پروین میرزاحسینی
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان از بهرهبرداری ۶۹ مدرسه جدید همزمان با شروع سال تحصیلی در استان خبر داد و گفت که ۱۲ مورد از این مدارس در شهر کرمان است.
به گفتۀ رضا رضایی، طی سه سال گذشته ۵۰۲ مدرسه نیمهتمام در استان کامل شده و احداث ۱۱۹ مدرسه جدید آغاز شده است.
وی با بیان اینکه کرمان در نوسازی و ساخت مدارس رتبۀ پنجم کشور را دارد، تاکید کرد که سرانۀ فضای آموزشی استان و شهر کرمان به میانگین کشوری نزدیک شده است و حتی در شهرستان سیرجان سرانۀ فضای آموزشی از میانگین کشوری هم بالاتر است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان عصر ۲۵ شهریورماه در نشست خبری با موضوع بازگشایی مدارس، در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «روز یکشنبه اول مهرماه همزمان با نواخته شدن زنگ مهر مراسم رونمایی از کتاب شهید ایرانمنش تنها مدیرکل شهید کشور برگزار میشود».
وی با اشاره به اجرای پروژه مهر بیان کرد: «پروژۀ مهر از خردادماه و بعد از پایان سال تحصیلی شروع میشود که طی این مدت، تمام مسائل مدارس پیگیری شده تا در شروع سال تحصیلی جدید، مهری خوب و توام با شور و نشاط ایجاد کنیم و خانوادهها دغدغهای جز جدا شدن فرزندان خود نداشته باشند».
رضایی پروژۀ مهر را شامل دو موضوع ساماندهی نیروی انسانی و شادابسازی فضاهای آموزشی دانست و ادامه داد: «حدود ۶ هزار مدرسه در استان فعال است که تعداد زیادی از این مدارس عشایری هستند و در ۱۷ منطقۀ استان، آموزش و پرورش عشایری فعال داریم».
حضور ۳ هزار معلم جدید در مدارس استان
وی با اشاره به تامین معلم برای کلاسها گفت: «طی ۳ سال گذشته قریب ۸ هزار معلم جدید از طریق آزمون وارد آموزش و پرورش شدند».
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با بیان اینکه امسال نیز ۳ هزار معلم جذب میشوند، یادآور شد: «در سالجاری ۹۹۷ معلم در مقطع ابتدایی جذب شده است و در مقابل ۲ هزار و ۵۰۰ معلم در سطح استان بازنشسته خواهند شد».
رضایی با بیان اینکه برای تامین نیروی انسانی مدارس چند راهکار بررسی شده است، توضیح داد: «طی تفاهمنامهای با وزارتخانه تعداد کلاسها در هر مقطع مشخص شد و ساعات حقالتدریس مورد نیاز نیز احصا شد و متعهد شدیم که از این ساعت عدول نشود».
وی همچنین از دو برابر شدن ساعت نیروهای حقالتدریس برای تامین معلم خبر داد و اضافه کرد: «بازنشستگانی که کار خود را در آموزش و پرورش ادامه دهند یک ماه بیشتر حقوق دریافت میکنند و این افراد میتوانند ۲۴ ساعت حقالتدریس کار کنند».
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان توضیح داد: «با وجود همۀ این راهکارها، اگر همچنان کمبود نیرو وجود داشته باشد از دانشجویان ورودی سال ۱۴۰۰ دانشگاه فرهنگیان که در مرحلۀ کارورزی هستند، استفاده خواهیم کرد».
سرانۀ فضای آموزشی به میانگین کشوری نزدیک شد
وی در ادامه با اشاره به افزایش فضاهای آموزشی استان، اظهار کرد: «در مهرماه سالجاری ۶۹ مدرسه با همکاری ادارهکل نوسازی مدارس و سازمان برنامه و بودجه استان به بهرهبرداری میرسد که ۱۲ مورد از این مدارس در شهر کرمان است».
رضایی با بیان اینکه کرمان در نوسازی و ساخت مدارس رتبۀ پنجم کشور را دارد، یادآور شد: «در مجموع طی سه سال گذشته ۵۰۲ مدرسه نیمهتمام در استان کامل شده است و در شهر کرمان نیز حدود ۳۰ پروژه یا افتتاح شده و یا در حال تکمیل است».
وی با اشاره به کلنگزنی ۱۱۹ مدرسه جدید در استان در سه سال اخیر، خاطرنشان کرد: «سرانۀ فضای آموزشی استان و شهر کرمان به میانگین کشوری نزدیک شده است و در بعضی از شهرها از متوسط کشوری بالاتر است بهعنوان مثال سرانۀ فضای آموزشی در سیرجان قریب به ۸ متر است و بعد از آن شهرستان راور در رتبۀ دوم استان قرار دارد».
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان وضعیت سرانۀ فضای آموزشی در جنوب استان را به مراتب بهتر از شمال کرمان دانست و گفت: «در قلعهگنج ۸ مدرسه آمادۀ افتتاح است، سرانۀ فضای آموزشی در منوجان از متوسط استان بالاتر است، کهنوج وضعیت مناسبی دارد اما در جازموریان مقداری مشکل وجود دارد که با بهرهبرداری از چند پروژۀ آن تا پایان سال یا سال آینده، وضعیت این شهرستان نیز مناسب خواهد شد».
وی همچنین از افزایش فضاهای ورزشی مدارس با اجرای طرح شهید سلیمانی خبر داد و افزود: «تاکنون ۸۷ زمین چمن مصنوعی به بهرهبرداری رسیده و ۱۳ سوله ورزشی نیز در حال ساخت است».
بازگشت ۴ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل
رضایی در ادامه خاطرنشان کرد: «سال گذشته با کمک استانداری، فرمانداران و ادارهکل ثبت احوال، قریب به ۴ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل که از سالهای متعدد از تحصیل بازمانده بودند به مدرسه بازگشتند یا از طریق نهضت سوادآموزی به ادامه تحصیل پرداختند».
وی با بیان اینکه ۴۵ مدرسه سمپاد در استان فعالیت دارد، گفت: «همچنین ۱۰۵۰ دانشآموز شاهد و ایثارگر در مدارس استان مشغول به تحصیل هستند».
تحصیل ۳۲ هزار دانشآموز اتباع در مدارس استان
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۹۸ درصد دانشآموزان ایرانی استان تاکنون ثبتنام شدهاند، اظهار کرد: «دستورالعمل ثبتنام اتباع دیروز اعلام شد که ثبتنام اتباع مجاز فقط با کد یکتا انجام میشود و هیچ مدیری اجازه ندارد اتباع غیرمجاز را ثبتنام کند».
وی با اشاره به آمار دانشآموزان اتباع یادآور شد: «سال گذشته ۳۲ هزار دانشآموز اتباع در مدارس استان تحصیل میکرند که ممکن است امسال آمار آنها اندکی بیشتر شود».
رضایی از راهاندازی مدارس غیردولتی خاص اتباع در استان خبر داد و گفت: «در حال حاضر این مدارس در شهرهای رفسنجان، بردسیر و کرمان تاسیس شده است».
وی همچنین با اشاره به تجاریسازی و مولدسازی فضاهای آموزشی در استان افزود: «کرمان در حوزۀ رشد درآمدهای اختصاصی، رتبۀ اول در کشور را به خود اختصاص داده است».
نظر خود را بنویسید