گروه اقتصاد: رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه برگشت ارز حاصل از صادرات یک قانون است و باید انجام شود، گفت: «برای تسهیل ارزی و کمک به رفع تعهد صادرکنندگان با انواع راهها و روشهای بازگشت ارز پیشنهادی صادرکنندگان موافق هستیم».
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی کرمان، علیرضا پیمانپاک در جمع فعالان اقتصادی استان بیان کرد: «مسئلۀ مهم برگشت ارز از بانک مرکزی پیگیری و روشهای برگشت آن تسهیل شده که قرار است وزارت صمت برای بازگشت ارز حاصل از صادرات مهلت دیگری به صادرکنندگان بدهد».
وی در رابطه با برخی سوءاستفادهها در خرید ارز و رفع تعهد ارزی بیان کرد: «تالار دوم سامانۀ نیما را با حضور رئیسجمهور راهاندازی کردیم اما بانک مرکزی تالار را به علت همین سوءاستفادهها بست».
پیمانپاک اظهار کرد: «در حال حاضر موضوع کوتاژ ارز صادراتی با همکاری بانک مرکزی و با هدف رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان دنبال میشود که در این خصوص برای رفع مشکل تعهدات ارزی، صرافیهایی در کشورهای مقصد معرفی میشوند».
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: «سالانه ۲ میلیون دلار تهاتر ارزی انجام میشود و اکنون هیچ نرخگذاری در برگشت ارز مطرح نیست و آمادگی همکاری لازم برای انجام تهاتر وجود دارد».
وی در ادامه با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ رشد صادرات کشور به میزان ۴۰ درصد بوده است، افزود: «در سال جاری با حذف صادرات گاز طبیعی، ۱۵ درصد رشد صادرات به کشورهای مختلف را داشتهایم که بیشتر در حوزۀ صنعت بوده است».
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، با تاکید بر توسعۀ بازارهای صادراتی افزود: «صادرات ایران در سال جاری به کشور عمان ۱۰۳ درصد، به کشورهای حوزۀ اوراسیا ۳۶ درصد و صادرات به آفریقا و جنوبشرق آسیا ۱۰۰ درصد رشد داشته، اما در حوزۀ کشاورزی با وجود همۀ پیشرفتها، ۱۹ درصد کاهش صادرات را به دلیل برندینگ و تعهدات ارزی شاهد بودهایم».
پیمانپاک با اشاره به اینکه سازمان توسعه تجارت ۱۰ میلیون دلار اعتبار برای خرید تجهیزات از اتحادیه اروپا و تجارت بینالملل دریافت کرده است، خاطرنشان کرد: «تمامی صادرکنندگان غیر از صنایع بالادستی، پتروشیمی، ایمیدرو و شرکتهای فلزی و... میتوانند معادل صادرات واردات داشته باشند و به هر میزان که بخواهند میتوانند واردات انجام دهند، زیرا بخشنامۀ واردات در برابر صادرات در دولت سیزدهم برای تمامی صادرکنندگان که در دولت قبل به تصویب مجلس رسیده بود، ابلاغ شده است».
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزۀ تعرفههای صادراتی، پیمانهای چندجانبه تجارت ارزی پیگیری میشود، افزود: «در این زمینه ۹۷ درصد کدهای تعرفۀ محصولات کشاورزی و خشکبار صادراتی به برخی کشورها صفر میشود».
پیمانپاک خاطرنشان کرد: «مجلس وعدۀ حذف نیم درصد از عوارض صادرات را مطرح کرده که امیدواریم این مهم محقق شود».
وی با بیان اینکه ممنوعیت صادرات را طی یک سال و ۲ ماه گذشته برای هیچ محصولی نداشتهایم، بیان کرد: «حتی ممنوعیت صادرات دام را آزاد و قانون بورس کالا و عوارض گوجهفرنگی و پیاز و عوارض پلکانی فولاد را ظرف ۲ ماه لغو کردیم».
نظر خود را بنویسید