گروه اقتصاد: نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان در پنل ظرفیتها و چالشهای سرمایهگذاری و بهرهبرداری از فرصتهای معدنی کرمان با بیان اینکه حدود یکسوم اقتصاد ایران بهطور مستقیم به معدن وابسته است، اظهار کرد: «ایران با 57 میلیارد تن ذخیرۀ مواد معدنی یکی از قطبهای معدنی دنیا است».
علی فتحی افزود: «استان کرمان رتبۀ نخست ذخایر معدنی را دارد و جذابیتهای زیادی نیز برای سرمایهگذاری در این حوزه وجود دارد».
به گزارش استقامت، مدیرعامل شرکت کاواک آرای نوین معدن ادامه داد: توضیح داد: «مقایسۀ میزان صادرات مواد معدنی در شش ماهۀ اول سال 1401 با سال 1402 نشان میدهد بعد از پتروشیمیها و پایه نفتیها، معدن و صنایع معدنی بزرگترین نقش را در ارزآوری و بیشترین ارزش صادراتی را بین سایر موارد به خود اختصاص دادهاند و سهم استان کرمان نزدیک به ۶۰ درصد از این اعداد و ارقام است که نشاندهندۀ نقش پررنگ استان در حوزۀ معدن است».
4 حوزه برای سرمایهگذاری در بخش معدن
وی با اشاره به فرصتهای سرمایهگذاری در حوزۀ معادن استان کرمان، خاطرنشان کرد: «حوزههایی که برای سرمایهگذاری بهصورت کلی در بخش معدن استان کرمان وجود دارد در چهار دستۀ اکتشاف، استخراج، فرآوری و صنایع وابسته و پاییندستی تقسمبندی میشوند».
فتحی افزود: «در حوزۀ اکتشاف، مواد معدنیای که در استان استخراج میشود، به لحاظ ارزش شامل آهن، مس، زغالسنگ و کرومیت است و هیچ اکتشاف سیستماتیکی در استان انجام نشده و در کشور هم البته انجام نشده است».
وی یادآور شد: «پروژۀ گسترش اکتشافات کرومیت و صنایع استراتژیک، پتانسیلهایی هستند که در حوزۀ اکتشاف میتوان روی آنها کار کرد».
نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان ادامه داد: «در حوزۀ استخراج نیز فرصتهای خیلی زیادی برای شرکتهایی که میتوانند در حوزۀ حفاری کار کنند، وجود دارد».
وی با اشاره به فرصتهای سرمایهگذاری در بخش بارگیری و حملونقل گفت: «در استان کرمان سالانه نزدیک به 700 میلیون دلار در این بخش هزینه میشود و با توجه به طرحهای توسعهای که شرکتهای مختلف دارند پیشبینی میشود در سالهای نزدیک آینده، این مبلغ یک میلیارد دلار را پشت سر بگذارد».
کار روی باطلهها و ذخایر کمعیار
فتحی در ادامه خاطرنشان کرد: «موضوع معدنکاری زیرزمینی با حجم بالا، مسالۀ بزرگ دیگری است که در کشور هم نو است. با توجه به مشکلاتی که در کشور در حوزههای مختلف درخصوص منابع انسانی وجود دارد، معدنکاری دیجیتال هم به لحاظ اینکه یک بخش از کمبود نیروی انسانی را پوشش میدهد و هم برای اینکه راندمان کارها را بالا ببرد، یک حوزۀ جذاب برای سرمایهگذاری است».
وی، فرآوری، کار روی باطلهها و کار روی ذخایر کمعیار را از دیگر حوزههای سرمایهگذاری جذاب معرفی کرد و یادآور شد: «تمام این فعالیتها تولیداتی دارند که میتواند در مس، آهن و ... خوراک خطوط پاییندستی باشد».
نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان تاکید کرد: «همچنین این فعالیتها به یکسری تجهیزات، قطعات و لوازم نیاز دارند که در استان شرایط بسیار خوبی در شهرکهای صنعتی برای آن فراهم شده است».
لزوم حمایتهای حقوقی برای توسعۀ فعالیتها
وی در ادامه با اشاره به الزاماتی که میتواند به توسعۀ این فرایندها کمک بدهد، گفت: «برای برخی طرحها و اولویتها، استان و کشور سیاستگذاریهای خیلی خوبی روی کاغذ دارند».
فتحی ادامه داد: «در برنامۀ هفتم توسعه پیشبینی شده که شرایط بهگونهای برنامهریزی شود که توسعۀ اقتصادی 8 درصد و حوزۀ معدن 13 درصد رشد داشته باشد. مسئولین کشوری و استانی روی این قضیه برنامهریزی کردند و دارند کمک میدهند اما امیدواریم که این در عمل هم اتفاق بیفتد».
وی با بیان اینکه حمایتهای حقوقی نیز خیلی به توسعۀ فعالیتها کمک میکند، افزود: «این موضوع در کمیسیون معدن اتاق بازرگانی کرمان در حال برنامهریزی است».
نایب رئیس کمیسیون معدن اتاق کرمان با بیان اینکه ساختارهای کلان اقتصادی و سیاسی ایرادات بسیار جدی دارند، خاطرنشان کرد: «بعضی وقتها این ایرادات حتی میتواند مانع شروع سرمایهگذاری در کار بشود، اینها سیاستگذاریهایی است که باید توسط نهادهای حکومتی جدیتری بررسی شود و بازنگریهای جدی و شجاعانهای روی آنها انجام شود که کمیسیون معدن اتاق کرمان بهعنوان رکن مشورتی قوا کمک میکند که این راهکارها و پیشنهادها به دست مسئولان محترم برسد».
نظر خود را بنویسید