گروه اقتصاد: شرکت سنگ آهن گهرزمین این هفته در نمایشگاه تخصصی متالورژی، فولاد، ریختهگری ماشین آلات و صنایع وابسته، که در کرمان و در محل سایت دائمی نمایشگاههای بینالمللی جنوبشرق برگزار شد، حضور چشمگیر و شایان توجهی داشت. در این همین راستا با مهندس سینا سالاری مدیر بومیسازی شرکت سنگآهن گهرزمین گفتوگویی انجام دادیم تا در این زمینه از فعالیتهای گهرزمین آگاهی بیشتری کسب کنیم.
به گزارش استقامت، مدیر بومیسازی شرکت سنگآهن گهرزمین با اشاره به آخرین دستاوردها و توانمندیهای این شرکت در زمینۀ قطعهسازی و بومیسازی، با بیان اینکه تمرکز گهرزمین بر بومیسازی قطعات و تجهیزات است، گفت: «بومیسازی گهرزمین یا تیم مهندسی شرکت، به دنبال محصولاتی هستند که هم فناورانه است و هم تاکنون در کشور تولید نشدهاند، یعنی باید یک شاخص فناورانه و دانشبنیان بودن داشته باشند و یک شاخص تولید برای اولین بار در کشور».
مهندس سینا سالاری افزود: «شاخص دیگر این است که بهگونهای برنامهریزی میشود که این محصولات عمدتا برای اولین بار در خط تولید جواب بدهند».
وی ادامه داد: «به همین دلیل یک تیم مهندسی خیلی خوب که ترکیبی از جوانان و پیشکسوتان است، کنار هم جمع شدهاند و خودشان بر بحثهای فنی مربوط به تجهیز مورد نظر مسلط میشوند و بعد پیمانکار توانمند را بر اساس معیارهایی که دارند، شناسایی و انتخاب میکنند و پس از آن گهرزمین وارد قرارداد با پیمانکار میشود و بعد از آن، در کل مراحل طراحی تا ساخت، تیم مهندسی گهرزمین به عنوان کارفرما در کنار پیمانکار حضور دارد».
مدیر بومیسازی شرکت سنگآهن گهرزمین با اشاره به حضور گهرزمین در نمایشگاه تخصصی متالورژی، فولاد، ریختهگری ماشین آلات و صنایع وابسته، خاطرنشان کرد: «پیمانکاران بسیار خوبی داشتیم که محصولات خیلی خوبی را با کمک آنها تولید کردیم که در نمایشگاه هم از آنها دعوت کردیم، چند شرکت آمدند که در حوزۀ ساخت رولهای HPGR، گیربکس HPGR، الکتروموتورها و بدنۀ آسیاب گلولهای و ماشین انباشت و برداشت کارخانه گندلهسازی با گهرزمین همکاری داشتند».
وی گفت: «در این نمایشگاه هم دستاوردهای خودمان و هم توانمندی این شرکتها را ارائه دادیم و مهمتر اینکه، هدف ما این بود که بتوانیم از توانمندی این شرکتها برای توسعۀ صنعتی و توسعۀ قطعهسازی در استان کرمان استفاده کنیم که دو شرکت کرمانی قطعهگستر کرمان و بردهای هوشمند ایرانیان هم که با گهرزمین در ساخت قطعات کار کرده بودند بهعنوان پیمانکار حضور داشتند و کارهای مشترکی که با هم انجام دادیم نیز ارائه شد».
سالاری در پاسخ به این سوال که در این نمایشگاه تخصصی به هدفی که مد نظر شرکت گهرزمین بود رسیدید؟؛ توضیح داد: «تقریبا بله، چون نمایشگاه در استان کرمان و در کنار صنایع معدنی است، کارشناسان در نمایشگاه حاضر میشوند و محصول را میبینند. در این نمایشگاه یک الکتروموتور و یک گیربکس ارائه دادیم، تجهیزاتی که شاید بسیاری گمان کنند این قطعات را نمیتوان در داخل تولید کرد یا ریسک آن بالا است، اما ما عملا این ریسکها را گذراندیم، اعتماد کردیم و محصولات ساخته شده است که کارشناسان این قطعات را دیدند و خوب بود، نمایشگاه خیلی پررونق نبود، اما همین که چند مدیر و کارشناس از نزدیک محصولات را ببیند، خوب است».
وی ادامه داد: «در عین حال ما سعی میکنیم بیشتر روی این موارد کار کنیم و در نمایشگاههای مختلف ارائه کنیم تا به هدفی که مد نظر ما است برسیم».
مدیر بومیسازی شرکت سنگآهن گهرزمین در پاسخ به این سوال که چه پیشنهادی برای بهبود برگزاری اینگونه نمایشگاهها و کسب موفقیتهای بیشتر در زمینۀ بومیسازی دارید؟؛ گفت: «برای برگزاری نمایشگاه، مدیریت نمایشگاههای کرمان باید مقداری تلاش کنند که شرکتها پررنگتر حاضر شوند و باید در این زمینه مشوقهایی مانند دعوت از مقامات کشوری و استانی وجود داشته باشد که حداقل میتواند انگیزهای برای حضور شرکتها باشد، به عنوان مثال مس در این نمایشگاه حضور نداشت».
وی یادآور شد: «برای توسعۀ بومیسازی نیز یکسری ریسکهایی را شرکت گهرزمین پذیرفته و یکسری محصولات را ساخته، آزمایش کرده و جواب هم داده است، شرکتهای دیگر میتوانند از این دانشی که در کشور ایجاد شده استفاده کنند تا هم از خارج خرید نکنند و هم اگر خواستند به ساخت قطعات ورود کنند این کار را از صفر شروع نکنند زیرا هم هزینهبر و انرژیبر است و هم زمان از دست میرود».
سالاری بیان کرد: «از سوی دیگر اگر بخواهیم در زمینۀ بومیسازی موفق باشیم باید کارفرمای هوشمند داشته باشیم، یعنی کارفرمایی که سفارش کار دارد خودش باید حداقل در دانش ساخت و طراحی همسطح پیمانکار باشد که بتواند نقاط ضعف پیمانکار را پوشش دهد، به جز این، اگر بخواهیم بگوییم ما در بومیسازی یک قطعهای داریم و آن را روی میز بگذاریم و بگوییم هر کس میتواند بیاید آن را بسازد و در مرحلۀ آخر بخواهیم قطعه را تحویل بگیریم، هیچگاه به موفقیت نمیرسد و اگر هم برسد شانسی است، کارفرما باید حتما قوی و هوشمند باشد و دائم در کنار پیمانکار حضور داشته باشد که محصولی که قرار است برای اولین بار تولید شود، با موفقیت انجام شود».
وی در پایان تاکید کرد: «در گهرزمین یک تیم مهندسی خیلی قوی داریم که محدود به بومیسازی نیست و تکتک بخشها دارای مهندسیِ بسیار قوی هستند که در پروژههای مختلف در کنار هم قرار دارند».
سالاری خاطرنشان کرد: «بومیسازی در گهرزمین یک فرهنگ شده است و این خیلی کمک کننده است. بهعنوان مثال در ساخت ماشین انباشت و برداشت، تیم بومیسازی، دفتر فنی و پروژۀ گندله حضور داشتند و این نقطۀ قوتی برای گهرزمین است که همه کنار هم هستند برای اینکه کار خیلی خوبی در داخل کشور تولید شود».
نظر خود را بنویسید