گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان کرمان در جمع خبرنگاران با تشریح برخی از پروژههای مهم آبرسانی که امسال اجرا شده، پروژههایی که برای تامین آب شهرها و روستاها در تابستان آینده در حال اجراست و همچنین پروژههایی که در دههفجر افتتاح یا کلنگزنی میشود، به پرسشهای خبرنگاران نیز پاسخ داد.
علیرضا عبدیان با اشاره به پروژههای آبرسانی در ایام دههفجر گفت: «10 پروژۀ آبرسانی با اعتباری بالغ بر 242 میلیارد تومان در این ایام افتتاح میشود».
وی افزود: «پروژههای آبرسانی به 22 روستا در قالب طرح محرومیتزدایی و 51 روستا در قالب پروژههای شرکت آبوفاضلاب افتتاح خواهد شد».
عبدیان ادامه داد: «در این ایام پروژۀ تامین آب اضطراری شهر زرند نیز افتتاح خواهد شد».
وی از کلنگزنی پنج پروژه با اعتباری بالغ بر 138 میلیارد تومان نیز خبر داد.
به گزارش استقامت، وی یکشنبه 15 بهمنماه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پنجهزار و 624 روستا و 84 شهر در استان کرمان داریم، اظهار کرد: «دو میلیون و 300 هزار نفر جمعیت شهری و یک میلیون و 258 هزار نفر جمعیت روستایی استان است».
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان کرمان افزود: «شهرهای استان سالانه 198 میلیون مترمکعب مصرف آب شرب دارند که 186 میلیون مترمکعب آن از 410 حلقه چاه استحصال میشود».
وی اضافه کرد: «12.4 میلیون مترمکعب آب شرب پنج شهر نیز از طریق سد تامین میشود».
عبدیان یادآور شد: «94 درصد آب شرب استان کرمان وابسته به منابع زیرزمینی است».
وی سپس با بیان اینکه دو هزار و 706 روستا دارای شبکۀ آب شرب هستند، بیان کرد: «برای تامین آب شرب روستاها سالانه 120 میلیون مترمکعب از 564 حلقه چاه برداشت میشود».
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان کرمان ادامه داد: «بهرهمندی آب شرب در شهرهای استان 99.7 درصد و در روستاها حدود 70 درصد است».
بنا به گفتۀ وی، برای تامین آب شرب در روستاها و شهرهای استان یکمیلیون و 171 هزار انشعاب وجود دارد.
مدیرعامل آبفا استان کرمان افزود: «102 هزار و 700 اشتراک فاضلاب نیز در استان داریم».
شناسایی حدود 6000 اشتراک غیرمجاز
عبدیان در ادامه، برخی از مهمترین پروژههای آبی استان طی امسال تا قبل از دههفجر را یادآور شد. بهرهمندی 103 روستا با جمعیت 87 هزار و 700 نفری از آب شرب سالم و بهداشتی، افتتاح فاز اول تصفیهخانۀ فاضلاب شهر سیرجان، افتتاح تصفیهخانۀ ارتقای کیفی آب شهر نگار و پروژۀ تامین آب اضطراری شهرهای کرمان و رفسنجان از جمله مواردی بود که وی برشمرد.
مدیرعامل آبفا استان کرمان افزود: «در سال جاری حدود پنج هزار و 800 اشتراک غیرمجاز آب در استان شناسایی و به مجاز تبدیل شد. همچنین بیش از 19 هزار کنتور آب که فرسوده بود تعویض شد».
آخرین وضعیت آبرسانی به روستاها
وی دربارۀ آبرسانی به روستاهای استان گفت: «در بخش آب روستایی قرارداد محرومیتزدایی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) را داریم که آبرسانی به 669 روستا با 1160 میلیارد تومان هزینه به این قرارگاه واگذار شده است».
عبدیان با بیان این که قرارگاه دو معین شامل سپاه ثارالله و قرارگاه خاتم در استان معرفی کرده است، افزود: «464 روستا را سپاه و 205 روستا را خاتم آبرسانی میکند».
وی ادامه داد: «این قرارداد از پنجم اردیبهشتماه سال گذشته شروع شده و 30 ماهه است. در این مدت آبرسانی به 135 روستا توسط این دو معین به بهرهبرداری رسیده است».
مدیرعامل آبفا استان کرمان بیان کرد: «با توجه به این که برخی روستاها در قرارداد نخست از قلم افتاده بودند، با حضور استاندار محترم تفاهمنامهای با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) مبادله کردهایم و قرارداد دوم در حال تنظیم است و بهزودی نهایی میشود تا کار آبرسانی به روستاهایی که در قرارداد اول دیده نشدند شروع شود».
وی همچنین اظهار کرد: «شعار دولت سیزدهم این بوده که تا پایان این دولت تمام روستاهای بالای 20 خانوار آبرسانی شود که براساس اقداماتی که در استان انجام شده، تا شهریورماه 1404 روستای بالای 20 خانوار بدون آب در استان نخواهیم داشت».
پروژههای فاضلاب در استان
مدیرعامل آبفا استان کرمان در بخش دیگری از اظهاراتش دربارۀ وضعیت پروژههای فاضلاب در استان توضیح داد: «برای شهر کرمان یکهزار و 935 کیلومتر شبکۀ جمعآوری فاضلاب باید اجرا شود که تاکنون یکهزار و 250 کیلومتر آن احداث شده است».
وی با بیان اینکه ظرفیت تصفیهخانهای که برای شهر کرمان دیده شده 120 هزار مترمکعب در شبانهروز است، افزود: «تاکنون 30 هزار مترمکعب آن به بهرهبرداری رسیده و 90 هزار مترمکعب باقیماندۀ آن 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و توسط شرکت فولاد بوتیا در حال انجام است».
