گروه اقتصاد: هفتمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایعمعدنی و ماشینآلات وابسته، عصر سهشنبه 23 خردادماه در محل نمایشگاههای بینالمللی جنوبشرق کرمان آغاز به کار کرد.
به گفتۀ مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی جنوبشرق، در این نمایشگاه 98 شرکت حضور دارند که 70 شرکت از خارج استان کرمان شرکت کردهاند.
بهروز فیروزی همچنین از حضور 15 نمایندۀ شرکتهای خارجی در این نمایشگاه خبر داد و گفت: «شرکت بزرگ گروه فولاد مبارکه و شرکت بزرگ فولاد اسفراین که بزرگترین سازندۀ قطعات مورد نیاز صنعت معدن است، برای نخستین بار در این نمایشگاه حضور دارند».
وی با بیان اینکه نمایشگاه در وسعتی بیش از 4 هزار متر برگزار میشود، افزود: «امیدواریم با توجه به جایگاه معدنی استان کرمان در کشور، در طرحهای توسعهای، بتوانیم مساحت این نمایشگاه را به ۱۰ هزار مترمربع افزایش دهیم».
عملیاتی شدن رکورد سالانۀ تولید در شرکت مس
به گزارش استقامت، معاون تولید شرکت ملی صنایع مس ایران در مراسم افتتاح هفتمین نمایشگاه بینالمللی معدن، صنایعمعدنی و ماشینآلات وابسته در کرمان اظهار کرد: «شرکت ملی صنایع مس ایران سال گذشته، در اولین حلقۀ توسعۀ پایدار صنایع معدنی مس که حوزۀ اکتشافات است، با بیش از ۲۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی، رکورد تاریخ ایران را جابهجا کرد».
بهروز رحمتی افزود: «اگر به گذشته برگردیم، در سالهای ۹۴ تا ۹۶ شرکت مس ایران بهعنوان یکی از بزرگترین فعالان حاضر در حوزۀ اکتشافات، سالانه حدود ۳۷ تا ۳۸ هزار متر حفاری انجام میداد اما در سال گذشته، فقط در یکسال، بیش از ۲۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی انجام شده که برنامۀ امسال، حداقل ۳۰۰ هزار متر حفاری اکتشافی خواهد بود».
رحمتی ادامه داد: «سال گذشته حدود ۱۵ دستگاه حفاری وارد کردیم اما در نظر داریم در راستای حمایت از ساخت داخل و بومیسازی، امسال ۳۰ تا ۴۵ دستگاه حفاری در داخل کشور تولید کنیم».
وی با بیان اینکه سال گذشته در حوزۀ تولید برای اولینبار رکورد تولید ۳۰۰ هزار تن در سال در شرکت ملی صنایع مس ایران عملیاتی شد، افزود: «در حوزۀ طرحهای توسعه، برنامۀ توسعۀ پایدار یک میلیون تن مس محتوای معدنی در شرکت ملی صنایع مس ایران در دستور کار قرار گرفته که بخش عمدۀ این توسعهها در استان کرمان بهعنوان بهشت زمینشناسی و بهشت معادن کشور انجام خواهد شد».
معاون تولید شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه بزرگترین معدن مس ایران، خاورمیانه و شمال آفریقا در استان کرمان و در مجتمع مس سرچشمه است، گفت: «ذخیرۀ آنومالی A سرچشمه بالغ بر ۴ میلیارد تن و آنومالی B سریدون حدود ۴ میلیارد تن است و مجموعا در اطراف مجتمع مس سرچشمه، بالغ بر ۱۰ میلیارد تن ذخایر معدنی وجود دارد، به این مفهوم که از مجموع بالغ بر ۱۹ میلیارد تن ذخایر معدنی شرکت ملی صنایع مس ایران، بالغ بر ۱۰ میلیارد تن مربوط به مجتمع مس سرچشمه و معادن نزدیک به سرچشمه تا شعاع چند کیلومتری آن است».
