استقامت ـ گروه اطلاعرسانی: در هفدهمین دوره از نمایشگاه بینالمللی تهران که 23 تا 26 بهمنماه برگزار شد، شهرداری و شورای شهر بم با مشارکت ارگ جدید، کمیسیون گردشگری اتاق بم، میراثفرهنگی این شهرستان و فعالان بخش خصوصی چهار غرفه را در سالن شماره 27 برپا کردند که از بخشهای پر رفتوآمد غرفۀ کرمان بود. استاندار کرمان، مدیرکل موزههای وزارت میراثفرهنگی، معاون اقتصادی استاندار، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان، رئیس اتاق کرمان، شهردار کرمان و بسیاری دیگر از بازدیدکنندگان نمایشگاه از این غرفهها بازدید کردند.
علیرضا ریاضی ـ شهردار بم در گفتوگو با استقامت با اشاره به مهیا بودن این شهر جهانی برای میزبانی از گردشگران از همۀ گردشگران داخلی و خارجی دعوت کرد تا به این شهر سفر کنند.
او با اشاره به حمایت شهرداری و شورای شهر بم از گردشگری اظهار کرد: «در ادامۀ همین حمایتها بوده که در نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران نیز شرکت کردیم تا ضمن معرفی بیشتر بم، باری دیگر آمادگی این شهر جهانی را برای میزبانی از گردشگران اعلام کنیم». ریاضی افزود: «خوشبختانه ارگ بم بهعنوان یکی از مقاصد جدی و پرطرفدار گردشگری مرمت شده و هر ساله شاهد افزایش بازدیدکنندگان از این بنای جهانی هستیم».
وی ادامه داد: «بهعنوان شهردار بم و به نمایندگی از اعضای محترم شورا از همۀ هموطنان دعوت میکنم تا در نوروز پیشرو، سفر به این شهر را در برنامۀ خود بگذارند».
ریاضی اظهار کرد: «شهرداری بم در کنار سایر دستگاههای دولتی و فعالان بخش خصوصی در تلاش است تا با اجرای برنامههای متنوع، نوروزی متفاوت را برای اهالی بم و مسافران رقم بزند».
وی گفت: «با بیداری ارگ بم که میتوان آن را رستاخیز ققنوس قلمداد کرد، در تلاشیم تا جایگاهی را که بم پیش از زلزله، در گردشگری ایران داشت احیا کنیم».
به گزارش خبرنگار استقامت، «رستاخیز ققنوس» یکی از رویدادهایی بود که از سوی شهرداری بم و به مناسبت روز بم در نمایشگاه گردشگری در محل غرفۀ اصلی کرمان برگزار شد؛ این عنوان اشاره به پایان مرمت ارگ بم دارد که پس از حدود دو دهه، از میان آوار خود برخاسته و باشکوه و پرصلابت گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به بم میکشاند تا از آن بازدید کنند.
در این برنامه، مدیرکل موزههای وزارت میراثفرهنگی، معاون اقتصادی استاندار کرمان، مدیرکل میراثفرهنگی استان، سیدسجادی باستانشناس برجسته، رئیس میراثفرهنگی شهرستان بم، رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بم و جمع دیگری از مسئولان و فعالان بخش گردشگری حضور داشتند.
در ابتدای این رویداد که اجرای آن را شهرام جرجندی برعهده داشت، دو پوستر از تصاویر ارگ بم در شب و در روز رونمایی شد.
در جریان برنامۀ رستاخیز ققنوس، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان کرمان با اشاره به نقش مهم بم در گردشگری استان گفت: «فرایند مقصد گردشگری استان کرمان قبل و بعد از زلزله کاملا متفاوت شده است».
سعید شاهرخی افزود: «قبل از زلزلۀ بم، در بسیاری از شاخصهای گردشگری، استان کرمان در کشور رتبۀ اول تا سوم را داشت ولی بعد از حادثۀ تاسفبار زلزله، گردشگری کرمان تحت تاثیر قرار گرفت و هنوز هم نتوانسته جایگاه گذشتۀ خود را احیا کند». وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت راهاندازی موزه در بم تاکید کرد و ادامه داد: «در کل استان کرمان از جمله در بم و شرق استان آثار بسیاری غنیای داریم که در صورت وجود موزه امکان نمایش آن برای عموم گردشگران فراهم خواهد شد».
شاهرخی بیان کرد: «ساختمانی در بم وجود دارد و بین اداره میراث و شهرداری بم توافقاتی برای راهاندازی موزه در آن صورت گرفته است و برای این اقدام، نیاز به تدبیر خوب از سوی شورای شهر بم داریم». وی اضافه کرد: «در صورت راهاندازی موزه این آمادگی را داریم تا آن را تجهیز کنیم».
مدیرکل میراثفرهنگی استان کرمان همچنین با اشاره به برگزاری رویداد چوگان در بم اظهار کرد: «این رویداد با همت مردم و مسئولان بم بهخوبی برگزار شد و دبیرخانۀ میراث ناملموس چوگان را در بم افتتاح کردیم».
