گروه جامعه: «سمیه کارآموزیان» با وجود معلولیت بینایی شدید، توانسته با تلاش و پشتکار، علاوه بر موفقیت در عرصههای مختلف ورزشی در زمینۀ تحصیل و کارهای هنری نیز پیشرفت چشمگیری داشته باشد.
او که معتقد است معلولیت نمیتواند مانعی برای رسیدن به اهداف باشد، در حال حاضر دارای دو مدرک کارشناسی از دانشگاه تهران و شهید باهنر کرمان است و موفق به کسب 58 عنوان کشوری در مسابقات ورزشی شده است.
کارآموزیان در حال حاضر مدرس ماساژ، مربی بدنسازی، فیتنس، تیآرایکس و بوکس است و در کنار آن کار روغنگیری و ساخت عود و شمع را نیز دنبال میکند.
او که متولد سال 71 و اهل کرمان است به تازگی به عنوان ماسور به تیم هندبال کرمان نیز دعوت شده است.
به گزارش استقامت، وی با بیان اینکه دوران مدرسه را در مدارس عادی کرمان سپری کردم، گفت: «پس از اخذ دیپلم موفق شدم در رشتۀ تربیتبدنی دانشگاه تهران ادامه تحصیل بدهم و بعد هم به دلیل علاقهای که به هنر داشتم، در دانشگاه باهنر کرمان، رشتۀ نقاشی را ادامه دادم و در حال حاضر دارای دو لیسانس تربیتبدنی و نقاشی هستم».
کارآموزیان ادامه داد: «نقاشی ویترای را حرفهای انجام میدهم اما تدریس نمیکنم زیرا کار زیادی با چشم دارد و برایم سخت است».
وی افزود: «نقاشی را فقط برای فروش انجام میدهم و کارهایم را بیشتر در نمایشگاههای رعد برای فروش میگذارم».
کارآموزیان در ادامه با اشاره به مدارک ورزشی کسبکرده، اظهار کرد: «دارای مدرک بینالمللی داوری بوکس هستم و حدود هفت سال در این رشته کار میکنم».
وی ادامه داد: «پنج سال است که در رشتۀ ماساژ فعالیت میکنم و 15 سبک ماساژ را دوره دیدهام و در حال حاضر این رشته را به هنرجویان خود در موسسه نیکوکاری رعد کرمان تدریس میکنم».
این ورزشکار توانیاب توضیح داد: «دورههای آموزش مربیگری را از تهران شروع کردم. دو دورۀ ماساژ را در مالزی گذراندم و مابقی دورهها را در ماساژ ایرانیان که در تهران برگزار میشد سپری کردم».
وی گفت: «این دورهها را تحت حمایت و پشتیبانی خانواده گذراندم، مادرم هیچوقت اجازه نداد که من مانند بعضی از افراد دارای معلولیت فقط یک گوشه بنشینم و افسرده بشوم. خیلی من را حمایت کردند که بتوانم موفق باشم و هیچوقت من را به چشم یک معلول نگاه نکردند».
وی خاطرنشان کرد: «از سال 80 در رشتههای ورزشی دومیدانی، گلبال و شنا فعالیت داشتم و موفق شدم مقامهای زیادی را کسب کنم».
کارآموزیان یادآور شد: «58 عنوان کشوری دارم و یک مقام بینالمللی هم در مسابقات ژاپن کسب کردم اما آنچنان که باید و شاید از ما تجلیل و حمایت نشد و من مجبور شدم از حوزۀ ورزش خارج شوم».
وی ادامه داد: «مجبور شدم در سن 25 سالگی، رشتههایی که میتوانستم خیلی در آنها موفق باشم را کنار بگذارم. اگر برای پیشرفت ما از مربیان ویژه دعوت میکردند و یا خدماتی ارائه میدادند میتوانستیم در این زمینه همچنان فعال باشیم اما در حالی که بسیاری از ورزشکاران معلول آرزو داشتند در مسابقات جهانی شرکت کنند، این امکان فراهم نشد».
این ورزشکار معلول خاطرنشان کرد: «یادم هست که قرار بود برای یک مسابقۀ جهانی برویم اما آنقدر بهانههایی مانند نداشتن امکانات، عدم وجود حامی مالی و نبود بودجه مطرح شد که بچهها یکی بعد از دیگری حذف شدند».
وی با بیان اینکه معلولیت نمیتواند ما را از اهداف و موقعیتهایمان دور کند، افزود: «من در حالی که فاصلۀ دو متر را به سختی میبینم، نزدیک به 28 سبک دورههای مربیگری را گذراندهام و الان که در حوزۀ فعالیت خود پیشرفت کردم و شناخته شدم، زیر نظر موسسه نیکوکاری رعد کرمان فعالیت میکنم».
کارآموزیان بیان کرد: «حدود یک سال است که با این موسسه همکاری دارم و حمایت زیادی از من داشتند و خوشحالم که به بچههای معلول خدمات ارائه میدهم».
وی با اشاره به ارائۀ کار ماساژدرمانی در موسسه نیکوکاری رعد، گفت: «علاوه بر این، اگر بچهها نیاز به برنامۀ تمرینی و رژیم غذایی داشته باشند به آنها ارائه میکنم زیرا در این زمینه مدرک دارم».
وی ادامه داد: «بیرون از موسسه رعد در باشگاه بدنسازی و مطب خودم کار میکنم و گاهی نیز برای افراد معلولی که در خانه هستند و امکان بیرون آمدن را ندارند خدمات رایگان در منزل ارائه میدهم».
این هنرمند معلول با بیان اینکه تمام کارهایم را خودم به تنهایی انجام میدهم و کسی به من کمک نمیکند، خاطرنشان کرد: «خیلی خوشحالم که سر کار میروم و پیشرفت کردم. اگر یک روز در محل کار حاضر نشوم احساس خستگی و کسالت میکنم».
وی در ادامه درخصوص حمایت دستگاههای مسئول از معلولان، گفت:
«صادقانه میگویم بهزیستی تنها کاری که انجام دادند ارائۀ تسهیلات برای ایجاد اشتغال بوده اما اینکه انگیزۀ بچهها را مدنظر قرار دهند و به این مساله توجه کنند که معلولان در چه زمینهای میتوانند فعالیت داشته باشند و پیشرفت کنند تا برای آنها کلاسهای آموزشی برگزار کنند، هیچگاه وجود نداشته است».
وی افزود: «موسسه رعد خیلی با معلولان خوب کار میکند و این مساله باعث شده تا بچههای این موسسه پیشرفت خوبی در زمینۀ فعالیت خود داشته باشند».
کارآموزیان یادآور شد: «رعد خدمات رایگان به معلولان ارائه میکند، همچنین افرادی که در این موسسه حضور دارند میتوانند از کلاسهای آموزشی رایگان موسسه استفاده کنند. از سوی دیگر موسسه وضعیت تغذیه و رفتوآمد بچهها را مد نظر دارد و سعی میکنند زمینۀ اشتغال و فعالیت معلولان را فراهم کنند».
وی همچنین با اشاره به برنامههایی که برای آینده دارد، گفت: «تصمیم دارم یک سالن اسپا دایر کنم تا خدماتی که آنجا به معلولان ارائه میشود رایگان باشد. دوست دارم آنقدر پیشرفت کنم و سرمایه داشته باشم که بتوانم این کار را انجام دهم همانطور که الان هفتهای دو روز به بچههای رعد رایگان خدمات ارائه میکنم».
نظر خود را بنویسید