وی با بیان اینکه یکی از برنامههای بزرگ شرکت ملی صنایع مس ایران توسعۀ ساخت داخل و بومیسازی است، خاطرنشان کرد: «بنا داریم بالغ بر ۱۶ میلیارد دلار سرمایهگذاری در حوزۀ توسعۀ صنعت مس انجام دهیم که از این رقم، حدود ۲ میلیارد دلار در حوزۀ ماشینآلات معدنی شامل دامپتراک و سایر ماشینآلات معدنی مانند دستگاههای حفاری است که انشاءالله بتوانیم با همفکری و همافزایی کسانی که در این نمایشگاه حضور دارند، هم برای صنایع داخلی استان و سازندگان کل کشور و هم شرکت ملی صنایع مس ایران برکت ایجاد کنیم».
رحمتی گفت: «شرکت ملی صنایع مس ایران در حوزۀ معدن و صنایع معدنی بدون شک سرآمد و برترین شرکت کشور است و اگر بخواهیم از وضعیت فعلی، که در چند دهۀ گذشته کشور دچار آن بوده رها شویم، بعد از حوزۀ نفت و گاز بهعنوان پیشران اقتصاد کشور، حوزۀ معدن و متالورژی میتواند بیشترین برکت را نصیب سهامداران شرکت و آحاد جامعه کند».
وی خاطرنشان کرد: «امیدوارم با همافزایی و همفکری بتوانیم این برکات و موهبتهای الهی که خداوند در دل این خاک به ودیعه گذاشته را نصیب مردم کنیم».
استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در حوزۀ بهرهوری
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز با بیان اینکه کرمان بیش از هشت میلیارد تن ذخایر معدنی کشف شده دارد، گفت: «این ذخایر معدنی در قالب 42 مادۀ معدنی است که سالانه 120 میلیون تن برداشت صورت میگیرد».
مهدی حسینینژاد افزود: «۸۳.۵ درصد ذخایر معدنی استان به چهار مادۀ معدنی مس، سنگآهن، کرومیت و زغالسنگ اختصاص دارد و به همین دلیل وزارت صمت در برنامۀ ششم توسعه، ارزش افزوده این مواد معدنی را دنبال کرد که با تکمیل زنجیرههای این مواد معدنی، گامهای بسیار بزرگی برداشته شد و ارزش افزوده این مواد بیش از ۱۰.۵ درصد رشد داشت».
وی با بیان اینکه کرمان بهزودی بهعنوان قطب فولادی کشور شناخته خواهد شد، بیان کرد: «کرمان سالانه بیش از 50 درصد وصول حقوق دولتی معادن کشور را دارد که سال گذشته نزدیک به 15 هزار میلیارد تومان حقوق دولتی وصول و به خزانه واریز شد».
حسینینژاد ادامه داد: «اگر چه طبق قانون باید ۱۵ درصد حقوق معادن به استان برگردد و در زمینههای رفاهی و اقتصادی هزینه شود اما سهمی که برای استان در قانون پیشبینی شده و همه مطالبهگری میکنند، به استان برنمیگردد».
وی تاکید کرد: «نمایندگان مجلس باید کمک کنند تا این سهم قانونی معادن که سهم قابلتوجهی است به استان برگردد».
مدیرکل صمت استان کرمان همچنین با اشاره به ظرفیت نمایشگاه معدنی کرمان برای نمایش توانمندیهای استان، گفت: «باید در برنامۀ هفتم توجه ویژهای به استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در حوزۀ فرآوری، بهرهوری و تکنولوژیهای روز داشته باشیم».
حسینینژاد گفت: «بنا داریم از ظرفیتهای ایجاد شده توسط صنایع بزرگ معدنی بهعنوان صنایع مادر، در راستای قطعهسازی و صنایع وابسته به شرکتهای بزرگ استفاده کنیم».
وی افزود: «از سال گذشته بهصورت ویژه موضوعی را دنبال میکنیم تا در راستای حمایت از واحدهای صنعتی کوچک و متوسط استان، شرکتهای بزرگ نیازهایی که در حوزۀ مصرفی دارند را ابتدا از داخل استان تهیه کنند و این موضوع بهعنوان یک راهبرد دنبال میشود تا ارتباط بین صنایع کوچک و بزرگ را ایجاد کنیم».
