گروه جامعه: نخستین دورۀ جایزۀ معماری مهندس محسن میرحیدر، معمار ساختمانهای دانشگاه شهید باهنر کرمان، برگزار و از دانشجویان برتر معماری تقدیر شد.
«جایزۀ معماری میرحیدر» از سال گذشته به جوایز دانشگاه شهید باهنر کرمان برای تقدیر از دانشجویان برتر رشتۀ معماری اضافه شد.
این جایزه از محل اهدای دو باب منزل از سوی خانم رجبینیا، همسر مرحوم میرحیدر، به بنیاد عامالمنفعه خیّرین دانشگاه شهید باهنر کرمان اهدا میشود.
به گزارش استقامت، رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در این مراسم با اشاره به نقش همسر مهندس میرحیدر در شکلگیری این جایزه، گفت: «ابتکار جایزۀ میرحیدر، هم پاسداشت یک شکوه و معماری است و هم تقدیر از شاگردپروران و کسانی که بخواهند در آینده در این عرصه افتخارآفرینی کنند».
دکتر اکبریفرد با بیان اینکه کارهای عظیمی که استاد میرحیدر انجام دادند، ماندگار است، افزود: «معماری دانشگاه باهنر منحصر بفرد است و مواردی مانند استحکام بنا و صرفهجوییهایی که امروز در معماری مطرح میشود، در ساختمان دانشگاه کرمان رعایت شده است».
وی همچنین از چاپ کتاب خاطرات خانم رجبینیا توسط دانشگاه خبر داد و بیان کرد: «خانم رجبینیا از فرهیختگانی هستند که در حوزۀ ناشنوایان کارهای بزرگی انجام دادند و کتاب خاطرات ایشان، زندگینامه نیست بلکه بازگوکنندۀ هنر معماری و هنر ارتباط با ناشنوایان است».
دکتر حسن سلاجقه، رئیس دانشکده هنر و معماری صبا نیز در این مراسم در سخنانی کوتاه با اشاره به کار بزرگ مهندس افضلیپور و بانو فاخره صبا و همچنین مهندس میرحیدر و تیم او، در شکلگیری دانشگاه کرمان، تاکید کرد که تنها عشق است که میتواند با وجود همۀ کمبودها و سختیها، چنین کارهای بزرگی را رقم بزند.
در ادامه، دکتر نصرالله گرامی، رئیس هیات مدیره بنیاد عامالمنفعه خیرین دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه اولین بانی دانشگاه شهید باهنر، مرحوم افضلیپور و خانم ایشان بودند، گفت: «این دانشگاه از ابتدا توسط یک خیّر پایهگذاری شد و بعد با کمک سایر خیرین، دانشگاهی با این عظمت شکل گرفت».
وی با اشاره به شکلگیری بنیاد عامالمنفعه خیرین دانشگاه، توضیح داد: «تعدادی از دانشگاهیان تصمیم گرفتند برای تداوم این امر خیر و نظارت بر امر خیر واقفین و خیرین دانشگاه، بنیادی ایجاد کنند که غیردولتی باشد تا بتوانند هم مشوّق خیرین باشند و هم بر اموری که خیرین و واقفین در دانشگاه داشتهاند، نظارت داشته باشد تا به شکل احسن اجرا شود».
گرامی ادامه داد: «ازجمله کارهای این بنیاد، جذب خیرین و استفاده از اموال آنها بهصورت مادی و معنوی در جهت حمایت از دانشجویان مستعد نیازمند، کمک به اساتید و اجرای طرحهای عمرانی است».
وی با اشاره به واگذاری دو باب منزل توسط خانم رجبینیا(میرحیدر) برای اهدای جایزۀ معماری مهندس میرحیدر، گفت: «ایشان اولین اهداکننده در بنیاد عامالمنفعه خیرین دانشگاه بودند که امیدواریم با توجه به نیت پاک ایشان و همسر محترمشان باعث برکت بنیاد شود».
رئیس هیات مدیره بنیاد عامالمنفعه خیرین دانشگاه شهید باهنر کرمان همچنین ضمن قدردانی از خانم دکتر تاتا برای واگذاری بخشی از منزل مسکونی به بخش آمار، افزود: «از این منزل اهدایی نیز در بخش آمار بهصورت جایزه و مراسم استفاده خواهد شد».
وی یادآور شد: «همچنین قرار است خانه مرحوم سیدابراهیم رضوی نیز به دانشگاه اهدا شود که مقدمات کار در دست اجرا است».
گرامی ضمن دعوت از اعضای هیات علمی دانشگاه برای عضویت در بنیاد خیرین و همچنین معرفی خیرین، خاطرنشان کرد: «هدف بنیاد شناسایی دانشجویان مستعد و نیازمند و حمایت از آنها در قالب کمک تسهیلاتی یا بورسیه و نیز تامین کمبودهای دانشگاه است».
در این مراسم همچنین دکتر موحدینیا، رئیس دانشکده معماری دانشگاه شهید باهنر کرمان، درخصوص روند داوری و نحوۀ انتخاب برگزیدگان نخستین دورۀ جایزۀ معماری میرحیدر، توضیح داد: «چندین جلسه در بخش معماری با حضور اساتید هیات علمی و کمیته تخصصی که از طرف هیات امنای جایزه انتخاب شده بودند، برگزار شد و مدارک دانشجویان برتر دانشکده مورد بررسی قرار گرفت».
وی ادامه داد: «قرار بر این بود که ما نفر برتر دورۀ کارشناسیارشد، نفر برتر دورۀ کارشناسی و نفر برتر دورۀ کاردانی واحد آموزش عالی زرند را بهعنوان برگزیدگان انتخاب کنیم».
موحدینیا افزود: «در دورۀ کارشناسی ارشد علیرغم اینکه آقای مهندس اسماعیل حاجعلیزاده، شرایط کسب این جایزه را داشت بهدلیل تناقض با یکی از بندهای آییننامه که ایشان میبایست تا پایان ترم ششم فارغالتحصیل میشدند و این اتفاق نیفتاد، امسال در دورۀ کارشناسی ارشد جایزهای نداریم».
وی گفت: «در دورۀ کارشناسی دو نفر ار دانشجویان با امتیاز یکسان برندۀ این جایزه شدند و در دورۀ کاردانی واحد زرند نیز پس از بررسیهایی که در آن واحد شد، یک نفر را به بخش ما معرفی کردند».
در پایان این مراسم از «نیلوفر محمدیبادیزی» بهعنوان رتبۀ اول دورۀ کاردانی مجتمع آموزشی عالی معدن زرند و «سرورالسادات آروین» و «فاطمه ضیایی» رتبههای اول مشترک دورۀ کارشناسی معماری دانشگاه شهید باهنر کرمان تجلیل شد.
گفتنی است در این مراسم، بانو رجبینیا همسر مرحوم میرحیدر و مهندس فرهوشی از همکاران آن مرحوم نیز سخنانی ایراد کردند که طی خبرهای جداگانه در همین صفحة استقامت منتشر شده است.
نظر خود را بنویسید