پروین میرزاحسینی:
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با اشاره به تاثیر تورم بر خدمات بخش غیردولتی بهزیستی، گفت: «افزایش هزینههای جاری به گونهای است که موسسات دارند توانایی خود را از دست میدهند. مراکزی که تعداد زیادی معلول یا سالمند را نگهداری میکنند هزینههای بالایی دارند و سیستمهای پشتیبان هم تا حدی تحمل میکنند، بهزیستی هم سعی میکند با افزایش یارانه از آنها حمایت کند اما شاید در بسیاری از مواقع با حجم تورمی که وجود دارد، همخوانی ندارد. نیاز به حمایت داریم تا این مراکز حفظ شود زیرا اگر بسته شوند ایجاد دوبارۀ آنها مشکل است».
علیرضا وحیدزاده افزود: «مداخلات توجیه اقتصادی ندارند و سرمایهگذار برای راهاندازی مراکز غیردولتی نداریم، کسانی که ورود میکنند، هزینه میکنند و حمایتکننده هستند، به همین دلیل رساندن این موسسات به این سطح، کار سادهای نیست».
به گزارش استقامت، وی 16 آذرماه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی افراد دارای معلولیت، با اشاره به وضعیت مسکن معلولان استان، گفت: «برای مسکن جامعۀ هدف سازمان بهزیستی، یکسری تسهیلات و کمکهزینه داریم که کمکهزینۀ مسکن در سبد حمایتی بالاترین نرخ را دارد اما کمکهزینه است و ما وظیفۀ ساخت مسکن را نداریم».
وحیدزاده یادآور شد: «از ظرفیت کمکهزینۀ مسکن، بر اساس مبلغ اعتبار و سهمیهای که داده میشود و همچنین بر اساس نوع و شدت معلولیت و مصوباتی که سازمان دارد، استفاده میکنیم و سلیقۀ شخصی در این موضوع دخالت ندارد».
وی ادامه داد: «افراد دارای معلولیت میتوانند در سامانۀ طرح مسکن ملی ثبتنام کنند و بر اساس نوع و شدت معلولیت، در برخی از شهرها، زمین و در سایر مناطق، آپارتمان به آنها تعلق میگیرد که این طرح بین بهزیستی، راه و شهرسازی و بنیاد مسکن مشترک است».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان خاطرنشان کرد: «تاکنون ۷۶۰۰ نفر از جمعیت هدف بهزیستی که فاقد مسکن بودند در این سامانه ثبتنام کردهاند».
توانمندسازی و ارتقاء قابلیت معلولان
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در ادامه توانمندسازی و ارتقاء قابلیت افراد دارای معلولیت را یکی از اهداف بهزیستی بیان کرد و گفت: «در مراکز بهزیستی که به افراد دارای معلولیت خدمات ارائه میشود، استعدادهای معلولان در سطوح مختلف تعریف و ثبت میشود و متناسب با آن به مراکزی ارجاع میشوند که در زمینۀ ارتقا و تثبیت قابلیتها فعالیت میکنند».
وحیدزاده با بیان اینکه خدمات مراکز به هم پیوسته است، یادآور شد: «در این فرآیند کارهای تخصصی برای ارتقاء معلولان انجام میشود تا فرد، آمادگی حضور در جامعه را پیدا کند».
وی با بیان اینکه ۱۵ مرکز برای ارتقاء سطح قابلیتهای افراد دارای معلولیت در کرمان فعال است، افزود: «رسالت موسسات این است که فرآیند را به شکلی پیش ببرند که فرد دارای معلولیت بتواند با استقلال بیشتر زندگی کند».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان ادامه داد: «در کنار کارهای تخصصی که این مراکز انجام میدهند، خانواده و جامعه نیز باید آمادۀ پذیرش افراد دارای معلولیت را داشته باشند و آنها را پس نزنند».
