گروه اطلاعرسانی: محمدرضا علیزاده ـ کاندیدای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از کرمان و راور بیش از 30 سال سابقۀ فعالیتهای اجرایی و اداری و مدیریتی و معلمی دارد. او فارغالتحصیل مقطع کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی است.
علیزاده برای اهالی فرهنگ و هنر کرمان شخصیتی شناختهشده است. او پیش از این مدیرکل فرهنگوارشاد اسلامی استان بوده و میگوید که با همان شخصیت فرهنگی که دارم وارد عرصۀ سیاست شدهام.
وی در یک مصاحبۀ ویدئویی که برای معرفی بیشتر دیدگاههایش انجام شد، دربارۀ انگیزهاش از ورود به رقابت انتخاباتی اظهار کرد: «مجلس محل تعامل افکار و عقاید و تخصصهای گوناگون است. بنده بهعنوان متخصص حوزۀ فرهنگ و معلم به مجلس میروم و سعی میکنم در کمیسیونهای گوناگون و حوزههایی که در آن تخصص دارم فعالیت کنم و اظهارنظر کارشناسی داشته باشم».
وی افزود: «از حیث سوابق تحصیلی و علمی از آنجا که در رشتۀ ژئوپلتیک تحصیل کردهام در کمیسیونهایی مثل امنیت ملی میتوانم صاحبنظر باشم».
وی ادامه داد: «سالها نیز معلمی کردهام و با شناختی که از مسائل حوزۀ آموزش دارم میتوانم در کمیسیون آموزش مجلس نیز نقشآفرینی داشته باشم».
علیزاده گفت: «شاید نیمی از سابقۀ کاری من در حوزۀ فعالیتهای فرهنگی و هنری و رسانهای گذشته است و با این تجربهای که دارم میتوانم در کمیسیون فرهنگی مجلس نیز تاثیرگذار باشم».
این کاندیدای اصلاحطلب در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه بنده طرفدار این نظریه هستم که حوزۀ فرهنگ زیربنا و اصل توسعه است، توضیح داد: «بین صاحبنظران حوزۀ اجتماعی اختلافنظر وجود دارد که آیا برای توسعه اقتصاد اصل است یا فرهنگ؟ بسیاری معتقدند فرهنگ زیربنا و بستری بسیار مهم است. بعد فرهنگی یعنی باور و اندیشه و فکر مردم».
وی افزود: «هرکاری که در حوزۀ فعالیتهای اقتصادی که بخش مهمی از دغدغههای مردم است بخواهیم انجام بدهیم باید ابتدا باور مردم را با خود همراه کنیم».
وی در بخش دیگری از این گفتوگو دربارۀ وضعیت کرمان در حوزههایی اعم از آموزشی و بهداشتی و درمانی و رفاهی اظهار کرد: «کرمان استانی ثروتمند است. بنده بارها تکرار کردهام که کرمان فقط بهشت معادن نیست. کرمان بهشت ایران است».
وی بیان کرد: «شهرستان کرمان اما معادنی مثل گلگهر و مس ندارد که با اتکا به آن بتوان اشتغال و درآمد ایجاد کرد. از این نظر، وضعیت کرمان و راور خیلی جالب نیست».
علیزاده افزود: «بنده همواره این سوال را مطرح کردهام که چرا بر سر معادن در کرمان این همه چالش داریم و برای آن وقت میگذاریم؟ مگر کرمان فقط معدن است؟».
وی ادامه داد: «در شهرستان کرمان روستاهایی وجود دارد که کشاورزی آن رو به اضمحلال است و عمق چاههای آب آن از 20 متر به 200 متر رسیده است. در برخی از مناطق صنایعی ایجاد شده ولی منابع آبی از بین رفته ضمن اینکه پس از ایجاد برخی صنایع در شهرستان کرمان سرمایۀ اجتماعی به شدت از بین رفته است».
این کاندیدای انتخابات مجلس گفت: «فرد روستایی که پیش از این مولد بود اکنون با وجود این صنایع میبیند که کشاورزی و محیط زیست و منابع آبی که داشته از دست رفته و میپرسد چر فاضلابی که میتوانست به کمک کشاورزی بیاید را به صنعتی دادهاند که فرزندان ما هم نمیتوانند در آن مشغول بهکار بشوند».
وی با انتقاد از این روند توسعه اظهار کرد: «باید همان بستر توسعۀ مناطق را حفظ میکردیم نه این که هم کشاورزی و هم سرمایۀ اجتماعی را از بین ببریم».
علیزاده با بیان این که نتیجۀ این وضعیت مهاجرت است، خاطرنشان کرد: «آن فرد روستایی مولد به کرمان میآید و حاشیهنشین و نیرویی غیرمولد میشود».
وی سپس گفت: «بنده بهعنوان نماینده وظیفهام نیست که جاده و کارخانه بسازم بلکه باید برای ایجاد ظرفیتهای جدید به سیستم اجرایی کمک و برای خلق ثروت در استان کرمان برنامهریزی کنم».
برای دیدن کامل این ویدئو به پایگاه خبری فردای کرمان سر بزنید.
نظر خود را بنویسید