محمد مهدی فداکار
در طول تاریخ شعر چنان قدرتی داشته که، آداب و سنن نگرش باورها و اعتقادات جوامع مختلف با زیست متفاوت را به هنرمندان ترین شکل منتقل کرده است.
در ایران نیز به لطف وجود شاعران پارسیگوی ارزشمندی که در جغرافیای فرهنگی این سرزمین میزیستهاند مفاهیم اثرگذاری از ورای تاریخ برای ما به ارث رسیده است.
شعر آنگاه که به سمت ارزشها، مفاهیم اعتقادی، باورهای مبتنی بر ارزشهای دینی و نگره متعالی سوق پیدا میکند، ارزشی صد چندان به خود میگیرد.
این گونه است که شعر آیینی همواره جایگاهی بلند و بس عزیز در بین دواوین شعرا به خود اختصاص داده است و خود، تجلی با شکوه مفاهیم ارزشمندی است که سینه به سینه و نسل به نسل از گذشتگان به ما رسیده است.
در بین این کلمات و تصاویر و این هنرمندی شاعرانه با کلمات، دنیایی از اعتقادات و ارزشهای ناب نهفته است که هر خواننده از خواندن آنها به وجد میآید و شوق لبریز میشود. این چنین است که شعر آیینی در دیار کریمان رونقی دوچندان یافته و با تکیه بر فرهنگ رضوی و جشنوارههایی با عنوان شعر رضوی توانسته است طی قریب سی سال، شاعران را هر سال به میعاد حضرت شمسالشموس میهمان کند.
در طول زمان برگزاری دورههای مختلف جشنواره شاهد بودیم چه شاعران جوانی قد علم کردند و به شاعران مشهور و برجستة کشور بدل شدند.
اینک و در بیست و هشتمین جشنواره شعر رضوی کرمان مفتخر و شادمان هستیم که در قامت خادمی آن حرم نورانی و رضوی، بار دیگر میزبان شاعران رضویگوی سراسر کشور هستیم و از این بابت مسروریم و به خود میبالیم.
جشنواره امسال به واسطة نوع ارتباط دیگر گونهای که توانسته است از زمان اعلام فراخوان تا روز اختتامیه با شاعران سراسر کشور برقرار کند شاهد ایجاد مسیری روشن است.
ادامة این مسیر و این ارتباط پیوسته میتواند این جشنواره را در سالهای آینده به عنوان باشکوهترین و موثرترین جشنواره شعر آیینی کشور معرفی نماید.
این اتفاق با حرکت پرشتاب و امید بخشی که در پیش گرفته است به مدد ۲۸ سال تجربة برگزاری این جشنواره دست یافتنی است.
امید که سال آینده و در بیست و نهمین دورة برگزاری این جشنواره بار دیگر شاهد ارتقاء سطح کمی و کیفی آثار ارسالی شاعران، و حضور پررنگ و همراه با رونق اساتید و پیشکسوتان شعر آیینی و رضوی ایران اسلامی باشیم.
نظر خود را بنویسید