گروه جامعه: شهردار کرمان در پاسخ به انتقادات و نگرانیهای دانشگاهیان گفت: «یکی از واقعیتهایی که دربارۀ شهر کرمان باید بپذیریم این است که سرمایهگذاری برای ما یک انتخاب نیست، یک اجبار است. ما با سرمایۀ نهادهای اجرایی نمیتوانیم کاری را عملیاتی کنیم و چارهای جز استفاده از سرمایۀ بخش خصوصی و مردم نداریم».
سعید شعربافتبریزی در نشست چالشهای سرمایهگذاری در بافت تاریخی همچنین اظهار کرد: «میشود یک بازار مدرن در وسط بافت تاریخی ساخت و تبعات مالها و بازارهای دیگر را نداشته باشد».
وی در بخش دیگری از اظهاراتش دربارۀ ساروجپارس گفت که این پروژه باید تکمیل شود.
او بیان کرد: «مهمترین مشکل ساروجپارس کاربری آن است».
بازار طلا نمیسازیم
شهردار کرمان گفت: «با بررسیهایی که داشتیم به این نتیجه رسیدیم که در زمین مجاور مسجد ملک کسی باید کار کند که زنجیرهای از ارزش دارد و جایی دیگر، باید نفع آن را ببرد. هر سرمایهگذار دیگری با این همه ضوابط میراثی و اینکه بگوییم ارتفاع از چهار متر نباید بالا برود و باید حمام را احیا کنی، چرا باید بیاید؟ چنین سرمایهگذاری باید در زنجیرهای سود ببرد که شرکت مس این زنجیره را دارد».
وی با بیان اینکه در مرکزی که قرار است اجرا شود، محور اصلی تولید طلاست و بازار طلا نیست، افزود: «هدف ما انتفاع اجتماعی است. میخواهیم جایی برای گعده شود و طوری طراحی صورت گیرد که حضور مردم حداکثر شود و به شدت اصرار داریم تجاری و پاساژ و مال نشود».
شعربافتبریزی گفت: «مشاور در مرحلهای است که میتواند حرفهای دانشگاهیان بشنود و مدل نسبتا خوبی ارائه کند. میشود یک بازار مدرن در وسط بافت تاریخی ساخت و تبعات مالها و بازارهای دیگر را نداشته باشد».
پروژۀ میلاد ساروجپارس دوم است
شهردار کرمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در لبۀ خیابان امام عمدهفروشی داریم، تفکیکهای 100 متر، 150 متر و پشت آن قطعات مسکونی وجود دارد که انبارهای این فروشگاهها میشد. با یکسری ضوابط و اتفاقات میتوانستیم چهرۀ آنجا را درست کنیم. تفکیک زمین، سود بیشتری برای شهرداری داشت».
وی افزود: «سناریوی دیگر برای این زمین اجرای پروژۀ میلاد است که یک ساروج یک طبقه است. یک اباصالحالمهدی یک طبقه است و میتوانست برای ما منافعی داشته باشد و تقاضاهایی هم بود».
وی ادامه داد: «به نظرمان رسید طراحی یکپارچه در این زمین انجام دهیم. منظور این نیست که طراحی یکپارچه در 20 هزار مترمربع داشته باشیم ولی طراح باید این وسعت را مدنظر داشته باشد».
شهردار کرمان سپس در پاسخ به کسانی که بر تهیۀ بستههای سرمایهگذاری در بافت تاریخی تاکید دارند، اظهار کرد: «تجربۀ ما در سرمایهگذاری نشان میدهد شهرداریها حتی آنها که سابقۀ حرفهای در سرمایهگذاری دارند، بستههایی که خودشان طراحی میکنند، یا اجرا نمیشود و یا اگر بشود با شکست مواجه است. بخش مهمی از این بستهها رفت و برگشت بین شهرداری و سرمایهگذار است».
وی بیان کرد: «هنر ما این است که خواستههایی که هم تحققپذیر است و هم در دستگاه معاملاتی سرمایهگذار قابل تحقق است را دنبال کنیم».
مس بازار طلا راهاندازی نمیکند
شعربافتبریزی در ادامه، دربارۀ ماجرای ورود مس به سرمایهگذاری در زمین مجاور مسجد ملک گفت: «موضوع از اینجا شروع شد که مس در کل استان کرمان ذخایری از جمله طلا و سنگهای قیمتی دارد و قصد دارد زنجیرۀ طلا و سنگها را در استان کرمان پایدار کند و زنجیرۀ ارزش را از معدن تا تولید و شکل موزهای و مصرف در این بازار را شکل بدهد».
وی با بیان اینکه مس در این مرکزی که قرار است احداث شود قصد فروش طلا و سنگهای قیمتی ندارد بلکه میخواهد کارگاههایی تولیدی راهاندازی کند، افزود: «کانسپت کلی این بود که مس سنگهای قیمتی و صنایع پاییندستی را در این فضای تعاملی داشته باشد و هم بازار و هم مرکز رشد و هم فضای نسبتا تفریحی را راهاندازی کند».
شهردار کرمان ادامه داد: «مس با این نگاه سراغ ما آمد و ما به این نتیجه رسیدیم مس در هویت کرمان جا دارد و پذیرفتیم».
نمیدانم طراحان چگونه انتخاب شدند
وی اظهار کرد: «بعد از این سراغ کشیدن خط و نقطه رفتند. در حال حاضر، شش شرکت که نمیدانم فرایند انتخابشان چیست، در حال طراحی کانسپت اولیه هستند. حرف این بود مس و استانداری و میراثفرهنگی و شهرداری تمام خواستههای خود را صریح مطرح کنند و شرکتها کانسپتهای خود را تا یک ماه دیگر ارائه کنند و در فضای دانشگاهی نقد شود».
وی گفت: «خیلی اصرار داشتیم این طرح باید با مسجد کار کند، در آکس هتل کاروانیکاست و باید اتصالات آن برقرار شود، دربارۀ کاربریها و بخش افراز شدۀ شهرداری هم حرف داشتیم و مسائلی را هم میراث و استانداری مطرح کردند».
شهردار کرمان اظهار کرد: «شاید در انتخاب شرکتها اشکالاتی وجود داشته باشد. من نمیدانم. ولی اینکه دغدغههای خودشان را به ما ابلاغ کرده باشند اصلا این طور نیست».
نظر خود را بنویسید