پروین میرزاحسینی
حدود 24 هزار دانشآموز در شهر کرمان برای رفتن به مدرسه از سرویس استفاده میکنند.
تا سال گذشته مدارس وظیفۀ تامین سرویس مدرسه را برعهده داشتند اما امسال والدین کرمانی برای تعیین سرویس مدرسۀ فرزندان خود باید مستقیم با شرکتهای خدمات حملونقل دانشآموزی که دارای پروانۀ فعالیت از سازمان مدیریت حملونقل بار و مسافر شهرداری هستند، قرارداد ببندند.
این یک ابلاغ کشوری است و بر اساس آن در سال تحصیلی جدید، مدیران مدارس مجاز به عقد قرارداد با شرکتهای خدمات حملونقل دانشآموزی نیستند.
در کرمان، شهرداری با راهاندازی سامانۀ «کرمان من» میزان کرایۀ سرویس مدارس را با توجه به نوع خودرو و مسیر هر دانشآموز از خانه تا مدرسه مشخص کرده و والدین میتوانند بر اساس نرخ اعلام شده برای تعیین سرویس دانشآموزان اقدام کنند. اما به گفتۀ تعدادی از والدین، برخی رانندگان حاضر به قبول نرخ اعلامشده در پلتفرم «کرمان من» نیستند و درخواست کرایۀ بالاتری را دارند.
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان کرمان در اینباره با بیان اینکه نرخ تعیین شده برای سرویس مدارس در سال تحصیلی جدید مصوب شورای اسلامی شهر کرمان است، تاکید کرد: «شرکتها و رانندگان موظف به رعایت نرخنامۀ اعلامشده هستند».
سیدمیثم حسینی گفت: «تعدادی از رانندگان و شرکتها نسبت به نرخنامۀ موجود معترض بودند و اعلام کردند که نرخ اعلام شده از نرخ تاکسیرانی شهرداری نیز پایینتر است اما با توجه به جلساتی که برگزار شده و نرخی که تعیین شده است، رانندگان حق دریافت کرایهای غیر از آنچه در سامانۀ کرمان من اعلام شده را ندارند».
وی افزود: «اگر والدین در زمان مراجعه به شرکتها با درخواست پرداخت کرایۀ بیشتر مواجه شدند، میتوانند شکایت کتبی خود را به تاکسیرانی تحویل دهند تا در اسرع وقت به این موارد رسیدگی شود».
حسینی با بیان اینکه سال گذشته حدود 23 هزار دانشآموز در شهر کرمان از سرویس مدرسه استفاده کردند که این آمار امسال افزایش خواهد یافت، ادامه داد: «نرخ سرویس مدارس نسبت به سال گذشته 50 تا 55 درصد افزایش داشته و نرخ سرویسدهی بر اساس پیمایشی که توسط تاکسیرانی و شورای شهر انجام گرفته، تعیین شده و آموزش و پرورش دخل و تصرفی در تعیین نرخ نداشته است».
به گزارش استقامت، وی خاطرنشان کرد: «تعیین نرخنامه برای جلوگیری از تضییع حقوق والدین و دانشآموزان انجام شده و شرکتها موظف به رعایت این نرخنامه هستند».
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان کرمان در ادامه با بیان اینکه هزینۀ سرویس نباید دستی پرداخت شود، توضیح داد: «در حال حاضر بر اساس دستورالعمل سرویس مدارس، شرکتهای حملونقل دانشآموزی 40 درصد هزینۀ سرویس را بهصورت پیش دریافت میکنند که این هزینه باید به حساب شرکت واریز شود».
وی با بیان اینکه واگذاری نظارت و تعیین سرویس مدرسه به شهرداریها مصوبۀ وزارت کشور است، گفت: «این مصوبه سراسری است و پس از ابلاغ آن، هفتۀ گذشته سامانۀ کرمان من برای سرویسدهی به دانشآموزان به بهرهبرداری رسید».
حسینی با اشاره به فعال شدن سامانۀ کرمان من در روزهای اخیر، از والدین خواست تا فرصت دهند بهمرور زمان، مشکلات سرویسدهی مدارس برطرف شود.
وی در ادامه با بیان اینکه سال گذشته بیشترین مشکلات سرویس مدارس مربوط به خودروهای آزادبری بود که از طرف اولیا برای دانشآموزان انتخاب شده بود، تاکید کرد: «هیچ نظارتی بر این سرویسها از سوی سازمانها و ارگانهای مختلف وجود ندارد و در صورت بروز مشکل برای دانشآموز هیچکس پاسخگو نخواهد بود».
حسینی خاطرنشان کرد: «والدین حتما از سرویسهایی که در شرکتهای دارای مجوز از شهرداری هستند برای ایاب و ذهاب فرزندان خود استفاده کنند تا در صورتی که خدایی نکرده مشکلی رخ داد، بتوان بر آن موضوع نظارت داشت».
نظر خود را بنویسید