گروه اطلاعرسانی: برگزاری رویداد ملی توسعۀ صنایع پاییندستی مس با هدف بالابردن سطح اشتغال، جلوگیری از خامفروشی و ایجاد ارزش افزوده در رفسنجان آغاز شده و استقبال خوبی نیز در اولین دورۀ برگزاری رویداد از سوی دانشگاهها و فناوران صورت گرفته است.
به گفتۀ رئیس توسعه کسبوکار و امور نوآوری مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، طرحها و ایدههای ارسالشده به دبیرخانۀ رویداد در بیش از 23 زمینۀ تخصصی ثبت شدند
ابوالفضل احمدی کاظمآبادی همچنین گفت که تخمین ما این است 50 طرح را به مرحلۀ ارزیابی ارسال کنیم و این چیزی بیش از سهبرابر برآورد ما در هر مرحله است.
وی در پاسخ به این سوال که «با توجه به اینکه رویداد ملی است، مشارکت استان چگونه بوده و چقدر از این استقبال کمّی و کیفی سهم استان کرمان است؟» گفت: «چون دانشگاه ولیعصرعج رفسنجان در این موضوع نماینده وزارت علوم بود، درصد رفسنجان بالاتر است و 23 طرح از دانشگاه ولیعصر ثبت شده اما بهطور کلی حدود یکسوم آمار از سوی دانشگاهها و افراد، مربوط به کرمان بود و این خیلی امیدوارکننده است».
احمدی کاظمآبادی خاطرنشان کرد: «برخی طرحها مربوط به اساتید هیات علمی یا دانشجویانی بود که در دانشگاهها در حال تحصیل هستند و بعضی مربوط به افرادی است که از دانشگاههای دیگر فارغالتحصیل شدند اما کرمانی و رفسنجانی هستند و در این شهرها سکونت دارند».
هدایت ایدهپرداز توسط منتوری
وی در ادامه در توضیح بیشتر در خصوص منتوری طرحها و ایدهها گفت: «منتوری فردی است که یک مسیری را طی کرده و به ایدهپرداز مسیر را نشان میدهد».
احمدی کاظمآبادی افزود: «منتوری زمانی برای ما اهمیت پیدا میکند که ایدهپرداز صرفا از لحاظ فنی به کارش نگاه کرده اما هیچ توجیه اقتصادی یا مطالعۀ بازار یا سیاستگذاری که میخواهد در آینده این طرح را به کجا برساند مشخص نیست».
وی توضیح داد: «منتور کنار ایدهپرداز قرار میگیرد و علاوه بر اینکه ایده و ادعای ایدهپرداز را بهصورت مختصر و ابتدایی بررسی میکند به او مطالعۀ بازار را آموزش میدهد. آمار اقتصادی و اهمیت طرحش را از نظر اقتصادی بررسی میکند و با مطالعۀ گمرک، اداره بازرگانی و آمار صادرات و واردات جهانی حتی به او یاد میدهد چطور بررسی کند و نیاز کشور را یا از نظر واردات یا جذابیت جهانی آن را از نظر صادرات بررسی بکند و ببیند این ایده در صورت اجرا چه بازار داخلی یا خارجی میتواند داشته باشد».
احمدیکاظم آبادی یادآور شد: «همچنین منتوری به ایدهپرداز یاد میدهد یک سند فنی به نام بوم کسبوکار تهیه کند که این بوم به ایدهپرداز میگوید در آینده برای اجرای این ایده چه تهدیدات و چه فرصتهایی دارد، چه کسانی باید با او مشارکت کنند، از کجا درآمد کسب کند و کجاها باید هزینه کند».
وی گفت: «یک پارامترهایی است و شاخصهایی وجود دارد که ایدهپرداز باید ابتدای کار به آن فکر کند و صرفا بحث فنی یا ادعای آن ایده را نباید در نظر بگیرد و عمدۀ جذابیت و اجرای یک ایده و تبدیل آن به یک طرح صنعتی مربوط به این موارد میشود».
رئیس توسعه کسبوکار مجتمع مس سرچشمه رفسنجان توضیح داد: «از تیمسازی تا مطالعات مالی ایدهها را منتور به ایدهپرداز کمک میکند وگرنه اگر این طرحها با این وضعیت به مرحلۀ ارزیابی برسند عمدتا رد میشوند زیرا ارزیاب نگاه جامع دارد، هم ادعای فنی و تیمسازی را نگاه میکند، هم مطالعات مالی را چک میکند و هم برنامۀ ادارۀ کسبوکار را نگاه میکند».
وی خاطرنشان کرد: «چون هدف برگزاری رویداد، توسعه است میخواهیم طرحهایی که از مراحلی به بعد جلو نمیروند هم این سند فنی را داشته باشند و ایدهپرداز یاد بگیرد از این پس ایدههایش را چطور باید مطرح کند و مطالعات و اسناد را خودش تهیه کند».
احمدیکاظمآبادی ادامه داد: «بعد از مرحلۀ منتوری طرحها وارد مرحلۀ غربالگری میشوند و طرحهایی که این مرحله را رد بکنند به مرحلۀ ارزیابی میرسند».
وی خاطرنشان کرد: «تخمین ما این است که 50 طرح را به مرحلۀ ارزیابی ارسال کنیم و این چیزی بیش از سهبرابر برآورد ما در هر مرحله است».
ثبت ایده در 23 زمینۀ تخصصی
احمدی کاظمآبادی دربارۀ کیفیت کارهای ارسالشده به رویداد ملی شرکت مس نیز گفت: «آماری که خیلی برای ما جالب بود گوناگونی طرحها بود. ما فکر میکردیم عمدۀ طرحها حول صنایع شیمیایی باشد زیرا خدمات آزمایشگاهی صنایع شیمیایی خیلی آسانتر و در کشور پیشرفتهتر است اما موضوعی که برای ما جالب بود گوناگونی کاربرد طرحها بود».
وی اظهار کرد: «طرحها در بیش از 23 زمینۀ تخصصی ثبت شدند، از صنعت نساجی، کشاورزی، سیم و کابل، شیمیایی، رنگ تا موارد پزشکی که آنها را از مواد ضدعفونی جدا کردیم».
رئیس توسعه کسبوکار مجتمع مس سرچشمه رفسنجان ادامه داد: «این نشان میدهد اگر در هر زمینه هم موفق به تبدیل یک طرح به کسب و کار بشویم، کار بینظیری را در کشور توانستیم انجام بدهیم».
وی خاطرنشان کرد: «این برای ما از این جهت اهمیت بیشتری پیدا میکند که توانستیم زنجیرههای ارزش مس را در شاخههای مختلف استارت بزنیم و مورد بررسی قرار بدهیم. این گوناگونی از این جهت هم به ما خیلی کمک میکند و برای ما بسیار ارزشمند است و گرهگشای صنعت هم متعاقبا خواهد بود».
نظر خود را بنویسید