گروه اقتصاد ـ تورج ژوله ـ محقق، مولف و کارشناس فرش با تاکید بر همگرایی فعالان فرش گفت: «با مدرک و مستندات به شما نشان میدهم که در اوایل قرن گذشته که دوران درخشانی برای فرش ایران بود همگرایی خوبی بین فعالان این حوزه وجود داشت و همین همگرایی آن دوران طلایی را رقم زد؛ در آن دوران فعالان فرش در تقابل با هم نبودند و مبارزه نمیکردند بلکه همفکری داشتند».
وی تاکید کرد که در حال حاضر نیز فعالان فرش در استان کرمان باید از آن تجربه بهره بگیرند.
به گزارش استقامت، وی که در جریان برگزاری اولین جشنواره و نهمین نمایشگاه قالی کرمان به این شهر سفر کرده بود، در پنل تخصصی که با حضور جمع دیگری از صاحبنظران و کارشناسان برگزار شد، اظهار کرد: «وقتی از بافندگان و خانواده و هنر فرش به عنوان عامترین و مردمیترین هنر ایران صحبت میکنیم در واقع داریم از یک قشر چند میلیونی صحبت میکنیم».
وی با بیان این که بخشی از خانوادۀ فرش کشور در استان کرمان است، افزود: «بنده معتقدم دربارۀ مشکلات خانوادۀ فرش ایران و بافندگان ابتدا باید مشخص کنیم که نگاه حاکمیتی به این موضوع چگونه است».
وی ادامه داد: «9 خانوادۀ فرشباف در غرب ایران با من کار میکنند که با دیگر نیروهایی که مرتبط هستند حدود 32 نفر میشوند. هر صبح که بیدار میشوم اخبار را دنبال میکنم و با خودم میگویم خودم باید بهعنوان عضوی از خانوادۀ فرش ایران چه بکنم؟».
وی اظهار کرد: «بنده پروندۀ مطالبهگری خانوادۀ فرش و این که از دولتها چه بخواهیم را بستهام و کنار گذاشتهام و خودم مسیر و حرکتی را تعریف کردم که چه بکنم تا این خانوادههایی که با من کار میکنند و اگر یک روز نبافند مزدی دریافت نمیکنند دچار مشکل نشوند».
وی با بیان اینکه براساس تجربه و درایت خودم مسیری را تعریف کردهام و در آن جلو میروم، گفت: «خانوادۀ فرش بهخصوص بافندگان و رنگرزها و طراحان و ریسندگان مطالباتی از حاکمیت دارند ولی بنده ترجیحم این بوده که خودم برنامهای را در این اوضاع متلاطمی که نمیدانم آخر شب بانک مرکزی یا گمرک چه بخشنامهای صادر کند تعریف کرده و مطالبهگری از دولت را به صفر رساندهام».
وی با طرح این سوال که چگونه این کار را انجام میدهم؟ افزود: «با تجربۀ سه دههای که دارم این روش را یاد گرفتهام».
این کارشناس فرش توضیح داد: «بهترین حالتی که میتوانیم برنامهریزی کنیم و طرحی نو بیافکنیم این است که خودمان از تجربیات یکدیگر استفاده کنیم؛ مثلا کسانی که در حوزۀ صادرات کار میکنند چگونه میتوانند به منِ تولیدکننده کمک کنند؛ در موضوع رنگ و ابعاد و تبلیغات و توسعه یا عدم توسعۀ کار نیز هریک از ما تجربهای داریم. این تجربیات را در یک همگرایی کنار هم بگذاریم و هیچ کاری به این نداشته باشیم که نگاه حاکمیتی چگونه است».
وی ادامه داد: «البته نمیتوانیم خارج از نگاه حاکمیتی عملکرد عجیب و غریبی داشته باشیم اما تجربیات ما در کنار یکدیگر میتواند راهگشا باشد».
ژوله تاکید کرد: «به هیچوجه وقتمان را برای این تلف نکنیم که خودمان بهتنهایی کاری را انجام دهیم».
وی گفت: «همگرایی و برنامهریزی مشترک در هر حوزهای نشان داده که نتایج بهتری دارد و اگر هم قرار باشد یک مطالبهگری از حاکمیت داشته باشیم چنانچه همگرا عمل کنیم بهتر میتوانیم مطالبهگری کنیم».
این کارشناس فرش ادامه داد: «این همگرایی در استان کرمان میتواند نتایج بسیار عالی داشته باشد».
ژوله افزود: «با مدرک و مستندات به شما نشان میدهم که در اوایل قرن گذشته که دوران درخشانی برای فرش ایران بود همگرایی خوبی بین فعالان این حوزه وجود داشت که آن دوران طلایی را رقم زد؛ در آن دوران فعالان فرش در تقابل با هم نبودند و مبارزه نمیکردند بلکه همفکری میکردند».
وی تاکید کرد: «اگر همان تجربه را سرلوحه قرار دهیم میتوانیم اتفاقات خوبی رقم بزنیم».
نظر خود را بنویسید