گروه اقتصاد: استاندار کرمان در کارگروه فرش استان با حضور رئيس مرکز ملي فرش ايران با تاکيد بر اينکه بناي تاريخي شرکت فرش بايد تعيينتکليف شود، تصريح کرد: «اين بنا بخشي از داراييهاي دولتي است و بايد حتما به بخش خصوصي واگذار شود چرا که دولت نميتواند آن را نگهداري کند».
محمدمهدي فداکار افزود: «اين بنا هم وسعت زيادي دارد و هم در موقعيت مناسبي واقع شده و دسترسي خيلي خوبي دارد».
وي توضيح داد: «ميتوان بخشي از اين شرکت را به موزه تبديل کرد و از مردم هم درخواست کرد که اگر نقش و ابزار قاليبافي و ... دارند به موزه تحويل دهند. بسياري از ابزارها شايد دور ريخته شود ولي در موزه ميتوان از آن مراقبت کرد».
وي همچنين با تاکيد بر اينکه امکان توليد فرش بايد در اين مکان فراهم شود، گفت: «به نظر ميرسد تا 30 دار قالي بتوان در آنجا فعال کرد».
به گزارش خبرنگار استقامت، فداکار چهارشنبه 19 مهرماه در ادامة اظهاراتش بيان کرد: «بخش ديگري هم که ارتباطي با فرش ندارد و ساختمان آن خيلي آسيب ديده را با هدف درآمدزايي ميتوان براي آن کاربري تعريف کرد».
استاندار کرمان سپس گفت: «براي فرش چند کار ضروري بايد انجام شود که مهمترين آن بيمه قاليبافان است که از طرف تامين اجتماعي براي اشتغال قاليبافان در کارگاهها وعدة حمايت داده شده است».
وي با بيان اينکه مرکز ملي فرش بايد براي حل مشکل بيمه کمک کند، ادامه داد: «تهية مواد اوليه نيز موضوع مهمي است. با ارائة تسهيلات ارزانقيمت نيز ميتوان انگيزه براي توليد فرش خوب با کيفيت بالا ايجاد کرد».
فداکار گفت: «بازاريابي براي فروش هم از ديگر اقدامات ضروري در حوزة فرش است. ما حاضريم در اين زمينه با برنامههايي از جمله برگزاري جشنواره فرش کمک کنيم اما ابتدا بايد توليد خوب صورت گيرد».
وي افزود: «جشنوراه فرش را ميتوان در ابتدا در کرمان و سپس در تهران آن را برگزار کرد».
وي که در شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي از غيبت رئيس مرکز فرش انتقاد و به طعنه گفته بود که رئيس مرکز ملي فرش بايد تفاوت گليم و فرش را بداند اظهار کرد: «بابت چيزي که در شوراي گفتوگو گفته بودم عذرخواهي ميکنم».
وي يادآور شد: «فرش ظرفيت فرهنگي و اقتصادي و اجتماعي در کرمان دارد و گذشته در زندگي روزمرة مردم نقش مهمي داشته به خصوص در شمال استان که توليد زيادي انجام ميشده است».
فداکار گفت: «متاسفانه به دلايل مختلف جايگاه فرش از دست رفته است».
نظر خود را بنویسید