برخی مدیران ترمز توسعۀ استان هستند
نماینده مردم سیرجان و بردسیر نیز در این مراسم با اشاره به ظرفیتهای بالای معدنی کرمان به عنوان بهشت معادن، اظهار کرد: «چرا باید با وجود این ظرفیتها، شاهد این میزان فقر و فلاکت در استان باشیم؟».
شهباز حسنپور با بیان اینکه برخی کشورهای دنیا بارها برای اکتشافات معدنی اقدامات گستردهای انجام دادهاند، افزود: «در چند درصد کشور اکتشاف و زمینشناسی انجام شده است؟ اینها سوالات و ابهامات مهمی است که وجود دارد و امیدوارم وزیر جدید صمت پاسخگوی این مسائل باشد».
وی تاکید کرد: «حتما باید در مجموعۀ صنعت و معدن کشور یک خانهتکانی ویژه صورت گیرد».
حسنپور با اشاره به چندین دوره برگزاری نمایشگاه معدنی در استان کرمان، گفت: «طی این سالها کدام یک از شرکتهای معدنی سرمایهگذاری کرده و مسئولیت اجتماعی خود را انجام داده است؟ چرا صنایع وقتی میخواهند کاری را در استان انجام بدهند، فکر میکنند باید صدقه بدهند».
وی ادامه داد: «استاندار باید بهطور شفاف به مردم اطلاع بدهد که بعضی مدیران باعث کُندی کار میشوند، نه تنها همکاری و همراهی نمیکنند و باعث توسعۀ استان نیستند، بلکه ترمز توسعه و پیشرفت استان هستند».
نماینده مردم سیرجان و بردسیر با بیان اینکه امیدواریم دولت با جدیت و رسیدگی بیشتر به مسائل استان رسیدگی کند، گفت: «احساس میکنم استاندار کرمان تنها است و باید همه کمک کنند. مجمع نمایندگان استان آمادگی این کار را دارد و از استاندار تقاضا دارم اگر جایی مدیران، حاضر به همراهی و همکاری نیستند، آنها را به نمایندگان استان معرفی کنند تا از طریق ابزار قانونی که در اختیار داریم و از طریق وزرا، چارهاندیشی جدی برای استان داشته باشیم».
علت فقر در استان کرمان وجود صنایع بزرگ است
سرپرست معاونت امور اقتصادی استانداری کرمان نیز در این مراسم با بیان اینکه در زمینۀ اکتشافات معدنی و صنایع پاییندستی کار نکردهایم، اظهار کرد: «اکتشافات سرچشمه مربوط به قبل بوده و اکتشافات جدید در دو، سه سال اخیر انجام شده و از سال 95 شرکت مس رسما وارد اکتشاف شد».
امیر حسنزاده ادامه داد: «گلگهر و شرکتهای حوزۀ آهن هنوز به موضوع اکتشافات جدید وارد نشدهاند».
وی افزود: «در کشور 10 میلیون متر حفاری معدنی صورت گرفته است، در حالی که در یک کشور معدنی باید سالی هشت تا 10 میلیون حفاری انجام شود».
حسنزاده گفت: «هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون تن ذخیرۀ معدنی در شمال استان کرمان داریم اما در جنوب استان کرمان بر اساس کل اکتشافی که انجام شده، ذخایر ما حدود 330 میلیون تن است که نشان میدهد اکتشاف در جنوب صورت نگرفته است».
وی علت فقر در استان کرمان با وجود ذخایر غنی معدنی را صنایع بزرگ دانست و افزود: «در دنیا صنایع کوچک و متوسط باعث توسعه شدند و کاری که ما در استان شروع کردیم تا شرکتهای بزرگ به کمک شرکتهای کوچک بیایند به همین دلیل است».
معاون استاندار کرمان با تاکید بر انجام اکتشاف و حمایت از صنایع پاییندستی برای توسعۀ استان، بیان کرد: «امروز مسئولیتهای اجتماعی در شرکتهای بزرگ باید تربیت نیروی ماهر و راهاندازی صنایع پاییندستی باشد. مراکز فنی و حرفهای آمادگی لازم برای برگزاری کلاسهای مهارتآموزی در زمینههای مختلف و بر اساس نیاز صنایع بزرگ را دارند».
نظر خود را بنویسید