گروه جامعه: شهردار کرمان و دبیر شهر ملی صنایع دستی در مراسم افتتاح نمایشگاه صنایعدستی «دستهای زمینی، نقشهای آسمانی» که روز شنبه نوزدهم خرداد در موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان برگزار شد، پیشنهاد ایجاد یک معبر صنایعدستی را مطرح کرد و گفت که اگر به مبحث صنایعدستی توجه بشود سبب شناساندن فرهنگ یک شهر و منطقه خواهد شد و این شناساندن، قطعاً بهدنبال خود، توسعه و سرمایهگذار میآورد.
محسن تویسرکانی همچنین با اشاره به ابتر ماندن تبدیل خیابان شهید باهنر به معبر فرش کرمان گفت که شهرداری نیز در این مورد همکاری خواهد کرد.
به گزارش استقامت، وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: «قدمت صنایعدستی به بلندای عمر بشریت برمیگردد اما با این وجود مظلوم واقع شده و شاید هم مورد جفا قرار گرفته است».
تویسرکانی ادامه داد: «اعتقادم این است ما مسئولان اگر با همین روش نهچندان مطلوب بخواهیم کار را ادامه بدهیم، تاریخ در مورد ما داوری خوبی نخواهد کرد و قطعاً باید طرحی نو دراندازیم و راه آن هم استفاده از همهٔ ظرفیتهاست».
وی خاطرنشان کرد: «ما نه تنها در حوزۀ صنایعدستی، بلکه در هر حوزهای اگر بخواهیم توفیق پیدا کنیم راهی جز همپوشانی و استفاده از ظرفیت همۀ دستگاهها نداریم».
شهردار کرمان افزود: «اگر به مبحث صنایعدستی توجه بشود سبب شناساندن فرهنگ یک شهر و منطقه خواهد شد و این شناساندن، قطعاً بهدنبال خود، توسعه و سرمایهگذار میآورد و ما باید به این موضوعات توجه کنیم».
وی با بیان اینکه در شهر کرمان خلاء در این حوزه زیاد است، گفت: «من اگر بخواهم در حوزۀ وظیفۀ خودم اشاره کنم قطعا کرمان نیازمند یک جایگاه بالاست و پیشنهاد من این است که همه دستبهدست هم بدهیم و یک معبر صنایعدستی در کرمان ایجاد کنیم».
تویسرکانی یادآور شد: «خیلی از مراکز استانها این معبر را دارند و گردشگران وقتی وارد کرمان میشوند باید بدانند برای صنایعدستی به کجا مراجعه کنند».
وی ادامه داد: «من به واژۀ بازارچه اشاره نکردم زیرا گمان میکنم بازارچه خیلی محدود است و در شان مرکز استانی مانند کرمان نیست».
شهردار کرمان گفت: «اقدامات ابتدایی برای ایجاد گذر صنایعدستی در حد مطالعات انجام شده و ما اراده داریم آن را عملی کنیم».
وی با اشاره به بهسازی میدان ارگ خاطرنشان کرد: «با پیادهراهشدن میدان ارگ، ورود خودرو به آن ممنوع میشود، جدارههای میدان ساماندهی خواهد شد، درهای مغازهها تغییر خواهد کرد و یک محل رویداد و معبری خواهد شد که بتوانیم از این بستر، شهر کرمان را بشناسانیم».
تویسرکانی ادامه داد: «کسانی که اهل فن و هنر هستند و در این حوزه تمایل به سرمایهگذاری دارند به میدان بیاییند، شهرداری کرمان قطعاً برای این افراد فرش قرمز پهن خواهد کرد و تا حد ممکن در صدور مجوز، پرداخت عوارض و تسهیل فرایندها انعطاف به خرج میدهیم تا ایجاد انگیزه شود».
وی تاکید کرد: «البته در حوزۀ صنایعدستی و سوغات کرمان ضعفهایی هم داریم که باید بپذیریم بهعنوان مثال در بستهبندی ضعف جدی وجود دارد که باید به این موضوع پرداخته شود».
شهردار کرمان یادآور شد: «متأسفانه در برخی از حوزههای صنایعدستی از بُعد خانوادهها نگاه اقتصادی وجود دارد درحالیکه ما باید به خیلی از این صنایع ارزش اجتماعی بدهیم، البته کارهایی مانند ایجاد رشتههایی در دانشگاه انجام شد اما به نظر میرسد بیشتر باید روی این موضوع مانور داده شود».
وی اظهار کرد: «این افتخار را دارم که در بخشی از زندگی من، معاش خانواده از صنعت فرش بوده و باید به برخی از صنایع ارزش داده شود و کمتر با نگاه اقتصادی دیده شوند».
تویسرکانی افزود: «ترویج حوزۀ استاد شاگردی در بسیاری از صنایع در حال فراموشی است درحالی که بسیاری از کارگاههای تولید صنایعدستی، دارای امکانات اولیه هستند و قرار دادن تکتک اجزای این پازل در کنار هم میتواند تحول خوبی را رقم بزند».
وی در پایان گفت: «تبدیل خیابان شهید باهنر به معبر فرش کرمان ابتر ماند که دربارۀ آن با اتاق بازرگانی هم صحبت کردیم و نیز آمادهایم ورود کنیم».
نظر خود را بنویسید