رحیم بنیاسد آزاد
ماه گذشته بود که جلسه نشست عکاسی با عنوان هماندیشی عکاسانه در باغ موزه وزیری توسط موسسه «شبهای روشن کویر» برگزار شد، و هفتة گذشته اطلاعیة دومین نشست این موسسه منتشر شد که با حضور « استاد مظفر طاهری» دومین نشست جمعه سوم آذر در تالار فرهنگ و هنر کرمان ساعت 17 برگزار میشود؛ برای پی بردن به چند و چون این نشست و فعالیت موسسه شبهای روشن کویر سراغ مدیر این موسسه «ایمان روح الامینی» رفتم. او که اصالتا کرمانی است16 سال کرمان نبوده و اکنون به زادگاهش برگشته و به گفته خودش میخواهد برای کرمان کاری کند و چون عکاسی خوانده، اولین موسسه تخصصی عکاسی را در کرمان راه اندازی کرده و در قدم اول نشست عکاسانه راه انداخته است. او که ایدههای بزرگتری با موسسهاش در سر دارد سابقة عکاسی جشنوارة فیلم و تئاتر و عکاسی خبری و گزارش تصویری را در کارنامه دارد. صحبتهای او را دربارة فعالیتاش در ادامه میخوانید؛
روح الامینی دربارة اینکه چه شد که تصمیم به راه اندازی موسسه شبهای روشن کویر که موسسة تخصصی عکاسی است گرفت گفت: تحصیلات من در زمینة عکاسی است و همیشه احساس میکردم دینی نسبت به شهرم کرمان دارم، وآنچه که خیلی برایم مهم وحایز اهمیت بوده و هست کرمان است، اینکه بتوانیم خصوصا در حوزة تخصصی عکاسی آن پتانسیلی که دارد اگر خوب است را عالی کنیم؛ و کار در حوزة تخصصی عکاسی به شکل بهتری پیش برود.
او ادامه داد: همین انگیزهای شد که من وارد این مساله شوم و آن را به صورت فرهنگی و هنری و از طریق اداره ارشاد و موسسه هنری پیش ببرم. در واقع موسسه «شبهای روشن کویر»، اولین و در حال حاضر تنها موسسه تخصصی عکاسی استان کرمان است که صرفا منحصر به فعالیتهای عکاسی است و آموزشگاه هم نیست.
روحالامینی افزود: در موسسه دیدگاهم بیشتر حفظ سنتها، آداب و رسوم، فرهنگ مردم کرمان، کرمانشناسی و ثبت تصویری آنها است و اینکه یک مستند جامعی از کرمانِ امروز داشته باشیم. و نگاهم این است که وظیفة عکاس است که این بازة زمانی را ثبت و ضبط کند.
او دربارة اینکه این کار را چگونه در موسسه پیش میبرد گفت: یک سری ایدهها دارم و ایدة اولیهای که خیلی سریع انجام شد، نشستهای عکاسانه بود؛ این نشستهای عکاسانه که من عنوان «هماندیشی» را برای آنها انتخاب کردم با این نگاه و به این منظور برگزار شد که ما پایگاهی داشته باشیم جهت جمع شدن اول عکاسان، بعد علاقهمندان عکاسی؛ تا تجربیات علمی و عملی و مباحث نظری شکل بگیرد و در ادامه، اینها باعث شناخت استعدادهای جوان و یک سری استعدادهای نهفتهای که در شهر هستند و شناخته نشدهاند بشود و در ادامه منجر به شکوفایی عکاسی کرمان گردد. این بخشی از ایدة من بود و ما جلسه اول را باعنوان عکاسی از نگاهی دیگر برگزار کردیم و در جلسة دوم هم با افتخار میزبان استاد طاهری از پیشکسوتان عکاسی کرمان هستیم.
این عکاس ادامه داد: موسسة ما آموزشگاه نیست و ما فعالیتی در حوزة آموزش به آن شکلی که آموزشگاهها فعالیت میکنند نداریم؛ اما از آنجا که هنر عکاسی هنری کاملا مردمی شده، یعنی هر کسی به مدد گوشیهای همراه دوربین عکاسی با خودش دارد و ناگزیر است از این دوربین استفاده کند و با عکاسی سرو کار دارد، آن علاقهمندی هم که در نشست میآید علاوه بر اینکه به عکاسی علاقهمند است از لحاظ آموزش عکاسی هم باید اصولی را بشناسد و نگاهش نگاه متفاوتی باشد تا بتواند از لحاظ فنی بهتر عکس بگیرد، برای همین در نشستها فرصتی هم به دوستان علاقهمند داده میشود که اگر تک عکس یا مجموعه عکسی دارند آنجا به نمایش گذاشته شود و دربارهاش صحبت شود، و در واقع تریبونی برای معرفی و شناخت این افراد باشد.
روحالامینی دربار، حضور اساتید عکاسی در نشستها نیز گفت: نگاه من به پیشکسوتان و اساتید عکاسی کرمان این است که آنها گنجینههای هنر کرمان هستند وآموزههای زیادی برای ما نسل جوانتر دارند.
او دربارة اینکه چگونه عکاسان و علاقهمندان را دور هم جمع میکند نیز گفت: مجوز ما از اداره ارشاد است و در قدم اول از طریق معاونت هنری اداره ارشاد اطلاع رسانی انجام دادیم؛ و مورد دیگر از طریق دوستان و هنرمندان سینه به سینه یا از طریق فضای مجازی انجام شد و خودم هم با خیلی از اساتید و دوستان سعی کردم تماس تلفنی بگیرم و ساعتها با افراد مختلف دربارة این برنامه و نشست صحبت کردم تا بتوانیم آن طوری که شایسته و در خور نام کرمان است فعالیت کنیم.
روحالامینی هدفش در موسسه را این گونه بیان کرد: هدف نهاییام را به عنوان یک سر فصل و جمله نمیتوانم توصیف کنم. هدفم مجموعهای از هدفهای کوچک است؛ هدفهای کوچکی که به عنوان چراغ راهی هستند که راه را درست برویم ودر انتها برسیم به جایی که در خور نام کرمان باشد. عکاسی کرمان پتانسیل بالایی دارد که آنگونه که باید دیده نشده و رشد نکرده؛ حس کردم موسسة ما میتواند به رشد آن کمک کند.
نظر خود را بنویسید