گروه اقتصاد: صفهای بلند سوختگیری، کامیونداران کرمان را به ستوه آورده است.
برخی از رانندگان کامیون مجبورند گاهی یک روز کامل در صف سوختگیری بمانند. این وضعیت علاوه بر اینکه کسبوکار و درآمد این افراد را تحت تاثیر قرار داده، برای کسانی که نیاز به جابهجایی بهموقع بارشان دارند نیز دردسر فراوانی ایجاد کرده است
ناصر ابراهیمی ـ رئیس انجمن صنفی کامیونداران درونشهری شهرستان کرمان در گفتوگو با فردایکرمان با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی تشکیل این صفهای بلند قاچاق سوخت است، میگوید: «برخی از ماشینها از دیگر شهرستانها به کرمان میآیند اما کار انجام نمیدهند و فقط سوختگیری میکنند و این سوخت را میفروشند».
وی با اشاره به اینکه انجمن بیش از 300 عضو در شهرستان کرمان دارد، میافزاید: «رانندگان ماشینهایی که در کرمان و زیر نظر انجمن هستند میگویند که بهسختی داریم سوختگیری میکنیم. این شرایط باعث افزایش کرایۀ حمل بار نیز میشود».
ابراهیمی ادامه میدهد: «ماشینهایی که حمل شن و ماسه و آجر و مصالح ساختمانی در شهر انجام میدهند مجبورند یکی، دو روز کار کنند و یک روز کلا در صف گازوئیل بمانند».
وی اظهار میکند: «امکان دارد یک ماشین سه، چهار ساعت در صف سوختگیری بایستد بعد که به تلمبه رسید گازوئیل تمام شود.
در این صورت مجبور است 10، 12 ساعت دیگر معطل بماند تا بتواند مجدد سوختگیری کند».
وی 16 دیماه در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که آیا این شرایط فقط در استان کرمان وجود دارد؟ میگوید: «آنطور که بنده اطلاع دارم در سیستانوبلوچستان و هرمزگان هم این مشکل وجود دارد ولی در یزد و اصفهان و فارس اینگونه نیست و رانندگان خیلی راحت سوختگیری انجام میدهند».
رئیس انجمن صنفی کامیونداران شهرستان کرمان بیان میکند: «ماشینهایی که گازوئیل را به ماشینهای سوختبر در جادهها میفروشند چون کار دیگری ندارند، از این که چند ساعت در صف بمانند هم ابایی ندارند ولی ماشینهایی که مجبورند بار جابهجا کنند خیلی از این معطلی متضرر میشوند».
وی در پاسخ به این پرسش که آیا طرح کدینگ دربارۀ کامیونها قابل اجرا نیست؟ توضیح میدهد: «چون ماشینهای گازوئیلی و کامیونها وسیلۀ حمل عمومی هستند و بین استانها و شهرهای مختلف تردد میکنند امکان اجرای طرح کدینگ وجود ندارد.
مثلا ممکن است یک ماشین بار آجر را از کرمان به ایرانشهر ببرد و نیاز پیدا کند که در ایرانشهر سوختگیری کند که در صورت کدینگ این امکان وجود ندارد». ابراهیمی در ادامه، در پاسخ به این پرسش که آیا مشکل صفهای بلند سوختگیری را از طریق مسئولان حملونقل و راهداری و شرکت نفت و استانداری پیگیری کردهاید؟ میگوید: «نامهنگاری نکردیم چون اظهاراتشان را از طریق رسانهها شنیدهایم که گفتند قاچاق سوخت باعث شده صفهای طولانی کامیونها مقابل جایگاههای سوخت ایجاد شود.
راهکاری هم از ما نخواستند تا با همفکری راهحلی پیدا کنیم». وی میافزاید: «از نظر بنده راهکار این است که ماشینهایی که دارند کار میکنند از طریق اتحادیهها و انجمنها شناسایی و جایگاهی به آنها اختصاص داده شود تا کمتر از یک ساعت سوختگیری کنند و معطل نشوند».
رئیس انجمن صنفی کامیونداران درونشهری شهرستان کرمان با بیان اینکه ماشینهایی که از شهرستانهای دیگر میآیند و فقط دارند سوخت را میفروشند مشکلی ندارند که مثلا پنج ساعت در صف بمانند، در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان ماشینهای شهرستانی را شناسایی کرد؟ فرضا میتوانند بگویند بار از فلان شهرستان به کرمان آوردهایم و حالا آمدهایم سوختگیری کنیم؛ میگوید: «اگر بار آورده باشند بارنامه دارند».
وی اظهار میکند: «برای ماشینهایی که حمل مصالح مثل شن و ماسه و آجر و آهک را انجام میدهند بارنامه صادر نمیشود.
در این صورت، ماشینهایی که در کرمان باشند را از طریق برگ سبزی که دارند میتوان تشخیص داد که آدرسشان کجاست؟ آیا پلاک و آدرس آنها متعلق به کرمان است یا دیگر شهرستانها؟». ابراهیمی در پاسخ به این پرسش که آیا این کامیونهایی که میگویید برای فروش سوخت، در کرمان سوختگیری میکنند، تنها باکشان را پر میکنند؟ میگوید: «ماشینهایی که بالای 10 تن هستند در هر روز بیش از 200 لیتر نمیتوانند سوختگیری کنند، این رقم برای ماشینهای بالای 15 تن حدود 300 لیتر و ماشینهای کمتر از 10 تن 150 لیتر است».
وی با بیان اینکه کسانی که سوخت را میفروشند گازوئیل را داخل باک میریزند، میافزاید: «سپس برای فروش آن به ماشینهای سوختبر از باک تخلیه میکنند و اینطور نیست که تانکر یا گالن داشته باشند».
وی بیان میکند: «بهصورت قانونی سوختگیری را انجام میدهند ولی باک را تخلیه کرده و به سوختبرها میدهند و باک که تخلیه شد به صف برمیگردند».
وی تاکید میکند که برای حل این مشکل، ماشینهایی که دارند کار انجام میدهند شناسایی و جایگاهی به آنها اختصاص داده شود تا در صف سوختگیری معطل نشوند.
44633
در گفتوگو با رئیس انجمن صنفی کامیونداران شهرستان کرمان مطرح شد؛
نظر خود را بنویسید