گروه جامعه: پس از گذشت چند ماهی از وضعیت نسبتا پایدار کرونا در کشور، روزهای پایانی سال گذشته، آمار منتشر شده از سوی وزارت بهداشت نشان میداد که روند ابتلا به کرونا در حال اوجگیری است.
این روند در روزهای آغازین سال جدید همچنان ادامه داشت و تستهای مثبت کرونا از روزانه 990 نفر در هفتۀ آخر اسفندماه، در برخی روزهای فروردینماه به 1140 نفر نیز رسید و تعداد فوتیها نیز در بعضی روزها به 29 نفر رسید. بنا به آمارهای اعلام شده توسط وزارت بهداشت، از 25 اسفندماه تا 13 فروردینماه، 382 نفر به دلیل ابتلا به کرونا جان باختند.
طبق آخرین نقشۀ رنگبندی کرونایی کشور که 26 اسفندماه 1401 از سوی وزارت بهداشت منتشر شد، 10 شهر در وضعیت قرمز قرار داشت و وضعیت کرونایی 207 شهر نیز آبی بود، بررسی این رنگبندی اما در هفتۀ دوم فروردینماه نشان میدهد که تعداد شهرهای قرمز به 19 شهر و تعداد شهرهای آبی به 151 شهر رسیده است.
موج هشتم کرونا در کشور
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، 29 اسفندماه با اشاره به افزایشی شدن روند کرونا، از مردم خواست تا در مهمانیها و دید و بازدیدهای نوروزی، از دست دادن و روبوسی پرهیز کنند و در صورت داشتن علائم، حتما در منزل بمانند و تا پنج روز بعد از رفع علائم حاد مانند تب و آبریزش بینی از قرنطینه و منزل خارج نشوند.
در همین حال، پنجم فروردینماه، وزیر بهداشت با اشاره به افزایش 58 درصدی مراجعات اورژانسی به مراکز درمانی اعلام کرد که شاهد موج هشتم ویروس کرونا در کشور هستیم.
عیناللهی همچنین بیان کرد: «موج هشتم ویروس کرونا باعث افزایش مراجعه به مراکز درمانی شده است و مهمترین مسأله برای پیشگیری از ابتلا به کرونا تزریق واکسن است؛ بنابراین از آن دسته از مردم شریف کشورمان که از مدت تزریق آخرین واکسنشان شش ماه میگذرد، تقاضا داریم که برای تزریق مجدد به مراکز بهداشتی مراجعه کنند».
سخنگوی وزارت بهداشت نیز هشتم فروردینماه گفت که آمار بستریهای کرونا نسبت به ماه گذشته افزایش ۱۴ درصدی داشته است.
افزایش مراجعان سرپایی کرونا در کرمان
ابتلا به کرونا در کرمان نیز روند افزایشی به خود گرفت و سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان روز ششم فروردینماه اعلام کرد که موارد ابتلا به کرونا در استان در بخش سرپایی بهشدت زیاد شده است.
سعید صحبتی در گفتوگو با ایرنا کرمان، با بیان اینکه عمدۀ بیماران کرونایی استان سرپایی هستند و حال عمومی آنها بد نیست، گفت که موج جدید اومیکرون که در استان کرمان وجود دارد سرایت بالا اما شدت کمی دارد و تاکنون، تعداد موارد بستری یا وخیم در مبتلایان به کرونا در استان پایین بوده است.
وی همچنین اظهار کرد که اکثر بیماران با علائم سرما خوردگی عمدتا مبتلا به کرونا هستند.
صحبتی در عین حال گفت که به دلیل اینکه بیشتر مراجعان دارای علائم کرونا، به مراکز درمانی بخش خصوصی مراجعه میکنند و از آنجا که عمدۀ این مراکز تست نمیگیرند آمار دقیقی از موارد سرپایی ابتلا به کرونا در سطح استان وجود ندارد.
وی تاکید کرد که براساس درصد مراجعهکنندگان تقریبا ۸۰ درصد افرادی که با علائم تنفسی به مراکز درمانی مراجعه میکنند به کرونا (زیرسویۀ اومیکرون) مبتلا هستند.
