گروه جامعه: «جایزۀ معماری میرحیدر» به جوایز دانشگاه شهید باهنر کرمان اضافه شد و از اردیبهشتماه سال آینده، دانشجویان برتر رشتۀ معماری با شرکت در یک مسابقه، میتوانند برای تصاحب این جایزۀ ارزشمند با هم به رقابت بپردازند.
جایزۀ معماری میرحیدر از محل صلح دو باب منزل از سوی خانم رجبینیا، همسر مرحوم مهندس میرحیدر، معمار احداث دانشگاه شهید باهنر کرمان، به بنیاد عامالمنفعه خیّرین دانشگاه شهید باهنر کرمان اهدا خواهد شد.
خانم رجبینیا، چهاردهم شهریورماه با حضور در دفترخانه ثبت مهرالحسنی در کرمان، دو منزل مسکونی در تهران و کرمان را برای ایجاد جایزۀ معماری میرحیدر به بنیاد عامالمنفعه خیّرین دانشگاه شهید باهنر کرمان اهدا کرد.
دکتر علی مصطفوی، دبیر هیات امنای جایزه افضلیپور، در حاشیۀ این مراسم در گفتوگو با خبرنگار فردای کرمان، گفت: «پس از فوت مهندس میرحیدر، معمار احداث دانشگاه شهید باهنر کرمان، همسر ایشان تصمیم گرفتند تمام دارایی خود، شامل یک باب منزل مسکونی در غرب تهران و همچنین یک باب خانه در شهر کرمان را برای جایزۀ معماری مهندس میرحیدر به بنیاد عامالمنفعه خیّرین دانشگاه شهید باهنر کرمان صلح کنند».
وی ادامه داد: «برای این جایزه یک آییننامه تدوین شده و بنیاد عامالمنفعه خیّرین دانشگاه شهید باهنر کرمان متعهد است طبق آن آییننامه و بر اساس نظر هیات امنای جایزه، عمل کند».
مصطفوی با بیان اینکه اولین دورۀ این جایزه اردیبهشتماه سال آینده برگزار میشود، گفت: «جایزۀ معماری مهندس میرحیدر جزو جوایز دانشگاه قرار میگیرد و روز، زمان و محل آن با مراسم جایزۀ افضلیپور متفاوت خواهد بود».
وی افزود: «سوم اردیبهشتماه هر سال روز معماری نامگذاری شده است که مراسم این جایزه در آن روز برگزار خواهد شد و صرفا مختص دانشجویان معماری دانشگاه شهید باهنر کرمان است».
دبیر هیات امنای جایزه افضلیپور تاکید کرد: «اهدای جایزه با نظر کمیته تخصصی و بر اساس توانمندی دانشجویان، به تعدادی از دانشجویان رشتۀ معماری دانشگاه شهید باهنر کرمان اهدا میشود».
جایزۀ معماری میرحیدر سالانه است
مدیرعامل بنیاد عامالمنفعه خیّرین دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در گفتوگو با خبرنگار فردای کرمان، اظهار کرد: «بنیاد عامالمنفعه خیّرین دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال 1398 ثبت شرکتها و موسسات غیرانتفاعی کرمان شده است».
دکتر مریم احتشامزاده افزود: «هدف این بنیاد، جلب مشارکت خیرین و نیکوکاران برای تقویت فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه و دانشجویان است».
معاون آموزشی دانشگاه شهید باهنر کرمان خاطرنشان کرد: «کلیۀ درآمدهای بنیاد از محل اهدا و وقف خیرین تامین میشود و هزینهکرد کلیۀ درآمدها نیز طبق اساسنامۀ بنیاد است که سال 98 به تصویب رسیده است».
وی ادامه داد: «بنیاد عامالمنفعه خیّرین دانشگاه شهید باهنر کرمان یک سازمان مردمنهاد است که دارای مجوز فعالیت از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت کشور است و پروانۀ فعالیت بنیاد نیز توسط استانداری کرمان صادر شده است».
عضو هیات علمی دانشکده فنی مهندسی دانشگاه شهید باهنر کرمان در ادامه با اشاره به شکلگیری جایزۀ معماری میرحیدر، توضیح داد: «اخیرا با توجه به خدمات شایان توجهی که مرحوم مهندس میرحیدر بهعنوان مهندس طراح ساختمانهای دانشگاه، از زمان شروع پروژۀ دانشگاه در کرمان توسط مهندس افضلیپور و همسرشان بانو فاخره صبا داشتهاند و برای ماندگار شدن نام ایشان، آییننامهای به نام آییننامۀ جایزۀ میرحیدر تصویب شده است».
وی افزود: «جایزۀ معماری میرحیدر در خردادماه 1401 به تصویب مجمع فوقالعاده بنیاد عامالمنفعه خیّرین دانشگاه شهید باهنر کرمان رسید و مراحل ثبت رسمی آن انجام شده است».
احتشامزاده بیان کرد: «طبق آییننامه، خانم رجبینیا، همسر مرحوم میرحیدر، عضو هیات امنای بنیاد و همچنین عضو هیات امنای جایزۀ میرحیدر هستند».
وی با بیان اینکه این جایزه به منظور رشد دانشجویان معماری در زمینۀ طراحی برگزار میشود، توضیح داد: «طبق آییننامه، مسابقهای برگزار میشود و دانشجویان مستعد که دارای طرحها و ایدههای بسیار خوب باشند توسط یک کارگروه تخصصی ارزیابی میشوند و در نهایت، زیر نظر هیات امنای جایزۀ میرحیدر از محل صلحی که امروز خانم رجبینیا، مصادف با 14 شهریور 1401، در دفترخانۀ شمارۀ 40 اسناد رسمی کرمان انجام دادند، هزینۀ جایزۀ میرحیدر تامین و اهدا میشود».
مدیرعامل بنیاد عامالمنفعه خیّرین دانشگاه شهید باهنر کرمان خاطرنشان کرد: «از سال آینده در روز معماری که سوم اردیبهشتماه است، طبق آییننامه نسبت به تشکیل کارگروه تخصصی، ارزیابی فعالیتهای دانشجویان دارای طرحهای برتر و معرفی و اهدای جایزه اقدام خواهد شد».
وی با تاکید بر اینکه این جایزه متعلق به دانشجویان رشتۀ معماری دانشگاه شهید باهنر کرمان است، گفت: «در کارگروه تخصصی ارزیابی طرحها سه متخصص از دانشگاه هنر و معماری صبا نیز حضور دارند و عضو هستند».
احتشامزاده بیان کرد: «از این پس جایزه معماری میرحیدر به صورت سالانه برگزار خواهد شد».
نظر خود را بنویسید