گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با گذشت شش ماه از آغاز به کارش، و مسائل متعددی که این صنعت در ماههای اخیر با آن مواجه است که یک نمونۀ مهم آن، به نگرانی گستردۀ بازنشستهها مربوط است، با حضور در یک نشست خبری در کرمان، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
از بازنشستگان حمایت میکنیم
علی رستمی در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار هفتهنامه استقامت مبنی بر نگرانی بازنشستگان از مصوبۀ انتقال صندوق بازنشستگی به زیرمجموعۀ وزارت رفاه، و اعتراض گستردۀ آنها که در نهایت اعلام شد اجرای این مصوبه متوقف شده است، که نشانهای از بلاتکلیفی آیندۀ این صندوق است و بازنشستهها انتظار دارند که این مصوبه هرچه سریعتر لغو شود و به مثابه استخوان لای زخم باقی نماند، گفت: «این دغدغۀ جامعۀ بازنشستگان صنعت مس است که بیش از شش هزار و 400 نفر از همکاران ما را تشکیل میدهند».
وی افزود: «سال ۸۳ مجلس قانونی را تصویب کرده با عنوان تجمیع صندوقها، سال ۹۸ صندوق ما را دعوت کردند که اساسنامه را تغییر دهند. سال 98 تا 1400 جلسات و گزارشات متعدد بین صندوق ما و معاونین شرکت ملی مس با وزارت رفاه برگزار شد، دوستان ما اظهار کردند که ما مشمول این مصوبه نمیشویم و نباید این قانون دربارۀ صندوق مس ساری شود؛ اما وزارت رفاه خلاف این عقیده را داشت».
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار کرد: «در نهایت شورای عالی رفاه جلسهای ۵ اسفند ۱۴۰۰ تشکیل میدهد و نامهای با امضای وزیر رفاه با عنوان تغییرات و تجدید در اساسنامۀ صندوق بازنشستگی مس با رونوشت صادر و از مدیرعامل صندوق مس جهت استحضار و حضور در جلسه، دعوت میکنند، اما مدیرعامل صندوق از حضور در جلسه امتناع میکند و میگوید مدیرعامل شرکت مس گفته است که شرکت نکنم».
مصوبۀ بدون حضور نمایندۀ صندوق بازنشستگی
وی ادامه داد: «بدون حضور نماینده صندوق بازنشستگی مس، شورا متشکل از چندین وزیر، معاون رئیسجمهور و شخص رئیسجمهور تشکیل میشود و این را مصوب میکنند که این صندوق زیر نظر وزارت رفاه برود».
رستمی یادآور شد: «25 روز بعد، من مدیرعامل مس میشوم، به من هم اطلاعرسانی نمیکنند، تا در شهریور این مصوبه میرسد و بعد از پیگیری، متوجه شدم این موضوع یک سابقۀ دو، سه ساله داشته است. بلافاصله کارگروهی تشکیل دادیم. این کارگروه متشکل از نماینده بازنشستگان، مدیرعامل صندوق و چند وکیل حرفهای است که موضوع را به دیوان عدالت اداری بردیم و آنجا رای گرفتیم که موقتا این مصوبه اجرا نشود».
وی با اشاره به کمکهای نماینده کرمان در این موضوع، گفت: «با حضور نماینده کرمان به معاون حقوقی مجلس مراجعه کردیم که اعلام کردند این مصوبه شامل حال شما نیست. همچنین خدمت سرپرست وزارت رفاه رفتیم و خواهش کردیم این کار متوقف شود و در نهایت نامه به رئیسجمهور نوشتیم که به معاونت حقوقی ارجاع داده شده و معاونت حقوقی رسیدگی کرده، اما نیاز به تجدید رسیدگی دارد، جملات دو پهلو در این رسیدگی دیدیم؛ خواهش کردیم دوباره مورد رسیدگی مجدد قرار بگیرد».
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران افزود: «در حال تلاش هستیم از رئیسجمهور وقت بگیریم تا مساله را توضیح دهیم و دغدغۀ بازنشستگان را حل کنیم. این موضوع در دست پیگیری است اما با آرامش و حوصله، این اتفاق خواهد افتاد. چون مصوبۀ شورای عالی است و به راحتی تغییر دادن آن ساده نیست، اما دیدم مجموعۀ دولتمردان علاقه نشان دادند که این را حل و فصل کنند».
وی بیان کرد: «خیلی نگرانی را برای جامعۀ بازنشستگان در این مورد نمیبینم. ما حمایت کامل از این صندوق و بازنشستگان را انجام میدهیم روال طبیعی را طی میکنیم . معاونت حقوقی ریاستجمهوری هم اعلام کرده است که این مصوبه فرآیند قانونی را طی نکرده و نیاز به مصوبۀ شورای نگهبان داشته که طی نشده است و به احتمال قوی مشکل حل خواهد شد».
تمام تغییرات در استان کرمان بومی بوده است
رستمی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار فردای کرمان در این خصوص که چرا افراد متخصص بومی در سمتهای مدیریتی صنعت به کار گرفته نمیشوند خاطرنشان کرد: «تمام تغییراتی که در استان کرمان انجام دادیم همه بومی بوده است و یک نفر هم غیربومی نبوده است».
وی ادامه داد: «مدیر مجتمع شهربابک را که انتخاب کردیم، معاون همان شرکت بوده و چند نفری که در سرچشمه بهعنوان معاون بهرهبرداری، مدیر ذوب، مدیر طرحهای عمرانی و ... منصوب شدند، همه بچههای بومی استان بودند. ما هیچ غیربومی را منتصب نکردیم».
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران توضیح داد: «در تهران تقریبا سه معاون عوض کردیم که یکی از آنها از استان کرمان است در صورتی که آن دو نفر آذری بودند که یکی را از استان اصفهان گذاشتیم و یکی را از استان کرمان».
وی با تاکید بر اینکه باید شایستهسالاری جایگزین قومگرایی شود، گفت: «اگر در کشور به سمت شایستهگزینی برویم حتما توسعۀ کشور بهتر خواهد شد، اما هر زمان به سمت قومگرایی و بومیگرایی حرکت کردیم، توسعه ضربه خورده است».
رستمی افزود: «اگر یک غیربومی که میتواند ما را کمک کند، بیاوریم به نفع ماست و تلاش خواهیم کرد شایستهسالاری جایگزین شود».
وی تاکید کرد: «حواسمان به استفاده از ظرفیت شایستۀ بومی استان کرمان هست».
نظر خود را بنویسید