پروین میرزاحسینی
رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه کرمان با وجود داشتن ۶۰ درصد ذخایر معدنی نتوانسته استان توسعهیافتهای باشد، تاکید کرد که حضور در بخش معدن و استفاده از ارزش افزودۀ آن نیاز به تکنولوژی دارد و کوتاهترین میانبُر هم جذب سرمایهگذاری خارجی است.
سیدمهدی طبیبزاده 17 شهریورماه در اولین رویداد جانبی کرمان آیدکس 2024 با عنوان سرمایهگذاری خارجی توضیح داد که با توجه به محدود بودن منابع داخلی و گران بودن بازار سرمایه، اگر در معدن سرمایهگذاری نشود، آیندۀ استان کرمان مبهم خواهد بود.
وی در این نشست بیان کرد: «در وصف سرمایهگذاری خارجی بسیار گفته شده و کسانی که در مسند تصمیمگیری قرار دارند دربارۀ ضرورت آن اطلاع دارند».
طبیبزاده با اشاره به اینکه نبود فرصتهای سرمایهگذاری ضررهای زیادی را متوجه کشور کرده و خواهد کرد، یادآور شد: «مصداق آن در کرمان و کشور معدن است، افتخار میکنیم کشور و استان معدنخیزی هستیم و جزو آرزوهای مقام معظم رهبری است که معدن جایگزین نفت بشود؛ اما آیا با گفتن این کار امکانپذیر است؟ خیر».
وی با تاکید بر اینکه بخش معدن نیاز به سرمایهگذاری اساسی دارد، ادامه داد: «ایران یک درصد جمعیت دنیا و ۷ درصد ذخایر معدنی را دارد یعنی باید هفت برابر بر اقتصاد دنیا اثر داشته باشد اما سهم ایران کمتر از ۵ درصد است و حتی سهم معدن یک درصد است».
رئیس اتاق کرمان خاطرنشان کرد: «کرمان که ۶۰ درصد ذخایر معدنی را دارد نتوانسته استان توسعهیافتهای باشد زیرا نیازمند تکنولوژی است».
وی با بیان اینکه کمتر از 10 درصد زمینهای کشور اکتشاف شده است، گفت: «میزان اکتشاف در کرمان از این هم پایینتر است و به عمق بیش از ۲۰۰ متر نرسیدیم».
طبیبزاده افزود: «حضور در بخش معدن و استفاده از ارزش افزودۀ آن نیاز به تکنولوژی دارد و کوتاهترین میانبُر هم جذب سرمایهگذاری خارجی است».
وی اظهار کرد: «منابع داخلی و بانکهای کشور محدود است، بازار سرمایه بسیار گران است، معدن نیاز به سرمایهگذاری دارد و اگر سرمایهگذاری نشود، آیندۀ استان مبهم است».
رئیس اتاق کرمان گفت: «75 درصد مالیات استان کرمان که خرج خزانۀ کشور میشود مربوط به ۱۰ بنگاه معدنی است که روزی تمام میشود. مس برنامۀ تولید یکمیلیون تن کاتد را دارد، فولاد ظرفیت 10 میلیون تن شمش ایجاد میکند، اینها هیچ ارزش افزودهای ندارد، صنایع پاییندستی هم به تکنولوژی نیاز دارد و هم به سرمایه، و بنده اعتقاد دارم تنها راه آن جذب سرمایهگذاری خارجی است».
وی تاکید کرد: «جذب سرمایهگذار خارجی نیاز به تصمیمهای کلان اقتصادی در رابطه با تحریمها و FATF دارد، آیندۀ معدن بدون جذب سرمایهگذاری خارجی مبهم خواهد بود و جز اتلاف منابع و خامفروشی چیزی نیست و حتما باید راهکاری برای آن پیدا کرد».
گفتنی است، این رویداد یک روزه با موضوع «سرمایهگذاری خارجی» با حضور میهمانان ملی و استانی در اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد.
در این رویداد سه پنل تحلیل و آسیبشناسی کشور در جذب سرمایهگذاری خارجی (بررسی چرایی ناتوانی کشور در جذب سرمایههای خارجی در فرصت پیشآمده پس از فرجام)، پنل بررسی و معرفی انواع مشوقهای حمایتی و معافیتهای موجود در ایران برای سرمایهگذاران خارجی با تاکید ویژه بر خدمات صندوق توسعه ملی، رتبهبندی ESG، الزام نوین جذب سرمایهگذاری در دنیا، نقش کسبوکارهای خانوادگی در توسعۀ ملی و پنل بررسی و معرفی مدلهای توسعۀ زیرساختهای اساسی کشور با استفاده از سرمایهگذاری خارجی (با تاکید بر صنعت برق، نفت و گاز و صنعت آب) (معرفی دبیرخانه ایران 2024) در دو نوبت صبح و عصر با حضور کارشناسان کشوری و استانی و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار شد.
نظر خود را بنویسید