پروین میرزاحسینی
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با اشاره به افزایش ۱۰ برابری مصرف گاز در زمستان در بخشهای تجاری و خانگی، خواستار صرفهجویی در مصرف گاز شد و گفت: «به ازای هر درجه کاهش دما، ۶ درصد در مصرف گاز صرفهجویی میشود و این سبب میشود حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد مبلغ گاز بهای خانهها کاهش یابد».
منوچهر فلاح همچنین با بیان اینکه تعرفۀ گاز صنایع تغییر نکرده است و قرار نیست گاز گران شود، افزود: «تعرفۀ گاز اماکن تجاری، آموزشی، ورزشی، خیریه، دولتی و کشاورزی از سال 99 تغییر نکرده است».
وی در خصوص تعرفۀ گاز بخش خانگی نیز توضیح داد: «بر اساس الگوی مصرف، ۵ اقلیم در کشور تعریف شده و به فراخور شهرهایی که در این اقلیمها قرار میگیرند، تعرفۀ گاز آنها مشخص میشود که عمدۀ اقلیم استان کرمان، ۳ است».
فلاح ادامه داد: «برای همۀ اقلیمها، ۱۲ پلکان الگوی مصرف تعریف شده است، در دهکهای یک تا سه که حدود ۶۴ درصد مردم را شامل میشود، هیچ تغییری در گازبهای آنها نخواهیم داشت. گازبها برای دهکهای ۴ تا ۶، ۳۰ درصد افزایش یافته، دهکهای ۷ تا ۱۰ نیز ۷۰ درصد افزایش داشتند و دهکهای ۱۱ تا ۱۲ که پرمصرف هستند، ۵ تا ۶ هزار تومان برای هر مترمکعب افزایش گازبها خواهند داشت».
به گزارش خبرنگار استقامت، وی عصر 21 آذرماه در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان کرمان، بیان کرد: « ایران دومین کشور دارای ذخایر گازی در جهان است و چهارمین مصرفکنندۀ گاز در دنیا هستیم و در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد جمعیت کشور از نعمت خدادادی گاز استفاده میکنند».
فلاح با بیان اینکه با توجه به وسعت استان و معدنی بودن آن با عقبماندگی در حوزۀ گازرسانی مواجه هستیم، گفت: «دهه فجر سال ۹۷ گاز منطقۀ جنوب استان با افتتاح گاز شهرستان جیرفت کلید خورد و از اواخر همان سال گازرسانی به جنوب کرمان آغاز شد».
بهرهمندی ۸۴ درصد جمعیت استان از گاز
وی با بیان اینکه شرکت گاز استان کرمان، هیچ استان معینی ندارد اما رقمهایی را شبکهگذاری کرده که در کشور بینظیر است و در صدر جدول قرار دارد، یادآور شد: «طی چهار سال گذشته، نزدیک به ۹ هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکهگذاری در استان انجام شده است».
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان ادامه داد: «تا سال ۹۶ حدود ۴۸ درصد جمعیت کرمان که عموما در شمال استان بودند از نعمت گاز برخوردار بودند و طی اقدامات صورتگرفته ظرف چهار سال گذشته، در حال حاضر ۸۴ درصد جمعیت استان از گاز برخوردار هستند».
وی با بیان اینکه 98 درصد جمعیت شهری و ۵۷ درصد جمعیت روستایی استان از گاز استفاده میکنند، گفت: «رشد گازرسانی سالانه در استان 7.2 درصد بوده در حالی که این رقم در کشور کمی بیش از یک درصد است».
فلاح خاطرنشان کرد: «از ۸۴ شهر استان، ۷۶ شهر گازدار شده است که گازرسانی به ۲۵ شهر طی چهار سال گذشته انجام شده است».
وی افزود: «در منطقۀ جنوب که فقط بخشی از شهر جیرفت گاز داشت و سایر مناطق فاقد شبکۀ گازرسانی بود، طی چهار سال گذشته و با اقدامات انجامشده، ۹ شهرستان از نعمت گاز برخوردار شدند».
