پروین میرزاحسینی
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان به مناسبت هفتۀ سلامت در جمع خبرنگاران حاضر شد و ضمن ارائۀ گزارشی از مهمترین اقدامات انجام شده در حوزۀ درمان به پرسش خبرنگاران پاسخ داد.
وی در بخشی از این سخنان گفت که مهمترین علت نارضایتی در بخش درمان، مربوط به کمبود پرستار است که مجوز استخدام ۱۲۰ نیروی پرستاری شرکتی برای امسال گرفته شده است.
دکتر مهدی احمدینژاد همچنین با اشاره به دغدغۀ مردم درخصوص منشی پزشکان، گفت که با همکاری سازمان نظامپزشکی و بیمه سلامت استان کرمان، برای منشیها دورههای آموزشی برگزار میشود و سپس شناسنامهدار میشوند.
وی تاکید کرد، از این پس تمام کسانی که میخواهند به عنوان منشی در کرمان کار کنند باید در این دورهها شرکت کنند.
به گزارش استقامت، رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان عصر دوشنبه 11 اردیبهشتماه در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت، بیان کرد: «در یک سال گذشته چالشهای متفاوتی پشت سر گذاشتیم و در دو سال اخیر سنگینترین تحریمها شامل کشور شد و حتی در تحویل داروهای سرطانی مخصوصا در حوزۀ کودکان با تحریم سختی روبهرو بودیم که با تولید دارو در داخل و تدابیری که اندیشیده شد از این تنگناها عبور کردیم».
راهاندازی بیمارستان مادر و کودک
وی از اخذ مجوز بیمارستان مادر و کودک خبر داد و خاطرنشان کرد: «تمام کادر درمانی این بیمارستان خانم هستند و برای ساخت این بیمارستان از اوقاف کمک خواهیم گرفت».
احمدینژاد با اشاره به ساخت بیمارستان جایگزین بیمارستان شفا، افزود: «این بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی، به نام شهید سپهبد سلیمانی در همان مکان بیمارستان فعلی شفا احداث خواهد شد که نقشههای آن تهیه و تایید شده و امسال قسمت عملیاتی آن آغاز میشود».
وی از راهاندازی یک مرکز بازتوانی در محل اورژانس قدیم بیمارستان شهید باهنر با کمک خیرین خبر داد و یادآور شد: «این مرکز دارای خدمات بسیار گستردهای با نرخ دولتی، دستگاههای پیشرفته و کادر بسیار خوب است».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان ادامه داد: «امسال نیز با کمک خیریه «یاس»، بخش فوقتخصصی بازتوانی برای کودکان، با تجهیزات روز دنیا راهاندازی خواهد شود».
وی با اشاره به راهاندازی کلینیک زخم، گفت: «بخش تخصصی درمان زخم در خیریه ثامنالحجج استقرار یافته و یک مرکز دیگر نیز قرار است در بیمارستان شهید باهنر راهاندازی شود».
کمبود پرستار علت نارضایتی از حوزۀ درمان
احمدینژاد در ادامه با اشاره به کمبود پرستار در کرمان، گفت: «بر اساس ارزیابیهایی که انجام دادیم مشخص شد یکی از مهمترین علتهای نارضایتی عمومی که در بخش دولتی دیده میشود، کمبود نیروی پرستار و کادر درمان بود. عددی که ما از نظر پرستار و تعداد تخت داشتیم تقریبا جزو ۵ دانشگاه آخر کشور بودیم. تمام پرستاران را با شیفتهای اضافه و طاقتفرسای سیستم دولتی از پا درآوردیم و مسلما نمیتوانستند پاسخگوی بیمار باشند».
وی بیان کرد: «امسال حدود ۹۰۰ نیرو استخدام خواهد شد و همچنین مجوز ۱۲۰ نیروی پرستاری شرکتی گرفته شده که عمدتا در بیمارستان افضلیپور و بیمارستان شهرستان بافت توزیع میشوند».
