گروه جامعه: برنامۀ بازدید خبرنگاران از پروژههای شهری که محدود به حضور شرکتکنندگان این تور در «مجموعۀ تولید گل و گیاه، واحد خدمات و واحد زیباسازی شهرداری، تعمیرگاه و توقفگاه اتوبوسها، شهربازی و پارک شهدای فاطمیون» بود، بدون حضور شهردار کرمان برگزار شد.
در این برنامه، معاون خدمات شهری شهردار کرمان از بهسازی و نوسازی شهربازی کرمان برای اولینبار طی سه دهۀ اخیر خبر داد و با بیان اینکه ورودی جدید برای شهربازی در نظر گرفته شده است، گفت: «سالهای زیادی بود که دستگاه بازی جدید اضافه نشده بود اما اکنون، برای ردههای سنی مختلف دستگاههایی در شهربازی وجود دارد و دستگاههای جدید از جمله «ارابه» که حتی در خاورمیانه بینظیر است، اخیرا اضافه شده است».
محمود ایرانمنش در پاسخ به فردایکرمان که آیا برنامهای برای ساخت شهربازی جدید در شهر ندارید؟ اظهار کرد: «خیر اما اجرای فاز دوم شهربازی فعلی را در دستور کار داریم».
وی همچنین از فراهم شدن فضایی باز با ظرفیت چهار هزار صندلی برای برگزاری مراسمات در شهربازی خبر داد و افزود: «دوم فروردینماه شهربازی با برگزاری جشنی در تراز ملی بازگشایی خواهد شد».
به گفتۀ وی، ساعت فعالیت شهربازی همچون سالهای گذشته 6 عصر تا یک بامداد است و بلیت ورودی آن نیز 5000 تومان در نظر گرفته شده است.
به گزارش استقامت، در جریان بازدید خبرنگاران از شهربازی، معاون شهرداری کرمان توضیح داد: «در طول مدت سه دهه که از افتتاح شهربازی کرمان میگذرد، تاکنون فعالیت عمرانی جدی در این محل انجام نشده بود. پروژۀ بهسازی و نوسازی را از شهریورماه امسال آغاز کردیم که اکنون مراحل پایانی آن در حال انجام است».
وی اظهار کرد: «یکی از معضلات در شهربازی، ترافیکی بود که در محوطۀ ورودی آن ایجاد میشد. برای رفع این مشکل، ورودی دوم از سمت خیابان شهید اسدآبادی را در نظر گرفتهایم. در محل این ورودی جدید نیز، یک تونل نور اجرا شده است».
ایرانمنش ادامه داد: «جدولهای محوطۀ داخلی شهربازی تقریبا پودر شده بود که آن را با سنگ جایگزین کردیم. آبنمای ورودی نیز تبدیل به فضای باز به همراه برجهای نور شده است. همچنین، آلاچیقها و نیمکتهای جدید نصب و آبنمای دیگری را در این محوطه اجرا کردهایم».
معاون خدمات شهری شهردار کرمان با بیان اینکه برخی دستگاههای جدید از جمله ارابه، صندلی پرنده و ترن خانواده نیز برای نوروز امسال به شهرداری اضافه شده است، گفت: «12 چشمه سرویس بهداشتی معمولی و دو چشمه سرویس ویژۀ معلولان نیز در شهربازی ساخته شده است».
وی اضافه کرد: «کل درختان محوطه، فرمدهی شده و حداقل 300 اصله درخت و گل جدید نیز در شهربازی کاشته خواهد شد».
ایرانمنش افزود: «سرسرۀ قدیمی که در شهربازی بود، از رده خارج شده است. این سرسره را به آبشار تبدیل کردهایم و در زیر آن، بازارچۀ غذا راهاندازی میشود».
ممانعت از ورود خودروها به جنگل
به گزارش استقامت، در جریان بازدید خبرنگاران از مجموعۀ کاشت گل و گیاه شهرداری و واحدهای زیباسازی و خدمات نیز ایرانمنش توضیحاتی داد.
وی با بیان اینکه در واحد خدمات و تاسیسات شهرداری، کار شبانهروزی در حال انجام است و سطلهای زباله و نیمکتها و تابلوهای راهنما در این محل ساخته میشود، افزود: «برای نوروز کارهایی ویژه در این مجموعه انجام میشود از جمله اینکه درهای ورودی پردیسان قائم برای ممانعت از ورود خودروها به داخل جنگل در حال ساخت است که تا نوروز نصب خواهد شد».
ایرانمنش ادامه داد: «بیشتر بر انجام کارهایی تمرکز کردهایم که از قبل مانده و به هر دلیلی انجام نشده است».
احداث سرویس بهداشتی سیار و دائمی
وی بیان کرد: «در مسیر اصلی شهر کرمان متاسفانه سرویس بهداشتی وجود ندارد. برای رفع این مشکل، از سه ماه قبل کار را شروع کردهایم و 10 چشمه سرویس بهداشتی در میدان آزادی، پنچ چشمه برای چهارراه طهماسبآباد (سمیه) و همچنین تعدادی چشمه در محدودۀ سهراهی چمران و میدان مشتاق (شهدا) و میدان ارگ (توحید) نصب خواهد شد».
