گروه جامعه: رئیس کمیسیون بودجه، منابع پایدار و سرمایهگذاری شورای شهر کرمان با ابراز نگرانی نسبت به آیندۀ ترافیک شهر گفت: «با شرایطی که وجود دارد، به نظر میرسد کرمان به سمت نارضایتی گسترده در حوزۀ ترافیک میرود و کار به جایی رسیده در برخی مناطق که اصلا انتظار نمیرفت هم، در برخی ساعات روز شاهد ترافیک هستیم».
حسین چناریان افزود: «از طرفی، هزینۀ فعالیتهای عمرانی اعم از گسترش و تعریض معابر و احداث تقاطعهای غیرهمسطح بسیار بالا رفته و از طرفی دیگر، در زمینۀ حملونقل، تمرکز و سرمایهگذاری و برنامهریزی لازم نمیشود و در نتیجه، به این شرایط رسیدهایم».
وی ادامه داد: «تهیۀ اتوبوس برای امسال پیشبینی شده بود ولی در گزارشی که اخیرا در کمیسیون عمران داده شد، اوضاع خیلی نومیدکننده شده است. موجودی اتوبوس آمادۀ شهرداری کرمان ناچیز است اما تقاضا و نیاز مردم رو به افزایش است».
وی با بیان اینکه در رویکردها بر تقویت و توسعۀ حملونقل عمومی تاکید داریم، اظهار کرد: «اما به نظرم سیاست شفاف و روشنی نداریم. درخواست دارم در حوزۀ بازسازی اتوبوسها، اقدامات تقویت و اتوبوسهایی که خوابیده، فعال شود».
وی تصریح کرد: «برای حل مشکل ترافیک، شورا باید تصمیم و برنامۀ جدی در خصوص راهاندازی سیستم انبوهبر مناسب داشته باشد».
چناریان در بخش دیگری از سخنان خود، با انتقاد از نبود مدیریت واحد شهری، خواست تا زمان تصویب قانون مربوطه، چارهای اندیشیده شود تا دیگر دستگاهها و نهادها نیز به وظایف خود در برابر شهر کرمان عمل کنند.
او با اذعان به اینکه مردم نسبت به بسیاری از پدیدهها از جمله ترافیک نگرانند، ادامه داد: «این در حالی است که ترافیک همهاش بر عهدۀ شهرداری نیست و بسیاری دستگاهها نقش دارند اما وظایف خود را انجام نمیدهند».
رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر گفت: «بسیاری از دستگاهها نسبت به وظایفی که دربارۀ شهر دارند، توجه کافی ندارند و حتی برخی، تحقیر و بیاعتنایی هم میکنند».
به گزارش استقامت، وی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسۀ علنی شورا در روز دوشنبه 15 شهریورماه اظهار کرد: «دربارۀ مدیریت واحد شهری خلاء قانونی وجود دارد و سالها منتظریم که رفع شود. همه از این ضعف اطلاع دارند که در ادارۀ شهرها با چالش جدی مواجهیم اما برخی شهرهای بزرگ که شرایط اقتصادی خوب و درآمدهای سرشار دارند، خیلی این مشکل را احساس نمیکنند و شاید همین دلیلی شده که تاکید همهجانبه برای رفع این چالش صورت نگیرد».
وی با بیان اینکه مشخص نیست قانون مدیریت واحد شهری تا چه زمانی به سرانجام برسد، ادامه داد: «شاید قانون مدیریت واحد شهری پنج سال دیگر هم تصویب نشد. نباید بگذاریم شهرهایی مثل کرمان که نیازمند مشارکت چندوجهی هستند، آسیب ببینند».
چناریان اظهار کرد: «در بسیاری از مطالبات مردمی، تقاضاهایی است که بخش عمدۀ آن به وظایف دستگاههای غیر از شهرداری برمیگردد. مثلا بسیاری محلات نیاز به تاسیسات و امکانات ورزشی دارند یا تامین روشنایی و مسائل فرهنگی و اجتماعی را مردم درخواست دارند. درست است که شهرداری در این زمینهها تکالیف و وظایفی دارد اما شهرداری بضاعت و اولویتهایی هم دارد».
رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر کرمان افزود: «در حوزۀ مدیریت شهری بسیاری از دستگاهها پای خود را کنار کشیدهاند و مردم دارند ضرر میکنند. بنده اما پیشنهادم این است تا قانون تصویب میشود برای این وضعیت، تدبیری کنیم».
وی یادآور شد: «در شهرهای بزرگ گروههای سیاستگذاری و شوراهای راهبری یا شوراهای توسعه شهری با حضور مسئولان و افراد موثر فعال شدهاند».
وی بیان کرد: «در کرمان از سوی شهروندان تقاضاهایی از شهرداری و شورا هست که در برخی موضوعات به ما ربطی ندارد. مثلا در حوزۀ آسیبهای اجتماعی یا ساماندهی سگهای بلاصاحب و تفریح و ورزش و حتی توسعه و ایجاد بسیاری زیرساختهای شهری مردم از شورا و شهرداری تقاضای اقداماتی دارند و چون شهرداری درآمد کافی ندارد و دستگاهها هم آنطور که نیاز است اقدام نمیکنند، مردم دارند ضرر میکنند».
وی با بیان اینکه پیشنهاد مشخصی ندارم ولی میتوان دربارۀ آن هماندیشی و چارهجویی کنیم، اظهار کرد: «بسیاری از دستگاهها نسبت به وظایفی که به شهر دارند، توجه کافی ندارند و حتی برخی، تحقیر و بیاعتنایی هم میکنند».
وی یادآور شد: «مردم نسبت به بسیاری پدیدهها از جمله ترافیک نگرانند در حالی که ترافیک همهاش بر عهدۀ شهرداری نیست و بسیاری دستگاهها نقش دارند اما وظایف خود را انجام نمیدهند».
نظر خود را بنویسید