منشیهای کرمانی شناسنامهدار میشوند
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان همچنین یادآور شد: «با همکاری سازمان نظامپزشکی و بیمه سلامت استان کرمان، موضوع شناسنامهدار کردن منشیها را کلید زدیم که طی آن منشیها قرار است دورههای آموزشی برخورد با افراد، کار با کامپیوتر و دورههای روانشناسی را سپری و شناسنامه دریافت کنند، پس از آن اگر از کسی شکایت، و اثبات شود، میتوانیم با منشی برخورد کنیم و با باطل کردن شناسنامه، او را از مدار کار خارج کنیم».
وی اظهار کرد: «در سطح کلینیکهای بعثت دورههای آموزشی را شروع کردیم و بهزودی در سطح استان گسترش خواهد یافت و از این پس، تمام کسانی که میخواهند بهعنوان منشی کار کنند باید شناسنامهدار شوند».
مشکل تامین زمین شهرک سلامت
احمدینژاد در ادامه با اشاره به مشکل تامین زمین شهرک سلامت شهر کرمان، توضیح داد: «از ابتدای امر که بهعنوان رئیس دانشگاه منصوب شدم و دغدغۀ مردم را میدانستیم که شهرک سلامت باید راهاندازی شود، چندین جلسه با استاندار و شهردار کرمان داشتیم. زمینهای متعددی معرفی شد اما این زمینها شرایطی که ما میخواستیم را نداشتند، زیرا باید دسترسی خوب باشد و جایی باشد که باعث ترافیک نشود».
وی ادامه داد: «بر اساس افقی که طراحی شده است، قرار است علاوه بر کلینیکهای دولتی، مطبهای شخصی نیز در یک بازۀ زمانی ۵ تا ۱۰ سال به شهرک سلامت منتقل شوند. این شهرک باید دارای مکان بازی برای کودکان باشد و جای دلنشینی برای خانوادهها باشد تا زمان معطلی بتواند از آن محیط استفاده کند».
وی بیان کرد: «شهرداری باید زمینهایی به ما اختصاص بدهد که کاربری درمانی داشته باشد که چنین زمینی با این متراژی که ما میخواهیم، ندارند».
رئیس دانشگاه علومپزشکی ادامه داد: «یک زمین در هفتباغ پیشنهاد دادند که دسترسی خوبی نداشت، ضمن اینکه در هفتباغ قرار است یک بیمارستان 700 تختخوابی توسط بنیاد مستضعفان احداث شود، مرکز ناباروری نجمیه در آن مسیر است، بیمارستان افضلیپور و پردیس دانشگاه نیز در همان منطقه قرار دارند و اگر شهرک سلامت هم در همان منطقه احداث شود، ترافیک زیادی صورت میگیرد».
وی خاطرنشان کرد: «باید تمرکز ما بیشتر سمت ترمینال جدید باشد، زیرا آنجا یک بزرگراه خیلی خوب داریم. هنوز بیمارستانی آنجا وجود ندارد، دسترسی به فرودگاه و راهآهن دارد و در صورت وقوع حادثۀ بزرگی مانند زلزله، برای انتقال بیماران دسترسی خوب است، اما هنوز زمینی در آنجا به ما معرفی نشده است».
احمدینژاد گفت: «زمین برای احداث شهرک سلامت باید حداقل بین ۳۰ تا ۵۰ هکتار باشد».
عدم پرداخت هزینۀ درمان توسط افغانها
وی در ادامه با اشاره به وضعیت درمانی اتباع افغانستانی در کرمان و تحمیل بعضی هزینهها به استان، گفت: «بافت کلی جمعیتی شهرستانهای زرند و بردسیر طی چند سال آینده به افاغنه تبدیل میشود و شهرستان رفسنجان نیز بعد از این دو شهرستان قرار دارد».
احمدینژاد یادآور شد: «افاغنه حتی کسانی که پولدار هستند، یاد گرفتهاند بابت درمان پولی پرداخت نمیکنند و این در حالیست که الان بسیاری از کارهای اقتصادی استان دست آنهاست و وضع مالی آنها بسیار خوب است».
وی با بیان اینکه بیمار ایرانی را نمیتوانیم رایگان درمان کنیم، ادامه داد: «این در حالی است که اتباع بیگانه به دلیل نداشته شناسه، بدون هزینه درمان میشوند».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت: «بخش زیادی از تختهای NICU بیمارستان افضلیپور در اختیار نوزادان افغانستانی است».
نظر خود را بنویسید