وی افزود: «برخی از این سرویسهای بهداشتی از جمله در میدان آزادی دائمی هستند اما در چهارراه سمیه، چون هر لحظه ممکن است فعالیتهای عمرانی جدیدی شروع شود، سرویس بهداشتی سیار احداث میشود که برای معلولان نیز قابل استفاده است».
وی اضافه کرد: «استفاده از این سرویسهای بهداشتی رایگان است».
دفاع از کاشت درختان میوه
معاون خدمات شهری شهردار کرمان در جریان بازدید خبرنگاران از مجموعۀ کاشت گل و گیاه شهرداری نیز توضیحاتی داد.
ایرانمنش گفت: «موضوعی مطرح است که چرا در شهر درخت مثمر میکاریم و غیرمثمر کاشته نمیشود. خواهش میکنم رسانهها کمک کنند تا فرهنگسازی شود که ما اصلا درخت غیرمثمر نداریم و همۀ درختان مثمر هستند. برخی درختان میوه میدهند، برخی دیگر نه. اما همه، ثمره دارند».
وی تاکید کرد: «هیچ درختی غیرمثمر نیست. برخی ثمرۀ کمتر و برخی ثمرۀ بیشتری دارند».
وی افزود: «سیاست شهرداری بر این است که درختانی ثمرۀ بیشتری دارند کاشته شود».
وی در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که نام تعدادی از درختانی که ثمرۀ بیشتری دارند و قصد دارید در شهر بکارید را ذکر کنید، گفت: «تعداد زیادی از درختانی که در مجموعۀ گل و گیاه شهرداری کاشته میشود میوهده هستند و مواردی هم که خودمان نمیتوانیم پرورش دهیم را از شهرهای دیگر وارد میکنیم».
وی اظهار کرد: «زیتون و عناب را داریم. حتی انگورستان در این مجموعه داریم و زعفران هم کشت شده است».
ایرانمنش در پاسخ به این پرسش که آیا کاشت درختان میوه در شهر، برای سلامت شهروندان خطر ندارد؟ گفت: «برای اینکه در هر مسیری چه درختی کاشته شود ساعتها وقت گذاشته میشود و نظرکارشناسان را میپرسیم».
وی افزود: «این صحبت هم مطرح بوده که برخی میوهها نباید در شهر باشند اما برخی دیگر از جمله زیتون و عناب مشکلی ندارد. عناب را در دامنۀ کوههای صاحبالزمان قرار است بکاریم».
وی اضافه کرد: «درختان میوه بیشتر در پارکها کاشته میشود نه در معابر».
تدارک 40 سفره هفتسین
به گزارش استقامت، خبرنگاران همزمان با حضور در مجموعۀ کاشت گل و گیاه شهرداری کرمان از واحد زیباسازی نیز بازدید کردند که نیروهای شهرداری مشغول ساخت المانهای نوروزی بودند.
معاون خدمات شهری شهرداری کرمان با اشاره به اینکه شعار جشنوارۀ نوروزی امسال به دلیل تقارن ماه رمضان و سال نو «بهار در بهار» در نظر گرفته شده است، گفت: «بالغ بر 40 سفرۀ هفت سین برای امسال در نظر گرفتهایم».
وی افزود: «برخی سازمانهای شهرداری از جمله پسماند و آتشنشانی نیز سفرههایی ویژه را اجرا خواهند کرد که در کنار آن، آموزشهایی نیز به شهروندان ارائه میشود».
وی اضافه کرد: «تنوع در سفرهها و المانهای نوروزی از جمله دیگر رویکردهای امسال در استقبال از سال جدید است».
ایرانمنش اظهار کرد: «کمیته استقبال از بهار در شهرداری از دو ماه قبل فعال شده است».
پارک تاریک شهدای فاطمیون
به گزارش استقامت، خبرنگاران در جریان این تور، از پارک شهدای فاطمیون در حاشیۀ بزرگراه امام خامنهای نیز بازدید کردند. در این پارک، به جای موزائیک کارخانهای از موزائیک درجا استفاده شده که به گفتۀ منتظر شهردار منطقه یک، از لحاظ سرعت اجرا چهار برابر سریعتر از موزائیکهای کارخانهای سنتی نصب میشود و از لحاظ هزینه نیز یکچهارم آن موزاییکهاست.
در این پارک 20 سرویس بهداشتی مردانه و زنانه و حمام و سرویس بهداشتی ویژۀ معلولان احداث شده است اما این پارک هنوز روشنایی ندارد.
کمبود اتوبوس در کرمان
برپایۀ این گزارش، خبرنگاران از توقفگاه و تعمیرگاه اتوبوسهای شهرداری کرمان نیز بازدید کردند. رضا میرزایی مدیرعامل سازمان جملونقل بار و مسافر شهرداری کرمان توضیح داد که در حال حاضر، روزانه 81 دستگاه اتوبوس به خیابانهای شهر میآیند در حالی که برای سرویسدهی مطلوب به بیش از 150 اتوبوس نیاز است.
وی با اشاره به سهیمۀ خرید 58 اتوبوس جدید برای کرمان اظهار کرد: «تاکنون 19 اتوبوس از این سهیمه تحویل شهرداری کرمان شده است».
وی افزود: «ونهای جدید نیز خریداری شده و برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی به زودی وارد شهر میشوند».
نظر خود را بنویسید