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با بیان اینکه ۱۶۴۶ روستای استان گازرسانی شدهاند، یادآور شد: «عملیات گازرسانی به ۸۴۰ روستای استان، قریب ۵۰ درصد، در چهار سال گذشته صورت گرفته است».
وی ادامه داد: «از ۲۵ هزار و ۳۰۰ کیلومتر لولهگذاری که برای ایجاد شبکههای توزیع، تغذیه و خطوط انتقال در استان انجام شده، قریب ۹ هزار و ۴۰۰ کیلومتر آن طی چهار سال گذشته انجام شده است».
صرفهجویی ۹۰ میلیون لیتری فرآوردههای نفتی
فلاح خاطرنشان کرد: «از ۱۳۵۲ صنعت استان که از نعمت گاز برخوردار شدند، ۶۳۰ صنعت طی چهار سال گذشته از نعمت گاز برخوردار شدهاند».
وی افزود: «با گازرسانی به صنایع، قریب ۹۰ میلیون لیتر مصرف فرآوردههای نفتی در استان کاهش یافته است».
فلاح ادامه داد: «شرکت گاز استان کرمان در حوزۀ GIS مقام سوم کشور را دارد و در حوزۀ سلامت اداری سه سال پیاپی مقام برتر را بین ۴۲ شرکت گاز کشور کسب کردهایم».
وی بیان کرد: «همچنین در حوزۀ روابط عمومی در بخش انیمیشن، مقام اول را در وزارت نفت کسب کردیم و طی سالهای اخیر شرکت گاز کرمان از پایۀ C به D ارتقا یافته است».
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان در ادامه خاطرنشان کرد: «در هفتۀ دولت امسال، عملیات گازرسانی به ۲۵ شهر افتتاح یا کلنگزنی شد که ۱۰ شهر برای استان کرمان بود و ۷ شهر درببهشت یا ساردوئیه، قلعهگنج، مردهک، عباسآباد و رحمتآباد ریگان، دهنوی اسلامآباد فهرج و چاهمرید کهنوج از نعمت گاز برخوردار شدند».
وی افزود: «همچنین عملیات گازرسانی به ۳ شهر علیآباد جیرفت، جبالبارز و ارزوئیه کلنگزنی شد».
فلاح ادامه داد: «همچنین از مجموع ۲۰۱۹ روستایی که در هفتۀ دولت گازرسانی به آنها افتتاح شد، سهم استان کرمان ۴۴۸ روستا بود و ۹۰۴ صنعت کرمان نیز در این هفته گازرسانی شدند».
وی با بیان اینکه در مجموع حدود ۶۰ درصد پروژههای گازرسانی هفتۀ دولت کشور برای کرمان بود، گفت: «در ۷ شهر جنوبی که گازرسانی شدند، قریب یک میلیون کپسول گاز مایع از دوش مردم برداشته شد».
گازرسانی به ۲۰۰ روستا
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان یادآور شد: «برای دهه فجر امسال، ۲۰۰ روستا و دو شهر علیآباد جیرفت و منوجان گازرسانی میشوند که منوجان آخرین شهرستان استان است که گازدار خواهد شد».
وی اظهار کرد: «از ۳۶۰۰ روستای واجد شرایط گازرسانی، ۱۶۰۰ مورد گازدار شده، قریب ۹۰۰ روستا دارای پیمانکار یا در مرحلۀ مناقصه است و طراحی مابقی روستاها تا پایان سال به اتمام میرسد که امیدواریم سال آینده افتتاح گازرسانی به این روستاها باشد».
طرح رایگان بهینهسازی موتورخانهها
فلاح همچنین از اجرای طرح رایگان بهینهسازی موتورخانههای منازل و ادارات خبر داد و گفت: «برای بهینهسازی مصرف گاز، اصلاح عایقکاری، تنظیم مشعل و رسوبزدایی انجام میشود که سه هزار مشترک برای استفاده از این طرح ثبتنام کردهاند و تاکنون موتورخانۀ دو هزار مشترک اصلاح شده است و پیشبینی میشود با اصلاح این تعداد، ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش مصرف گاز داشته باشیم».
وی افزود: «متقاضیان طرح بهینهسازی موتورخانه میتوانند در سایت شرکت گاز به آدرس goc.nigc.ir ثبتنام کنند».
