گروه جامعه: اسفندماه سال 99 بود که کارخانۀ بازیافت زبالۀ شهرداری کرمان افتتاح شد. پنج ماه بعد و در مردادماه سال گذشته اما اعلام شد که کارخانه همچنان تعطیل است. آن زمان، علیرضا ریاضی، مدیرعامل وقت سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان اعلام کرد که مزایدهای برگزار و پیمانکار نیز مشخص شده و فعالیت کارخانه بهزودی آغاز میشود.
این کارخانه اما به گفتۀ رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر کرمان دوباره تعطیل شده و استانداری در نامهای به شورا، تاکید کرده که آن را تا یک ماه آینده فعال کنند.
شهردار کرمان دلیل تعطیلی کارخانۀ بازیافت را عدم توجیه اقتصادی آن برای سرمایهگذار ذکر کرد و گفت: «در قرارداد سرمایهگذاری، شهرداری تعهد کرده که (روزانه) 200 تن زبالۀ قابل جداسازی را درِ کارخانه تحویل دهد اما این میزان، کاهش یافته است که میتواند به دلیل تفکیک از مبدا و افزایش جمعآوری زباله (توسط زبالهگردها) باشد. به همین دلیل، سرمایهگذار میگوید با این تناژ برایم نمیصرفد تا با قرارداد قبلی ادامه بدهم».
سعیدشعرباف تبریزی افزود: «سرمایهگذار گفته تا تناژ زبالۀ ورودی به بیش از 200 تن نرسد، حاضر نیست فعالیت کند».
وی با بیان اینکه قراردادهای بازیافت و پسماند شهرداری در حال تغییر است، ادامه داد: «اگر بتوانیم این میزان زبالۀ ورودی را تضمین کنیم، حتما با همین سرمایهگذار ادامه میدهیم اما اگر نتوانیم، سرمایهگذاری منتفی میشود و شهرداری باید کارخانه را در دست بگیرد».
به گزارش استقامت، وی دوشنبه 24 مردادماه در صحن علنی شورای شهر کرمان در ادامۀ این توضیحات اظهار کرد: «یکی دو پیشنهاد از مبدا تا کمپوست هم به شهرداری آمده است. حدود یک ماه زمان نیاز است تا قراردادهای بازیافت تعیینتکلیف شود و بدانیم شهرداری باید کارخانه را در دست بگیرد یا سرمایهگذار؟».
وی افزود: «شهرداری در حال حاضر میتواند کارخانه را در دست بگیرد و آن را فعال کند تا تکلیف سرمایهگذاری مشخص شود اما اینکه طوری باشد که بصرفد و کمپوست تولید شود، نخواهد بود».
شهردار کرمان گفت: «وزیر کشور هم در سفر اخیر خود به کرمان، برای افزایش ظرفیت کارخانه و زبالهسوز قول حمایت دادند که باید پیگیری شود. اگر افزایش ظرفیت اتفاق بیفتد و زبالهسوز داشته باشیم، میتوانیم زباله را شهرهای مجاور هم بگیریم و تناژ را بالا ببریم».
نظر خود را بنویسید