پروین میرزاحسینی
دادستان عمومی و انقلاب کرمان یکی از اولویتهای دادستانی در راستای حقوق عامه در سال ۱۴۰۲ را عودت سهم استان از حقوق دولتی معادن بیان کرد و گفت: «بر اساس قانون، ۱۵ درصد از حقوق دولتی وصولی در کرمان باید به استان برگردد که چند سال است که این موضوع در شورای معادن پیگیری میشود. حسابهای بانکی و گردش مالی معادن نیز باید در استان باشد و مالیات خود را در استان پرداخت کنند. از نمایندگان درخواست داریم برای این موضوع در برنامۀ هفتم توسعه، ضمانت اجرا بگذارند زیرا در برنامۀ ششم ضمانت اجرای خوبی نگذاشته بودند».
مهدی بخشی، ساماندهی اتباع بیگانه، اجرای طرحهای امنیت غذایی و رفع مشکل آب شرب کرمان را از دیگر اولویتهای دادستانی دانست و افزود: «استاندار کرمان اخیرا در جلسهای اعلام کردند که دنبال انتقال آب از خلیجفارس و غرب کشور هستند که این کار در حال انجام است و استاندار نیز بهجد پیگیر این موضوع است. راهحل طولانیمدت رفع مشکل آب شرب کرمان این است که انتقال آب از خلیجفارس یا غرب کشور انجام شود و در کوتاهمدت هم بر اساس آنچه استاندار مطرح کردند، ما از لحاظ استانداردهای داخلی و بینالمللی میزان آب را در کرمان داریم اما مدیریت صحیح انجام نمیشود و یا اینکه ممکن است لولهکشیهای موجود نقایصی داشته باشد که این آب هدر میرود».
وی با اشاره به اولویتهای دادستانی درخصوص ناهنجاریهای اجتماعی، جرایم و مسائل امنیتی، خاطرنشان کرد: «سرقت مردم را بسیار آزار میدهد. رئیس سازمان زندانهای کشور در سفر به کرمان از کمپ کبوترخان بازدید داشتند و قول دادند تا آخر سال بخشی از کمپ به بهرهبرداری میرسد که این مساله، اثر مستقیم بر کاهش سرقتها خواهد داشت».
بخشی، با اشاره به وجود کارگاههای ضایعاتی غیرمجاز در کرمان، اضافه کرد: «در کرمان ۸۰۰ کارگاه ضایعاتی وجود دارد که به صنف و شهرداریها نامه زدم که دیگر مجوز ندهند. بخشی از این کارگاهها مجوز ندارند که دستور پلمب آنها صادر شده است».
وی از اختصاص زمین برای تجمیع کارگاههای ضایعاتی خبر داد و گفت: «کارگاههای مجاز باید در خارج از شهر تجمیع شوند و با نصب دوربین و امکانات در این مکانها، از سرقت پیشگیری شود».
دادستان کرمان افزود: «در صورت راهاندازی کمپ کبوترخان و همچنین مدیریت کارگاههای ضایعاتی میتوان به راحتی سرقتها را کاهش داد».
وی همچنین دربارۀ وضعیت ساختمانهای ناایمن شهر کرمان و اینکه چه تعداد ساختمان تاکنون از سوی شهرداری معرفی شده است در پاسخ به فردایکرمان گفت: «با توجه به اینکه تحقیقات این مساله توسط معاون حقوق عامه دادستانی کرمان در حال تکمیل است، پس از تکمیل شدن آمار، آن را به شما ارائه خواهم کرد».
بخشی، با اشاره به رسیدگی به وضعیت بام کرمان، بیان کرد: «درخواستهای مردم را از طریق سامانه و حضور در بین مردم دریافت کردیم و به موضوع ورود کردیم تا آنچه به نفع مردم است در چارچوب قانون انجام شود، جلوگیری از مفاسد یا تخلفاتی هم که ممکن است آنجا ایجاد شود مدنظر دادستانی است تا با رعایت تمام این جوانب، به نتیجهای برسیم که به نفع مردم است».
به گزارش استقامت، دادستان کرمان سوم تیرماه در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه بیان کرد: «سال گذشته ورودی پرونده به دادسراهای استان ۲۴۷ هزار و ۳۳۳ بوده که ۴۰ درصد پروندههای دادگستری استان را تشکیل میدهد».
بخشی، ادامه داد: «در حال حاضر ۱۶ دادستان، ۶۳ دادیار، ۳۹ بازپرس و ۲۹ واحد سرپرستی در استان کرمان فعالیت دارند».
دادستان کرمان با بیان اینکه متوسط رسیدگی به پروندهها در شعب بازپرسی استان ۶۹ روز است، یادآور شد: «در بین مراجعان به دادسرا، ۴۴ درصد شاکی و ۵۶ درصد متهم هستند».
