گروه جامعه: دکتر محسن کشاورز ـ استاد گروه مرمت بناهای تاریخی دانشگاه شهید باهنر کرمان در نشست چالشهای سرمایهگذاری در بافت تاریخی گفت: «در حوزۀ مدیریت شهری که منظورمان صرفا شهرداری نیست و حوزههای اجتماعی و فرهنگی و حتی سیاسی را نیز در برمیگیرد یکی از نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد این است که باید نیازسنجی انجام شود. نیازسنجی میتواند پاسخ هر نوع چالشی باشد که با آن مواجهیم و مانع از این میشود تا مثلا ساروجپارس بدون هیچ مقدمه و پیشبینی در جایی قرار گیرد که از آن بهعنوان یک اتفاق بسیار بد در بافت تاریخی یاد میکنیم».
وی افزود: «همیشه میگوییم تا چه زمانی میخواهیم محدودهها و عرصهها در بافت تاریخی لخت و زبالهدانی و محل تجمع بزهکاران باشد؟ ما موافق سرمایهگذاران هستیم اما باید بدانیم نیاز ما در هرکدام از حوزهها چیست؟ شهر نیازهای بسیار زیادی دارد ولی اولویتبندی نشده است».
کشاورز با اشاره به طرح کاروانسرای طلا و جواهر در مجاور مسجد ملک ادامه داد: «موضوع فعلی، حریم مسجد ملک است، شهرداری میگوید سرمایهگذار آمده و حیف است از این فرصت استفاده نشود. از طرفی، سرمایهگذار خواستههایی دارد. اینها باید در قالب بستههایی از پیش مشخص شود و نیازسنجی کردن میتواند این شرایط را پیشبینی کند».
وی سپس با انتقاد از وضعیتی که شهر کرمان در بخشهای گوناگون دارد، بیان کرد: «در کرمان بالاشهر و پایین شهر و بافت تاریخی همۀ مناطق وضعیت یکسانی دارد».
وی اظهار کرد: «در کرمان یک خیابان پیدا کنید که از ابتدا تا انتها، تمام بلوکات و واحدهای آن ساخته شده باشد».
وی با بیان اینکه در بافت تاریخی هم این وضعیت وجود دارد، گفت: «شهری که ما داشتیم میتوانست یکی از بهترینها باشد. تا دهۀ شصت یزد به لحاظ بافت تاریخی زیر حوزۀ کرمان بوده است. عکسهای هوایی شهر در دهۀ 30 تا 60 را که نگاه میکنیم در حوزۀ شهرسازی ایرانی مثالزدنی است. ولی از دهۀ شصت یزد پیشرفت و کرمان پسرفت کرد و هرچه داشتیم متاسفانه از بین رفت».
وی در ادامۀ اظهاراتش افزود: «شهرداری و میراثفرهنگی و مسکن و شهرسازی برای حل این چالشها باید برنامهریزی کنند و نیازسنجی را انجام دهند. در تمام دنیا عامل پیشرفت همین نیازسنجی است».
وی تاکید کرد: «انجام پژوهش و لیست کردن نیازها ضروری است و قطعا در این صورت، برای جذب سرمایهگذار راحتتر میتوان تصمیم گرفت».
نظر خود را بنویسید