فلاح در ادامه با اشاره به مشارکت شرکت گاز در حوزۀ مسئولیتهای اجتماعی خاطرنشان کرد: «در سفر هیات دولت به استان مصوب شد لولهکشی منازل ۸۳۳ خانوار تحت پوشش کمیته امداد با اعتبار ۵ میلیارد تومان به کمک شرکت گاز انجام شود که بر اساس تفاهمنامه با کمیته امداد در حال انجام است».
وی گفت: «همچنین ۱۳ هزار تسهیلات تا سقف ۱۵ میلیون تومان به مردم استان خصوصا جنوب، برای لولهکشی گاز منازل پرداخت میشود».
لزوم رعایت دمای رفاه در منازل
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان در ادامه دربارۀ علت قطع یا محدود شدن گاز صنایع در زمستان، گفت: «مصرف گاز در زمستان در بخش تجاری و خانگی بین ۷ تا ۱۰ برابر افزایش مییابد و با توجه به اینکه گاز طبیعی زیاد قابل ذخیرهسازی نیست، کمبود گاز نداریم و باید مصرف بهینه مدنظر قرار گیرد».
وی یادآور شد: «دمای رفاه بین ۱۹ تا ۲۱ درجه است و به ازای هر درجه کاهش دما، ۶ درصد در مصرف گاز صرفهجویی میشود و این سبب میشود حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد مبلغ گازبهای خانهها کاهش یابد».
فلاح افزود: «سال گذشته در استان کرمان با وجود اضافه شدن ۳۶ هزار مشترک جدید، افزایش مصرف نداشتیم».
وی خاطرنشان کرد: «اتلاف انرژی از طریق پنجرهها زیاد است بنابراین توصیه میشود از پردههای ضخیم در زمستان استفاده شود و در خانه لباس گرم پوشیده شود».
مدیرعامل شرکت گاز استان کرمان با تاکید بر رعایت مصرف گاز در ادارات، گفت: «موتورخانۀ مرکزی ادارات باید یک ساعت قبل از شروع ساعت کاری روشن شود و یک ساعت قبل از اتمام کار خاموش شود. در ایام تعطیل نیز شوفاژخانۀ ادارات و مدارس باید خاموش شود و قرار نباشد شوفاژخانه برای تامین گرمای بخش نگهبانی یا سرایداری روشن باشد».
وی تاکید کرد: «تیمهای بازرسی از ادارات بازدید میکنند و در صورت عمل نکردن به این موارد، ابتدا اخطار داده میشود و در صورت تکرار، گاز آنها قطع میشود».
۸۵ درصد فوتها به دلیل مسدود بودن دودکش
فلاح همچنین با تاکید بر رعایت نکات ایمنی در زمان استفاده از وسایل گازسوز، گفت: «۸۵ درصد فوتها به دلیل مسدود بودن دودکش وسایل گازسوز رخ میدهد و بهترین راه برای اطمینان از باز بودن دودکش این است که دودکش از نظر گرم بودن هنگام روشن شدن وسیلۀ گازسوز، کنترل شود. وقتی وسایل گازسوز روشن است اگر دودکش گرم باشد نشان میدهد مسیر باز است. همچنین توصیه میشود شهروندان حتما از کلاهک H استفاده کنند زیرا از برگشت هوا به داخل خانه جلوگیری میکند».
وی کنترل بست و شلنگ وسایل گازسوز را برای پیشگیری از وقوع حوادث مهم دانست و تاکید کرد: «طول لولۀ بخاری نباید بیشتر از ۱ متر و ۲۰ سانتیمتر باشد و همچنین نباید از لولههای آکاردئونی استفاده شود زیرا قابل انعطاف است و زود سوراخ میشوند».
فلاح افزود: «شهروندان میتوانند از طریق سامانۀ پیامکی شرکت گاز استان به شمارۀ ۱۰۰۰۳۴۱۱۹۴ با ما در ارتباط باشند و برای مشاهدۀ قبوض و میزان مصارف نیز میتوانند با ورود به سامانۀ شرکت گاز از این موارد مطلع شوند».
نظر خود را بنویسید