گروه اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به کاهش صادرات استان کرمان در سالجاری، گفت: «در هشت ماهۀ سالجاری، 294 میلیون دلار صادرات از گمرکات استان کرمان صورت گرفته، در حالی که سال گذشته میزان صادرات استان، 641 میلیون دلار بوده که نشاندهندۀ کاهش 54 درصدی صادرات در کرمان است».
سیدمهدی طبیبزاده در نشست رئیس سازمان توسعه و تجارت ایران با فعالان اقتصادی استان کرمان که عصر پنجشنبه هشتم دیماه برگزار شد، افزود: «صادارت پسته در سال گذشته 423 میلیون دلار بوده و از ابتدای امسال 103 میلیون دلار پسته از استان کرمان صادر شده است که نشان میدهد صادرات این محصول کشاورزی سه برابر کاهش یافته است».
وی همچنین از کاهش صادرات خرما خبر داد و یادآور شد: «سال گذشته 8.4 میلیون دلار خرما از استان کرمان صادر شده است در حالی که این رقم در سالجاری به 6.8 میلیون دلار رسیده است».
رئیس اتاق کرمان ادامه داد: «دو اقلام صادراتی استان کرمان که صرفا بخش خصوصی در حوزۀ صادرات آنها فعالیت دارند، کاهش داشته که باید دلایل آن بررسی شود».
به گزارش استقامت، وی در این نشست با بیان اینکه در کشور ارادۀ جدی برای توسعۀ صادرات وجود ندارد، اظهار کرد: «این موضوع مخصوص هیچ دولت خاصی نیست. نظام حکمرانی در بخش اقتصاد، به صادرات باور ندارد. با وجود همۀ امکانات و پتانسیلهای کشور، تعداد اقلام صادراتی محدود است و صادرات بیشتر شامل مواد خام، با ارزش افزودۀ کم است و دانشبنیانها کمترین سهم را دارند».
طبیبزاده ادامه داد: «برخی افراد میگویند که صادارت کشور افزایش یافته است. اگر صادرات مواد پتروشیمی، معدنی و فلزات که در اختیار شرکتهای دولتی و خصولتی است و در واقع صادرات انرژی ارزان، آب ارزان و نیروی کار ارزان هستند را از صادرات جدا کنیم، دیگر نمیتوانیم بگوییم صادرات افزایش یافته است».
وی تاکید کرد: «اگر قیمت واقعی انرژی حساب شود کدامیک از محصولات ما قابلیت رقابت در بازارهای دنیا را دارند؟».
رئیس اتاق کرمان اظهار کرد: «صادرات مس، فرومولیبدن و کاتد مسی افزایش داشته است که مشخص است به دلیل انرژی ارزان در این حوزه میتوانیم صادرات را انجام دهیم».
وی خطاب به رئیس سازمان توسعه و تجارت ایران خاطرنشان کرد: «از شما خواهش میکنم وقت ویژه بگذارید و حرف صادرکنندگان بخش خصوصی را بشنوید. یک صادرکنندۀ استان کرمان که طی سالهای گذشته، سالانه ۶ هزار تن خرما صادر میکرد، اکنون فعالیت صادراتی خود را به علت مشکلات کنار گذاشته است. او یک صادرکنندۀ واقعی و پاکدست است اما از این سیستم نالان است. باید به روایت این افراد گوش داد تا با کاهش صادرات روبهرو نشویم و در این زمینه راهکار ارائه کرد».
طبیبزاده ادامه داد: «از شما میخواهیم که زبان گویای فعالان اقتصادی باشید تا شاید بتوان کاری برای کشور انجام داد زیرا در شرایط کنونی، هیچ راهی جز توسعۀ صادرات، توسعۀ بازارها و توسعۀ محصولات صادراتی وجود ندارد».
نظر خود را بنویسید