گروه جامعه: جلسۀ هماهنگی و برنامهریزی نخستین دورۀ اهدای جایزۀ معماری مهندس محسن میرحیدر روز شنبه 30 اردیبهشتماه در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در این نشست ضمن تقدیر از خدمات هیات مدیره بنیاد عامالمنفعه خیرین دانشگاه، اهدای این جایزه را به واسطۀ تجلیل از نیمقرن تلاش موثر شادروان مهندس سیدمحسن میرحیدر در زمینۀ معماری و خدمات ارزندۀ ایشان به جامعۀ مهندسی اعلام کرد.
دکتر اکبریفرد، انجام پروژههای فاخر ملی از جمله طراحی و احداث کتابخانه ملی ایران، سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی، بازسازی و انجام طرح توسعۀ حرم حضرت معصومه(س) و همچنین طراحی، نظارت و اجرای ساختمانهای دانشگاه شهید باهنر، علومپزشکی کرمان و بیمارستان افضلیپور را ازجمله کارهای مهندس میرحیدر برشمرد.
وی همچنین با اعلام موافقت و تخصیص اعتبار لازم برای راهاندازی موزه و کتابخانه میرحیدر، افتتاح این فضای فرهنگی را یکی دیگر از برنامههای دانشگاه به منظور تجلیل از خیرین و بانیان دانشگاه دانست.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، اکبریفرد در جلسۀ هماهنگی و برنامهریزی نخستین دورۀ اهدای جایزۀ معماری میرحیدر که با حضور نمایندگان هیات مدیره بنیاد خیرین دانشگاه، هیات امنای جایزه و مسئولین دانشکده هنر و معماری صبا و خانم مینو رجبینیا همسر شادروان مهندس میرحیدر برگزار شد، لزوم نامگذاری فضاهای آموزشی و فرهنگی به نام بانیان و خیرین را از اقدامات فرهنگساز دانشگاه در خصوص ترویج فرهنگ نیکاندیشی و تشویق خیرین آموزشی دانست و از فعالیتهای بنیاد عامالمنفعه خیرین دانشگاه در زمینۀ جذب مشارکت خیرین، هدایت و نظارت بر اجرای پروژهها براساس نیاز دانشگاه و منطبق بر نظر حامیان تقدیر و تشکر کرد.
در ادامه، دکتر نصرالله گرامی، رئیس هیات مدیره بنیاد عامالمنفعه خیرین دانشگاه، گزارشی از ارتباط این بنیاد با مجمع خیرین وزارت علوم و فعالیتهای دو سال اخیر ارائه کرد.
وی با تاکید به تجربیات سالهای گذشته، بهرهمندی شایسته از منابع اهدایی را بسیار مهم دانست و تاسیس این بنیاد را به منظور رعایت درخواست و انجام وصیت خیرین و حامیان دانشگاه و عبور از چالشهای اداری و حقوقی بسیار موثر ارزیابی کرد.
مهندس فرهوشی، عضو هیات امنای جایزه معماری که خود از معماران پیشکسوت، دوست و همکار شصت سالۀ شادروان مهندس میرحیدر است، نیز گفت: «بسیاری از آییننامهها و مقررات سازمان نظام مهندسی کشور با همفکری و مشارکت مهندس میرحیدر تدوین شده است».
وی در ادامه به برخی از ویژگیهای حرفهای و اصول اخلاقی مهندسینی که تحت نظارت و مدیریت ایشان همواره بهعنوان متخصصین تراز اول، در جایگاه مشاور و معتمد مدیران ارشد نظام در پروژههای ملی حضور فعال داشتند نیز اشاره کرد.
در این نشست خانم رجبینیا همسر شادروان مهندس میرحیدر و از خیرین دانشگاه، ضمن قدردانی از همراهی و مساعدتهای مسئولین دانشگاه، ابراز امیدواری کرد اهدای جایزۀ معماری مشوّقی برای دانشجویان نخبه و خلاق رشتۀ معماری شود تا در آینده منشاء خدمات ارزشمندی در عرصۀ ملی و بینالمللی باشند.
دبیر هیات امنای جایزۀ معماری نیز در این جلسه از مراحل تدوین اساسنامه با نظر اساتید پیشکسوت و چگونگی انتخاب نفرات برتر که مورد تایید خانم رجبینیا و مشاور حقوقی ایشان باشد، گزارشی ارائه کرد.
دکتر سیدعلی مصطفوی از اهدای دو باب منزل مسکونی در شهرهای تهران و کرمان (برای تامین هزینههای جوایز)، طی یک سند محضری به بنیاد عامالمنفعه خیرین در شهریور ماه 1401، خبر داد و ضمن قدردانی اعلام کرد؛ از امسال این جوایز بهصورت سالانه، در سه مقطع تحصیلی (کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد) به یکی از دانشجویان برتر رشتۀ معماری که واجد شرایط آییننامۀ مصوب هیات امنای جایزۀ معماری میرحیدر هستند، اهدا میشود.
در این نشست، همچنین دکتر موحدینیا، رئیس بخش معماری ضمن ارائۀ گزارشی از انتخاب نفرات برگزیدۀ نخستین دورۀ مراسم اهدای جایزه معماری در سال 1402 با تشریح فضای پیشبینی شده برای موزۀ شادروان میرحیدر از آمادهسازی و افتتاح این مجموعه تا پایان خردادماه خبر داد.
نظر خود را بنویسید