اشتغال معلولان در مراکز دولتی
وی در ادامه دربارۀ میزان اشتغال معلولان در استان، گفت: «در حال حاضر نمیتوانم عددی را بیان کنم مبنی بر اینکه توانستیم چه میزان اشتغال ایجاد کنیم اما گاهی گلایههایی دربارۀ عدم رعایت اختصاص سهمیۀ استخدام معلولان در دستگاههای دولتی مطرح میشود که درست است و شاید علت آن، به دلیل محدودیت تعداد استخدامها باشد اما آنجا هم ما موظف هستیم و پیگیر میشویم».
وحیدزاده ادامه داد: «ما دستگاه اجرایی هستیم و یکسری قواعد و قوانین در سطوح ستادی تدوین و به ما ابلاغ میشود و ما بر اساس قوانین ابلاغی و آزادی عملی که آن قوانین به ما میدهند، باید پیگیر باشیم».
وی بیان کرد: «در رابطه با استخدام دولتی، این نگرانی را دارم و آن را به شما هم منتقل میکنم که دستگاههای دولتی باید سهمیۀ سه درصد را رعایت کنند. ما در سیستم خودمان این کار را سال گذشته انجام دادیم اما این انتظار را از رسانهها داریم که حساسیت ایجاد کنند. این موضوع مهمی است و معلولان از ما جدا نیستند».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان دربارۀ استخدام معلولان در بخشهای غیردولتی نیز توضیح داد: «این ارزیابی توسط ما صورت نگرفته و اطلاعی از تعداد معلولان استخدام شده در معادن و صنایع استان نداریم».
وی افزود: «باید تعامل لازم با شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی استان برای اشتغال معلولان صورت گیرد».
وحیدزاده همچنین ایجاد بازار برای محصولات تولیدی افراد دارای معلولیت را مهم دانست و خاطرنشان کرد: «برای این منظور، راهاندازی پردیس کارآفرینی و اشتغال در دستور کار قرار دارد تا محصولات تولیدی پس از برندسازی و استانداردسازی به بازار عرضه شود».
ساختمانهای مناسبسازی نشده پایان کار نمیگیرند
وی در ادامه با اشاره به وضعیت مناسبسازی در استان، بیان کرد: «بم، جیرفت، ماهان، رفسنجان و سیرجان، پایلوت شهر بدون مانع انتخاب شدهاند».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه برای ساختمانهایی که در حال اجرا است، میتوان مناسبسازی را اعمال کرد، افزود: «تغییر بناهایی که از قبل احداث شده، سخت است اما ستاد مناسبسازی استان مصوب کرده که به ساختمانهای جدیدی که مناسبسازی نشدهاند، پایان کار داده نشود».
مزایای استخدام معلولان توسط مراکز غیردولتی
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمان نیز در این نشست با بیان اینکه مراکز بهزیستی صرفا مراکز نگهداری و مراقبتی نیستند، گفت: «در این مراکز بر توانبخشی و آموزش معلولان نیز تمرکز شده است تا فرد معلول پس از رشد و توانمندسازی بتواند به مرکزی که توانبخشی حرفهای را ارائه میدهد، برای حرفهآموزی مراجعه کند».
احمد شفیعی از راهاندازی مرکز پشتیبانی شغلی برای حمایت از معلولان خبر داد و گفت: «افرادی که توانایی انجام حرفهای را پیدا میکنند، به این مرکز مراجعه میکنند و این مرکز تعامل بین فرد دارای معلولیت و کارفرما را ایجاد میکند و پس از آن فرد میتواند در مراکز غیردولتی به کار مشغول شود».
وی با اشاره به برخی مزایای استخدام معلولان توسط مراکز غیردولتی، خاطرنشان کرد: «کارفرما میتواند از وامهای ۴ درصدی با مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان استفاده کند، سهم بیمۀ فرد معلول شاغل به کارفرما برگردانده میشود و یا بخشی از حقوق فردی که به کار گرفته شده، بسته به شدت معلولیت، به عنوان جبران کارایی به کارفرما بازگردانده میشود».
نظر خود را بنویسید