اسما پورزنگیآبادی
بنای قدیمی سینما نور کرمان قرار بود تا شهریورماه امسال بهسازی شود و به بهرهبرداری برسد اما این وعدۀ حوزه هنری به سرانجام نرسید.
مجتبی اسدی رئیس حوزه هنری کرمان فروردینماه امسال بود که خبر پایان بازسازی سینما در شهریورماه را داد.
او در پاسخ به اینکه چرا پروژه تمام نشده است؟ گفت: «در بازسازی سینما نور کرمان از اول بنا بر این بود که سازۀ فعلی هیچگونه تخریبی نداشته باشد و همین ساختمان بهسازی و تبدیل به هشت سالن بشود. این امر اما نیازمند یک وفاق همگانی است و پروژه باید به عنوان یک پروژۀ زیرساخت فرهنگی در کرمان تعریف و دنبال شود».
وی افزود: «از ابتدای کار و در بهمنماه سال گذشته اعلام کردیم که حوزه هنری انقلاب اسلامی به عنوان مجری این طرح، توانایی آن را دارد که تا شهریورماه 1401 پردیس سینما نور کرمان را افتتاح کند؛ به شرطی که مقدمات و هماهنگیهای شهری و استانی اتفاق بیفتد».
این سینما در فاصلۀ نزدیکی از میدان ارگ و بازار تاریخی شهر کرمان واقع شده است، حدود 70 سال قدمت دارد و یکی از بناهایی است که چند نسل مردم کرمان با آن خاطرۀ مشترک دارند. با این وجود اما، از حدود سال 83 چراغ آن خاموش مانده و متروکه به حال خود رها شده و بنای آن آسیب جدی دیده بود. مالکیت این سینما در اختیار حوزه هنری کرمان است و از بهمنماه سال گذشته، پروژۀ بهسازی آن آغاز شده است.
مجتبی اسدی با بیان اینکه مراحل اولیۀ مقاومسازی به اتمام رسیده و آمادۀ مقاومسازی نهایی هستیم، ادامه داد: «بعد از حادثۀ ناگوار متروپل، حساسیتها از طرف دستگاههای نظارتی بیشتر شد و پروژه با سرعت کمتری پیش رفت؛ چراکه نقشههای مقاومسازی مجدد بازنگری شد و باید دوباره تاییدهای لازم را دریافت میکردیم که همین نیز زمانبر شد».
وی توضیح داد: «ما میتوانیم ادعا کنیم که حوزه هنری انقلاب اسلامی به عنوان مجری طرح و نهادی که از طریق سازمان ستادی خود سرمایهگذاری کرده است، در این پروژه با تمام توان عمل کرده و تاکنون سهم خود را برای به نتیجه رساندن پروژۀ بهسازی سینما نور کرمان انجام داده است اما در شهر کرمان هماهنگیهای لازم به خوبی پیش نمیرود و یکی از دلایل آن هم تغییر و تحولات در دولت و مدیران استانی است که در پروژه دخیل بودهاند و ما مجبور به توجیه دوبارۀ مدیران و انجام چندبارۀ فرایندهای طی شده بودهایم».
وی 12 شهریورماه در پاسخ به این پرسش که: با توجه به اینکه پیش از این، میراث فرهنگی نسبت به طرح بازسازی، انتقادات و نگرانیهایی داشت؛ آیا آنچه که اکنون در حال اجراست تایید میراث فرهنگی را دارد؟ گفت: «برای هماهنگی با میراث فرهنگی ما جلسات متعددی داشتهایم؛ دغدغههای جدی سازمان میراث فرهنگی از جمله ارتفاع و نوع سازه در بافت قدیمی برطرف و بازبینی نقشهها توسط کارشناسان این سازمان انجام شده است».
وی افزود: «دیگر حساسیت سازمان بر معماری و نمای این ساختمان بود؛ اشتباهی که صورت گرفته بود یک اتود اولیه که صرفاً برای ایجاد ذهنیتی از تغییرات ممکن در سازۀ سینما نور کرمان بود؛ در رسانهها به عنوان نمای پروژه منتشر و نگرانیهایی ایجاد شد».
وی بیان کرد: «با دوستان سازمان میراث فرهنگی دربارۀ نوع مصالح و نوع معماری مذاکراتی صورت گرفته اما هنوز به این مرحله از پروژه نرسیدهایم این امر نهایی نشده است».
وی با تاکید بر اینکه هماهنگی اولیه انجام شده است و تاکنون ایراد خاصی از طرف سازمان میراث فرهنگی مطرح و تذکری داده نشده است، گفت: «قبلا اعلام کرده بودیم که حوزه هنری انقلاب اسلامی در صورتی که همه هماهنگیهای لازم صورت گرفته باشد آمادگی آن را دارد که در شهریور ماه امسال پردیس سینما نور کرمان را افتتاح کند و این امر را حوزه هنری در سطح کشور با اضافه کردن بیش از ۱۱۰ سالن سینما به سالنهای کشور به اثبات رسانده است».
اسدی در پاسخ به فردایکرمان که مهمترین چالش پیشروی این پروژه چیست؟ توضیح داد: «مهمترین چالش، علاوه بر عدم وفاق و هماهنگیهای لازم، موضوع اعتبارات است؛ تا الان به جز اعتبار یک میلیارد تومانی سال گذشته، هیچ اعتباری حتی مصوب هم نشده است. اگرچه قولهایی داده شده اما با اینکه ستاد حوزه هنری از لحاظ اعتباری و بودجهای به وظیفه خود عمل کرده است اما از اعتبارات و آوردههای مالی در استان نگرانیم».
وی افزود: «ما منتظر این هستیم که یک جلسه در استانداری کرمان با حضور همۀ دستگاههایی که میتوانند به ما کمک بکنند اعم از اداره برق، آب، برنامه و بودجه و شهرداری و ... برگزار شود تا هماهنگی بیشتری برای اجرای پروژه داشته باشیم. همت و عزم همۀ نهادهای حاکمیتی مرتبط با این پروژه خواستۀ ماست».
رئیس حوزه هنری کرمان خاطرنشان کرد: «اگر بتوانیم اعتبار ریالی در استان داشته باشیم و هماهنگی لازم در استان صورت بگیرد امیدواریم فیلمهای جشنواره فجر امسال در پردیس سینما نور کرمان اکران شود».
نظر خود را بنویسید