ضرورت راهاندازی موزه در بم
در رویداد رستاخیز ققنوس، رئیس میراثفرهنگی شهرستان بم با اشاره به ظرفیتهای
متعددی که در شرق استان برای جذب گردشگران وجود دارد، گفت: «در شرق استان کرمان حدود 400 اثرمهم تاریخی شامل بنا و محوطه داریم که مهمترین آن ارگ بم است».
مسعود قمری افزود: «سایتهای بسیار مهم دیگری از جمله تل آتشی، محوطۀ دارزین، محوطۀ شاه مردان و بسیاری از آثار دیگر که هنوز ثبت ملی نشدهاند در این منطقه وجود دارد».
وی ادامه داد: «طی کاوشهایی که در منطقه انجام شده آثار خیلی زیادی به دست آمده که برخی از آن برای انجام کارهای مطالعاتی در انبارهای ارگ بم نگهداری میشود». رئیس اداره میراثفرهنگی بم اظهار کرد: «با وجود این غنای فرهنگی که در مطنقه داریم متاسفانه کماکان فاقد موزه باستانشناسی هستیم تا این آثار را در معرض نمیاش عموم قرار دهیم».
قمری تاکید کرد: «برای راهاندازی موزه نیازمند حمایت وزارت میراثفرهنگی هستیم».
آمادگی بم برای میزبانی
وی در حاشیۀ این رویداد در گفتوگو با خبرنگار استقامت اعلام کرد: «پس از ۲۰ سال تلاش، صبوری و همت مردم بم اکنون آمادۀ پذیرایی از گردشگران است».
وی یادآور شد: «بعد از گذشته دو دهه از زلزلۀ بم، در حال حاضر ارگ بم در باشکوهترین وضعیت خود قرار دارد».
وی ادامه داد: «با انجام نورپردازی این اثر تاریخی جهانی، گردشگران هم در شب و هم در روز میتوانند از ارگ بازدید کنند».
قمری تصریح کرد: «همۀ مه اماکن و زیرساختهای این شهرستان پس از زلزله مرمت و بازسازی شدهاند».
وی اظهار کرد: «گردشگرانی که به شرق استان کرمان سفر میکنند میتوانند بزرگترین بنای خشت و گلی دنیا، بزرگترین قناتهای جهان، گرمترین نقطه دنیا در لوت زنگی احمد) و اولین منظر فرهنگی ثبتشده در فهرست جهانی کشور را بازدید کنند».
انتظارات بالا
در رویداد رستاخیز ققنوس، یوسف سجادی رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بم نیز طی سخنانی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم آنچه که در شان و شخصیت بم در حوزۀ گردشگری است را پیش ببریم، گفت: «با توجه به ظرفیتهای بم و وجود چهار اثر ثبتجهانی به خصوص ارگبم که میتوان گفت سرآمد گردشگری ایران است سطح انتظارات بالا رفته است».
وی بر راهاندازی موزه بم تاکید و اظهار کرد: «با توجه به ظرفیتهای موجود نیاز جدی به موزه داریم تا آثار متعددی که بسیاری از آن را مردم در اختیار میراثفرهنگی گذاشتهاند را در این موزه به نمایش بگذاریم».
اجرای جذاب
به گزارش خبرنگار استقامت، یکی از بخشهای جذاب رویداد رستاخیز ققنوس اجرای گروه موسیقی نواحی امید شرق کرمان بود. طهماسب برجی این گروه را با حضور همسر و نوهها و برخی دیگر از اقوام دور و نزدیک خود راهاندازی کرده است. این گروه در نمایشگاه گردشگری تهران اجراهای متعددی داشت که بسیار هم پرطرفدار بود. در جریان رویداد رستاخیز ققنوس، این گروه با ساز و آواز مراسم حنابندان را نیز اجرا کرد که توجه بسیاری از شرکتکنندگان در نمایشگاه را به خود جلب کرد.
از جمله اقدامات خلاقانۀ غرفۀ بم برنامۀ «رادیو گردشگری صدای بم» بود. در این برنامه، بهصورت چهره به چهره که موفقترین نوع تبلیغات به حساب میآید، تمامی ظرفیتها و جاذبههای گردشگری و میراث ملموس و ناملموس این منطقه به بازدیدکنندگان و شرکتکنندگان معرفی شد.
برگزاری مسابقه، برنامههای مفرح و اجرای موسیقی از جمله بخشهای دیگر رادیو گردشگری صدای بم بود که بسیار مورد استقبال بازدیدکنندگان و شرکتکنندگان نمایشگاه قرار گرفت. شهرام جرجندی اجرای این برنامهها را برعهده داشت.
از دیگر اقدامات قابل توجه غرفۀ بم، انتشار و توزیع ویژهنامهای از سوی روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر بم بود که در بخش نخست آن معرفی کاملی از بم ارائه شده و در بخش دیگر آن تصاویری از جاذبههای تاریخی و گردشگری این شهر جهانی به نمایش گذاشته شده است. مخاطب این ویژهنامه میتواند به شناخت خوبی از این منطقه و جاذبههای آن برسد.
حضور پررنگ بم در نمایشگاه گردشگری تهران که به اذعان همگان بزرگترین رویداد گردشگری کشور است، گام بلندی برای رونق گردشگری در این منطقه است و به نوعی میتوان آن را اعلام رسمی رستاخیز گردشگری بم قلمداد کرد.
نظر خود را بنویسید