گروه جامعه ـ محمدمهدی عربنژاد ـ کاندیدای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از کرمان و راور در حوزههای فنی و مهندسی، هنر، کارآفرینی و علوم اجتماعی فعالیتهای گستردهای داشته است. او دارای مدرک مهندسی برق و الکترونیک است، در دوران دانشجویی به دنیای فیلم و فیلمسازی ورود کرده، پس از آن، شرکت تبلیغاتی شیوا و یک موسسه سینمایی را راهاندازی کرده است.
در ادامه، عربنژاد در رشتۀ جامعهشناسی توسعه و اقتصاد تحصیل کرده و مدرک دکترا گرفته است. موضوع رسالۀ دکتری وی «بررسی موانع توسعۀ کارآفرینی در ایران و امارات» است.
او در یک مصاحبۀ ویدئویی دربارۀ این که چه شد پا به عرصۀ رقابتهای انتخاباتی گذاشت؟ گفت: «هیچ انگیزۀ مقدماتی برای خودم نداشتم اما از آنجا که در حوزههای علوم اجتماعی و فنی و مهندسی و در بخش تولید کار کردهام و فعالیتهای سیاسی نیز داشتهام دوستان قانعم کردند تا شرکت کنم. چند ساعت مانده به پایان مهلت ثبتنام بود که نامنویسی کردم».
وی افزود: «من جامعهشناسم و پژوهشهای اجتماعی انجام دادهام، از طرفی تولیدکننده هم هستم؛ در صف وام بانکی بودم، با کارگران نیز نشستوبرخاست داشتهام و مشکلات بخش تولید و بازار را هم تجربه کردهام».
عربنژاد در پاسخ به این پرسش که از نظر شما در حال حاضر مشکلات و درخواستهای آحاد جامعه و به خصوص قشر جوان چیست؟ توضیح داد: «بیشترین مسئلهای که در جامعۀ ما مشهود است نگرانی از وضعیت اقتصادی است. مردم میگویند امسال وضع ما از پارسال بدتر شده و حتما سال آینده بدتر از این هم خواهد شد».
وی ادامه داد: «شاهد ناامیدی از شرایط اقتصادی و ناامیدی از داشتن شغل مناسب به خصوص در بین قشر جوان هستیم».
وی اضافه کرد: «به دلیل این شرایط است که دغدغۀ خروج از کشور به کمتر از 14 سال رسیده، در حالی که در گذشته 25 سالهها به مهاجرت میاندیشیدند».
وی در پاسخ به این پرسش که فکر میکنید چرا عدهای با صندوقهای رای قهر کردهاند؟ اظهار کرد: «عوامل سیاسی و فرهنگی و اقتصادی در این وضعیت نقش دارد ولی شاید اصلیترین عامل قهر یا کمتوجهی به انتخابات، اقتصاد باشد که آن را در یک هفته و حتی یک دورۀ دو، سه ساله هم شاید نتوان درست کرد».
عربنژاد افزود: «اصلیترین مشکل اقتصاد ما دولتی بودن آن است؛ ما اقتصاد متمرکز بر نفت داریم و دولت هم در تمام امور اقتصادی دخالت میکند».
وی ادامه داد: «بانکها نیز توان حمایت از تولید و بخش خصوصی را ندارند و درآمد نفت غالبا صرف هزینههای بدنۀ دولت میشود آنچنان که دولت در بسیاری پروژههای عمرانی هم نمیتواند از پول نفت استفاده کند».
این کاندیدای اصلاحطلب سپس تصریح کرد: «برنامۀ من مردمیسازی اقتصاد است و برنامهای کامل در این خصوص دارم».
وی با بیان این که مردمیسازی اقتصاد مبحث بسیار مفصلی است، اظهار کرد: «هر شهر یا هر کشوری زمانی موفق میشود که به سمت توسعۀ پایدار برود».
وی افزود: «در کرمان نشانههایی از این حرکت را در گذشته دیدهایم که از جملۀ آن میتوان به هواپیمایی ماهان، ارگ جدید و .. اشاره کرد».
وی ادامه داد: «مشکل اما اینجاست که به توسعۀ پایدار توجه نکردهایم و منابع آبی را از بین بردهایم به گونهای که امروز در تامین آب شرب و کشاورزی مشکل داریم».
عربنژاد بیان کرد: «از طرفی، معادن استان نیز به صورت خامفروشی در حال تخلیه هستند».
وی اضافه کرد: «علاوه بر این، ژن اصیل کرمانی و ایرانی هم دارد خارج میشود».
وی تصریح کرد: «حدود 15، 16 سال میشود که از مسیر توسعۀ پایدار خارج شدهایم و امیدواریم بتوانیم کرمان را به سمت توسعۀ پایدار حرکت بدهیم».
برای دیدن کامل این ویدئو به پایگاه خبری فردای کرمان سر بزنید.
نظر خود را بنویسید