گروه جامعه: شهرداری کرمان یکی از راههای نجات بافت تاریخی را حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی میداند اما تجربۀ گذشتۀ شهر کرمان در این زمینه، در اغلب موارد، موفق نبوده و همین، باعث شده این روزها که موضوع اجرای طرح کاروانسرای طلا و جواهر در زمین مجاور مسجد ملک مطرح است، کارشناسان نسبت به آن نگران باشند.
همین نگرانیها موجب شد تا در نشست «چالشهای سرمایهگذاری در بافت تاریخی» که توسط مرکز مطالعات محیطی شهر و روستا دانشگاه آزاد و انجمن معماران استان برگزار شد، به موضوع حفظ میراث تاریخی کرمان و جلوگیری از حذف آن با سرمایهگذاری بخش خصوصی و طراحی اشتباه توجه شود و از سوی دانشگاهیان هشدارهای لازم داده شود.
شهردار کرمان اما در پاسخ به انتقادات و نگرانیها گفت: «یکی از واقعیتهایی که دربارۀ شهر کرمان باید بپذیریم این است که سرمایهگذاری برای ما یک انتخاب نیست، یک اجبار است. ما با سرمایۀ نهادهای اجرایی نمیتوانیم کاری را عملیاتی کنیم و چارهای جز استفاده از سرمایۀ بخش خصوصی و مردم نداریم».
سعید شعربافتبریزی همچنین اظهار کرد: «میشود یک بازار مدرن در وسط بافت تاریخی ساخت و تبعات مالها و بازارهای دیگر را نداشته باشد».
به گزارش استقامت، این نشست، عصر چهارشنبه 18 مردادماه و با حضور رئیس دانشگاه آزاد کرمان، رئیس انجمن معماری استان، رئیس مرکز مطالعات محیطی شهر و روستای دانشگاه آزاد، رئیس دانشکده معماری و شهرسازی این دانشگاه، معاون معماری و شهرسازی شهردار کرمان، شهردار بافت تاریخی کرمان، رئیس سازمان سرمایهگذاری شهرداری کرمان و دکتر گلچین و دکتر کشاورز از دانشگاه باهنر کرمان برگزار شد. از میراثفرهنگی اما کسی در این جلسه شرکت نکرد
اظهارات شهردار کرمان و سایر صاحبنظران حاضر در این را در ادامه میخوانید؛ با این توضیح که متن کامل سخنان این افراد را پیشتر در پایگاه خبری فردای کرمان منتشر کردهایم و علاقهمندان به مطالعة این گزارشها دعوت میکنیم.
.
نظر خود را بنویسید