گروه جامعه: کیفیت پایین مباحثی که در صحن علنی شورای شهر کرمان مطرح میشود، انتقاد سخنگوی شورا را به دنبال داشت.
چنانچه بخش عمدۀ کارنامۀ شورای شهر براساس آنچه در صحن علنی مطرح و بحث میشود مورد ارزیابی قرار گیرد باید گفت که شورای ششم با تمرکز بر مسائل غیرضروری و خرد شهری، به بیبرنامگی، روزمرگی و ایبسا ناکارآمدی مبتلا شده چرا که در شرایطی که کرمان گرفتار چالشهایی اساسی است و تصمیمگیریها باید بر اساس اولویتهای اصلی و نیازهای شهر اتخاذ شود، شورا همچنان با تکرار روشهای غیرموثر، از پیگیری مسائل مهم و بحرانی بازمانده است.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، محمدرضا کمساری روز دوشنبه در انتقاد از کیفیت جلسات عمومی شورا گفت که پرداختن به مسائل جزئی از حوصلۀ مردم و رسانههایی که این جلسات را دنبال میکنند خارج است. او بهعنوان مثال به قرائت 30 مصوبه (غیرفراگیر) از یک کمیسیون در نشست عمومی این هفتۀ شورای شهر اشاره و تاکید کرد: «خواهش میکنم شکل برگزاری جلسات تغییر کند». او ادامه داد: «هر هفته در کمیسیونهای شورا مسائل مهمی مورد بررسی قرار میگیرد که امکان طرح آن در صحن علنی فراهم نمیشود». کمساری با بیان اینکه رسانهها دوست دارند بدانند در شورا چه تصمیمات جدی برای شهر گرفته میشود، اظهار کرد: «پخش زندۀ جلسات شورا در راستای شفافیت انجام میشود. میتوان جلسات علنی را در دو بخش شامل مصوبات عادی و مهم برگزار کرد. دربارۀ مصوبات عادی که نیازی به پخش زندۀ آن نیست اما در خصوص مصوبات چالشی در حضور مردم و رسانهها بحث و گفتوگو کنیم. کل مصوبات هم در سایت اینترنتی شورا در دسترس است و اگر کسی علاقهمند بود میتواند از این امکان استفاده کند بنابراین، با این اقدام خدشهای به شفافیت وارد نمیشود».
انتقادِ بهجای کمساری از فراگیر نبودن اکثر مباحث جلسات علنی شورا، یک فرصت طلایی برای بهبود و بهینهسازی فرآیند تصمیمگیری در این نهاد محلی است.
شورای شهر باید بتواند ضمن پایبندی به اصل شفافیت، بر مسائل استراتژیک و میانمدت تمرکز کند و صحن علنی را به فرصتی برای طرح این مسائل در ملاء عام و بهویژه جلب نظر و توجه کارشناسان و رسانهها تبدیل کند؛ برنامهریزی موثر برای توسعۀ شهری، پیگیری مستمر برای حل چالشهایی مزمن از جمله ترافیک، حملونقل عمومی، زیرساختهای شهر، ارزیابی عملکرد شهرداری و دیگر نهادهای خدماترسان در شهر، رصد وضعیت هزینه و درآمد شهرداری، آسیبشناسی مسائل و پروژههای گوناگون، حمایت از اقتصاد محلی، گزارشدهی به مردم و گفتوگو با آنها دربارۀ موانع و چالشهایی که شورا با آن مواجه است، از جمله مواردی است که شورا میتواند در حضور مردم آن را پیگیری و بررسی کند. بهطور کلی، شورا باید مسائل مهم و مشکلاتی که شهروندان و شهر با آن دست به گریبان هستند را دنبال کند. نشستهای عمومی همچنین میتواند فرصتی برای افزایش تعامل و ارتباط شورا با نهادهای دیگر باشد. در دورۀ چهارم شورای شهر رسم بر این بود که هر از گاهی، از مدیران کل برخی دستگاههای دولتی دعوت میشد تا در صحن علنی شورا حاضر شوند و به مطالبات و انتقادات اعضای شورا و شهرداری پاسخ بدهند. شیوۀ فعلی برگزاری جلسات اما نمیتواند به چنین انتظاراتی پاسخ دهد.
امیدواریم اعضای شورای شهر به یاد آورند که جایگاه و مسئولیت آنها نیازمند تغییر و تحولاتی مستمر است. این تحول میتواند از شکل برگزاری نشستهای عمومی آغاز شود.
نظر خود را بنویسید