کاهش استفاده از ماسک
دهم فروردینماه، معاون وزیر بهداشت از احتمال تداوم روند افزایشی کرونا همزمان با پایان سفرهای نوروزی خبر داد و تاکید کرد؛ یکی از موارد بسیار موثر و کمککننده که میتواند تا حدی از روند فزایندۀ بیماری پیشگیری کند، استفاده از ماسک است.
این در حالی است که بنا بر اعلام مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت در سیزدهم فروردینماه، استفاده از ماسک در اماکن عمومی به کمتر از ۱۷ درصد رسیده است.
این مرکز همچنین اعلام کرد که رعایت بهداشت فردی و تهویۀ مناسب در اماکن عمومی نیز به کمتر از ۴۶ درصد رسیده است.
تداوم روند افزایشی کرونا تا پایان فروردینماه
معاون فنی مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز 14 فروردینماه دربارۀ آخرین وضعیت کرونا در کشور، گفت: «ما از قبل هم انتظار افزایش موارد بیماری، پس از تعطیلات نوروز را داشتیم که این اتفاق هم به وقوع پیوست. به دنبال افزایش مبتلایان به بیماری ابتدا تعداد افرادی که در بیمارستان بستری میشوند و سپس تعداد فوتیهای ناشی از کرونا افزایش مییابد و شواهد هم نشان میدهد این روند افزایشی کرونا به احتمال زیاد تا آخر فروردین ادامه یابد».
بابک عشرتی در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: «عمدۀ مواردی که در حال حاضر به واسطۀ ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری میشوند گروه سالمندان یا کسانی هستند که بیماری زمینهای دارند و یا نوبت یادآور واکسنهای کرونا را تزریق نکردهاند».
آخرین رنگبندی کرونا در کرمان
بررسی آخرین نقشۀ کرونایی کرمان که 12 فروردینماه از سوی روابط عمومی دانشگاه علومپزشکی کرمان منتشر شد، نشاندهندۀ افزایش تعداد شهرهای نارنجی در استان است.
مطابق آخرین رنگبندی اعلام شده، در حال حاضر شهرستانهای «زرند» و «بردسیر» در وضعیت قرمز قرار دارند و رنگ کرونایی شهرستانهای «کوهبنان»، «شهربابک»، «بم»، «نرماشیر» و «بافت» نیز نارنجی است.
وضعیت کرونا در «کرمان»، «رفسنجان»، «سیرجان»، «انار»، «فهرج»، «ریگان»، «رودبار جنوب»، «عنبرآباد»، «کهنوج»، «رابر» و «ارزوئیه» زرد است و سایر مناطق استان در وضعیت آبی قرار دارند.
وضعیت کرونا در جنوب کرمان
رئیس دانشگاه علومپزشکی جیرفت چهاردهم فروردینماه با اشاره به شیوع مجدد کرونا در جنوب استان کرمان، گفت: «همزمان با ایام نوروز و با افزایش رفتوآمدها مانند سایر مناطق کشور، سیر فزایندهای در آمار کووید ۱۹ در بیماران بستری و سرپایی داشتیم که با توجه به این موارد، افزایش آمادگی اولیه در بیمارستانهای منطقه انجام شده و بخشهای ایزوله دوباره مانند قبل فعال شدند».
به گزارش باشگا خبرنگاران جوان کرمان، علیاصغر خیرخواه با اشاره به آمادگی آزمایشگاههای منطقه افزود: «براساس معیارهای قطعی تشخیصی، طی ۲ هفتۀ ابتدایی امسال، ۷۰ مورد مثبت کرونا در جنوب کرمان داشتیم که از این تعداد، ۵۹ بیمار بستری شدند».
وی اضافه کرد: «از این تعداد ۴۰ بیمار مبتلا به کرونا در منطقه مربوط به هفتۀ گذشته هستند که متاسفانه یک مورد فوتی هم داشتیم».
هرچند سویۀ جدید اومیکرون درگیری جدی در مبتلایان ایجاد نمیکند اما آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد که سیر ابتلا و بستریها خصوصا در روزهای پایانی تعطیلات نوروزی افزایشی بوده است. حال باید منتظر ماند و دید که آیا با پایان سفرهای نوروزی، آمار کرونا کاهشی میشود و یا اینکه با حضور دانشآموزان و دانشجویان در کلاسهای درس و کارمندان در ادارات، روند افزایشی کرونا ادامه مییابد.
نظر خود را بنویسید