وی خاطرنشان کرد: «سال گذشته، ۱۱۱ هزار و ۶۳۸ متهم و ۸۸ هزار و ۹۰ شاکی به دادسراهای استان مراجعه کردند که قریب به ۴ درصد مراجعان را اتباع خارجی تشکیل میدادند».
بخشی، ادامه داد: «همچنین ۹۰ درصد متهمان مرد و ۱۰ درصد زن بودند».
۲۳ درصد سرقتهای خُرد توسط اتباع بیگانه انجام میشود
وی بیان کرد: «سال ۱۴۰۰ سرقت، ضرب و جرح و توهین به ترتیب در صدر جرایم استان قرار داشتند اما در سال گذشته ضرب و جرح در رتبۀ نخست بود و بعد از آن سرقت و توهین در ردههای بعدی قرار داشتند».
وی تاکید کرد: «اگر کمپ ترک اعتیاد کبوترخان راهاندازی شود درصد بالایی از سرقتهای خُرد که مردم از آن ابراز نگرانی میکنند، کاهش شدید خواهد داشت».
بخشی، با بیان اینکه ۲۳ درصد سرقتهای خُرد توسط اتباع بیگانه در استان رخ میدهد، گفت: «۱۲ درصد جمعیت استان اتباع هستند و ۶۰ درصد جرایم خشن توسط اتباع صورت میگیرد».
وی با اشاره به افزایش ۱۲ درصدی تصادفات استان در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰، ادامه داد: «همه باید دستبهدست هم دهیم تا عوامل موثر در تصادفات استان شناسایی و رفع شود».
دادرسی الکترونیک در کرمان
دادستان کرمان با اشاره به فناوری اطلاعات و برگزاری دادگاههای الکترونیک، خاطرنشان کرد: «در چند سال گذشته مشکل اعزام زندانیان هم به لحاظ هزینه و هم مسائل امنیتی وجود داشت که استان کرمان در برگزاری دادگاههای الکترونیک پیشگام شد و در حال حاضر ۸۵ درصد اعزامها کنسل شده و از طریق دادرسی الکترونیک انجام میشود».
وی ادامه داد: «سال گذشته ۱۲ هزار و ۸۸۸ دادرسی الکترونیک در استان برگزار شده است».
بخشی، با اشاره به راهاندازی سامانه ارتباط مستقیم شهروندان با دادستان با شماره 09930653543، گفت: «مردم مسائل و مشکلات خود را بهصورت پیامک یا در بستر ایتا ارسال میکنند که بهسرعت رسیدگی میشود و قریب ۳ ماه گذشته، حدود ۳۰۰ پیام دریافت شده است».
رفع تصرف ۵۲.۵ هکتار از حریم رودخانهها
وی از نظارت ویژه بر اماکن تحت نظر بهزیستی برای حمایت از کودکان و نوجوانان خبر داد و اظهار کرد: «بیتوجهی به کودکانی که در بهزیستی به دلیل نداشتن والدین یا بدسرپرستی نگهداری میشوند سبب میشود در آینده خطراتی برای جامعه ایجاد شود».
دادستان کرمان با اشاره به برگزاری جلسات حفظ حقوق بیتالمال، یادآور شد: «سال گذشته 9 جلسۀ صیانت از حقوق بیتالمال برگزار شد که بر اساس مصوبات آن از دخل و تصرف در ۸۸۰ هکتار اراضی دولتی با ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال جلوگیری شد که ۵۲.۵ هکتار مربوط به رفع تصرف اراضی بستر و حریم رودخانهها بود».
برخورد با اراذل و اوباش شناسنامهدار
وی در ادامه با اشاره به وضعیت حاشیۀ شهر کرمان، گفت: «برای ساماندهی حاشیۀ شهر کرمان اقداماتی انجام دادیم و برنامههای کارشناسیشده را با متولیان امر در دستور کار داریم که شاهد نتایج مثبت آن در آینده خواهیم بود و در حال حاضر بین دولت، نمایندگان و قوه قضائیه عزم جدی برای ساماندهی حاشیۀ شهر وجود دارد».
بخشی، افزود: «برنامۀ کارشناسیشده برای برخورد با اراذل و اوباش حاشیۀ شهر وجود دارد تا اراذل و اوباش شناسنامهدار اختیار اراضی دولت را در دست نگیرند».
وی یادآور شد: «برای مقابله با اراذل و اوباش نیز برنامههای ویژه داریم، کمیته تشکیل دادیم، قاضی ویژه گذاشتیم و رصد میکنیم».
نظر خود را بنویسید