عبدیان ادامه داد: «کل این پروژه تاکنون 65 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و پیشبینی میکنیم دههفجر سال آینده بخش مایع تصفیهخانه افتتاح و 70 هزار سیفونی که نصب شده به شبکه متصل شود».
وی بیان کرد: «فاز اول فاضلاب سیرجان با 371 کیلومتر شبکۀ جمعآوری و خط انتقال و تصفیهخانۀ 26 هزار و 500 مترمکعبی افتتاح شده و قرارداد فاز دوم در حال تنظیم است».
مدیرعامل آبفا استان کرمان گفت: «فاضلاب شهر زرند 293 کیلومتر شبکه دارد که تقریبا 90 درصد آن اجرا شده و زمین تصفیهخانه نیز اخیرا به سرمایهگذار تحویل داده شده است».
تامین آب صنایع از پساب
عبدیان سپس اظهار کرد: «براساس قانون بودجۀ سال 1402 صنایع باید از آب غیرمتعارف استفاده کنند و آب متعارف برای مصارف شرب و حفظ آبخوانها آزاد شود. به همین منظور دستورالعملی به شرکتهای آبفا و آب منطقهای داده شده که براساس آن در مرحلۀ اول صنایعی که بیش از 10 لیتر بر ثانیه مصرف دارند شناسایی شدند. در استان کرمان حدود 45 صنعت بودند که 77 میلیون مترمکعب در سال مصرف دارند».
وی افزود: «بازتخصیصی که به این صنایع برای آب غیرمتعارف ابلاغ شده 45 میلیون مترمکعب از انتقال آب خلیجفارس و دریای عمان و 20 میلیون مترمکعب از پساب فاضلاب شهرهایی است که این صنایع باید آن را اجرا و استفاده کنند».
عبدیان ادامه داد: «در همین راستا، اخیرا تفاهمنامهای با حضور استاندار محترم و مدیرعامل محترم شرکت ملی صنایع مس ایران مبادله شده است که براساس آن با سرمایهگذاری 16 هزار میلیارد تومانی و تولید پساب 15 میلیون مترمکعب در سال رفسنجان و 28 روستای آن، شهربابک، خرسند، خاتونآباد و رابر را انجام دهند».
وی اضافه کرد: «این تفاهمنامه بهزودی به قرارداد تبدیل میشود».
پیگیری 3 طرح مهم آبرسانی
مدیرعامل آبفا استان کرمان در ادامه اظهار کرد: «در استان طرحهایی وجود دارد که اگرچه ما مجری آن نیستیم اما بسیار برای ما مهم هستند و آن را پیگیری میکنیم».
وی بهعنوان نمونه به طرح آبرسانی به شهر کرمان از خط انتقال آب خلیجفارس به صنعت اشاره کرد و افزود: «آب تخصیص داده شده از این پروژه به شهر کرمان 25 میلیون مترمکعب در سال است».
وی گفت: «این پروژه با سرعت در حال اجراست و امیدواریم تا تابستان سال آینده تمام شود».
عبدیان ادامه داد: «طرح آبرسانی به شهر رفسنجان از خط انتقال آب خلیجفارس به صنعت را هم داریم که تخصیص آن پنج میلیون مترمکعب در سال است. براساس مصوباتی که با حضور استاندار محترم و در وزارتخانه داشتهایم این پروژه تا پایان امسال باید به بهرهبرداری برسد».
وی بیان کرد: «طرح آبرسانی به شهر رابر از سد شهیدان تیموری از دیگر پروژههای مهم است که سه میلیون مترمکعب در سال آب برای این شهر تامین خواهد کرد. این پروژه در حال اجراست و تا اردیبهشتماه به اتمام خواهد رسید».
هدررفت آب
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان کرمان در پاسخ به یکی از خبرنگاران دربارۀ هدررفت آب در شبکۀ توزیع و انتقال در استان گفت: «میزان هدررفت در شهرهای گوناگون متفاوت است».
وی افزود: «با این که برخی دوستان اعلام میکنند که هدررفت آب در شهر کرمان بالاست اینطور نیست».
عبدیان تاکید کرد: «در استان، کمترین هدررفت آب را در شهر کرمان داریم».
وی ادامه داد: «همین میزان هدررفت باید با تامین اعتبارات و توسعه و بازسازی شبکه به حداقل برسد».
مدیرعامل آبفا استان کرمان در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به کمبارشی امسال از اجرای پروژههایی برای حفاری و تجهیز 137 چاه بهمنظور تامین آب شهرها و روستاهایی که در تابستان آینده دچار کسری آب میشوند خبر داد.
سیاسی نیستیم
وی همچنین در پاسخ به یکی از خبرنگاران تصریح کرد: «کار ما تخصصی است و سیاسی نیستیم».
عبدیان با بیان این که خیلی به ما فشار آوردند تا از بیرون (از شرکت) نیرو بیاوریم، ادامه داد: «ولی از زمانی که بنده بهعنوان مدیر هستم همۀ معاونان و مدیران با تخصص آب و فاضلاب هستند و از بیرون کسی نیامده که سیاسی یا بیتجربه باشند».
وی تاکید کرد: «همه، کارشناسان رسمی و مدیرانی هستند که سابقۀ مدیریت در همین مجموعه را دارند».
مدیرعامل آبفا استان کرمان افزود: «ما اصلا نمیتوانیم کار اجرایی و خدماتی را به سمت کارهای سیاسی ببریم».
نظر خود را بنویسید