسرکانی با بیان اینکه از آنجایی که قوت غالب کرمانیها نان است، این جشنواره فرصت بسیار خوبی برای ارتقای کیفیت نان است، افزود: «جلساتی با متولیان غله داشتیم و در پیوستهای جشنواره نیز همایشهایی در این راستا خواهیم داشت مثلا همایش «نان کامل، زندگی سالم» یا همایش «نان کامل از نگاه متخصصان تغذیه و طب ایرانی» یا «نشست کشوری نان کامل» برگزار خواهد شد».
برگزاری همایش روز جهانی غذا با محوریت نان در روز پنجشنبه از دیگر برنامههای جنبی این جشنواره است که شهردار به آن اشاره کرد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه در جریان این جشنواره تاکنون بالغ بر 200 نوع نان شناسایی شده است، دربارۀ ارزیابی جشنوارۀ نخست گفت: «ارزیابی جشنوارۀ اول صورت گرفته و با وجود اینکه تجربۀ اول بود بالغ بر 88 درصد رضایتمندی به دنبال داشته باشد».
وی خاطرنشان کرد: «برای تغییر فرهنگ و نگرش در حوزۀ نان باید این مسیر را طی کنیم و قطعا با یک یا دو رویداد نمیتوانیم به نقطۀ مطلوب برسیم و باید فعالیتها گسترش یابد».
شهردار کرمان همچنین در پاسخ به پرسش دیگری دربارۀ اینکه این جشنوارۀ کوتاهمدت نمیتواند هدف بزرگ سلامتی شهروندان را رقم بزند، گفت: «یکی از رسالتهای شهرداریها تلنگر زدن است. متولیان اصلی حوزۀ نان دستگاههای دیگر هستند ما بهعنوان شهرداری باید در حوزۀ فرهنگ تلنگر بزنیم و این جشنواره و برخی دیگر از اقدامات در راستای همین موضوع برگزار میشود».
برگزاری جشنواره با بودجۀ شهرداری
تویسرکانی در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که با توجه به اینکه نان متولیان دیگری دارد، آیا برگزاری این جشنواره در سطح ملی صرفا با بودجههای شهرداری است؟ اگر اینطور باشد به نظر میرسد شهرداری با برگزاری این رویداد در سطح ملی زیادهروی کرده است چرا که بخش زیادی از بودجۀ فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در این رویداد مصرف میشود، گفت: «در این جشنواره شهرداری ورود کرده است و دیگر دستگاهها کمک معنوی و ابزاری دارند».
وی با بیان اینکه این رویداد در بودجۀ سازمان فرهنگی شهرداری از سال گذشته بوده و امسال هم دیده شده است، افزود: «شهرداری در راستای رسالتهای اجتماعی با نظر شورای محترم شهر این بودجه و این رویداد را مصوب کرده است».
وی ادامه داد: «اعتقاد ما این است که با برگزاری جشنوارههایی در سطح ملی باید شهر کرمان و فرهنگ شهر کرمان را بشناسانیم».
تویسرکانی ادامه داد: «واژۀ نان حرمت و قداست خاصی دارد. شاید در بین نسلهای جدید این حرمت قدری افت پیدا کرده است. دوستان در سالهای گذشته به این نتیجه رسیدند جشنوارۀ ملی نان برگزار شود و من هم معتقدم اتفاق خوبی است».
وی با بیان اینکه در کمال صرفهجویی این جشنواره را برگزار میکنیم، اظهار کرد: «شهرداری در رویدادهای همۀ دستگاهها و مناسبتهای ملی و مذهبی نقشی پررنگ دارد و در این جشنواره هم محکم و قوی ورود کرده است».
وی با قدردانی از ادارات و نهادهایی که شهرداری را در برگزاری این رویداد همراهی میکنند، گفت: «سال گذشته این جشنواره 2.5 میلیارد تومان هزینه داشت».
نان و دفاعمقدس
تویسرکانی در پاسخ به پرسش یکی دیگر از خبرنگاران گفت: «باید بُعد پایتخت مقاومت جهان اسلام را در جریان این رویداد و رویدادهای مشابه مدنظر داشته باشیم».
وی افزود: «بعد نشاط اجتماعی نیز در چارچوب ضوابط و موازین شهری باید مورد توجه قرار گیرد. مدیریت جشنواره در این زمینه جلساتی داشتهاند و اینطور نبوده که صرفا فراخوان بدهیم».
شهردار کرمان افزود: «یکی از موضوعات جشنواره نان و دفاعمقدس است. در کشور 700 نانوای شهید داریم و در این جشنواره به این موضوع پرداخته میشود. یادمان شهدای نانوا نیز در ورودی این جشنواره برپا خواهد شد».
وی ادامه داد: «آقای رستمی دبیر جشنواره به 30 استان و همۀ شهرستانهای استان کرمان سفر کردهاند و دربارۀ تک تک موضوعات جشنواره بحث و بررسی صورت گرفته است».
وی اضافه کرد: «جشنواره پیوستها و رویدادهایی دارد و جای نگرانی نیست».
نظر خود را بنویسید