گروه جامعه: پس از گذشت حدود چهار ماه از کاهش محدودیتهای کرونایی، از هفتۀ آخر تیرماه، بار دیگر، کرونا روند افزایشی را آغاز کرده تا آنجا که از ابتدای هفتۀ جاری (شنبه هفتم مردادماه) تا روز دوشنبه در استان کرمان 278 نفر و در کشور 5040 نفر بعد از ابتلا به بیماری، در بیمارستانها بستری شدهاند. روند مرگومیرهای کرونا در کشور نیز افزایشی است.
البته در استان کرمان، آنطور که سرپرست دانشگاه علومپزشکی کرمان شامگاه دوشنبه گزارش داد، شرایط در مقایسه با پیکهای قبلی بهتر است. دکتر مهدی احمدینژاد در اینباره گفت: «بالاترین میزان بستری طی یک هفته در استان کرمان در سویۀ اومیکرون با ۱۰۹۹ نفر، در دلتا با ۱۷۹۶ نفر و در آلفا با ۱۱۱۲ نفر بود و اکنون در بالاترین پیک ۷۹۶ نفر بستری داشتهایم».
خیز جدید بیماری که از اسفندماه 98 تاکنون برای هفتمین بار اتفاق افتاده، با یکی از ویروسهای جهشیافتۀ اومیکرون است که آن را با نام علمی B.A.5 معرفی کردهاند. ویژگی مهم این ویروس قدرت بالای آن در سرایت به دیگران است به گونهای که اگر یک نفر به آن آلوده باشد و مراقبتهای لازم را انجام ندهد، به راحتی میتواند 18 نفر دیگر را نیز بیمار کند.
همین سرایتپذیری بالا باعث شد تا در مدت کوتاهی، شمار مبتلایان و بستریشدگان افزایش یابد. نقشۀ جدید رنگبندی کرونا که روز شنبه منتشر شد نیز این افزایش را به خوبی نشان میدهد چرا که تعداد شهرهای با وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) در کشور از ۵۷ مورد در هفتۀ گذشته، به ۱۲۰ شهر افزایش یافت. همچنین تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی (پرخطر) از ۸۶ مورد به ۱۱۲ شهر افزایش یافت. تعداد شهرهای با وضعیت زرد (نسبتا پرخطر) از ۱۹۹مورد به ۱۶۶ و تعداد شهرهای با وضعیت آبی که بهترین شرایط کرونایی است، از ۱۰۶ مورد به ۵۰ شهر رسید.
در واقع، مطابق این آمار، ۱۲۰ شهر در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۶ شهر در وضعیت زرد و تنها ۵۰ شهر در وضعیت آبی کرونایی قرار دارند.
در استان کرمان هم که خیلی زودتر از بسیاری مناطق دیگر کشور پیک هفتم را آغاز کرد، بر اساس آخرین نقشۀ رنگبندی رسمی کشور که هشتم مردادماه توسط وزارت بهداشت منتشر شد، رنگ کرونایی 13 شهر قرمز، شش شهر نارنجی و چهار شهر زرد بوده است.
در حال حاضر شهرستانهای «کرمان»، «زرند»، «کوهبنان»، «راور»، «شهربابک»، «سیرجان»، «بردسیر»، «بافت»، «ارزوئیه»، «جیرفت»، «نرماشیر»، «رودبار جنوب» و «منوجان» در وضعیت قرمز قرار دارند.
رنگ کرونایی شهرستانهای «رفسنجان»، «رابر»، «بم»، «عنبرآباد»، «کهنوج» و «قلعهگنج» نارنجی اعلام شده است.
وضعیت کرونایی شهرهای «انار»، «فهرج»، «ریگان» و «فاریاب» زرد است.
شهرستانهای «راور»، «ارزوئیه» و «رودبار جنوب» که تا هفتۀ گذشته جزو مناطق نارنجی کرونایی قرار داشتند، با افزایش تعداد مبتلایان و بستریشدگان در وضعیت قرمز قرار گرفتهاند.
شهرستان «نرماشیر» نیز که تا هفتۀ گذشته جزو مناطق زرد رنگ کرونایی قرار داشت به وضعیت قرمز درآمد.
رنگ کرونایی شهرستان «رفسنجان» نیز با افزایش روند ابتلا و بستری مبتلایان کرونا از زرد به نارنجی تغییر کرده است.
شهرستانهای «رابر»، «بم»، «عنبرآباد» و «قلعهگنج» اما با بهبود شرایط با خروج از وضعیت قرمز، جزو مناطق نارنجی قرار دارند.
شامگاه دوشنبه 10 مردادماه، سرپرست دانشگاه علومپزشکی کرمان در یک برنامۀ زندۀ تلویزیونی گفت: «در سویۀ جدید بیماری کرونا تعداد زیادی از تستهای مثبت، کودکان هستند که علائم سرماخوردگی دارند و ناقل هستند».
به نقل از ایسنا، احمدینژاد افزود: «در حال حاضر سرماخوردگی نداریم و هرکس کوچکترین علائمی از جمله بیحالی، ضعف، بدن درد، سوزش گلو، آبریزش چشم، کاهش شنوایی و ... داشت، به کرونا مبتلا شده است و باید به پزشک و کلینیکهای مخصوص کرونا مراجعه کند».
متخصصان اتفاقنظر دارند که آنچه باعث پیروزی نسبی انسان بر حملات کُشندۀ کرونا شده، تزریق واکسن است و به همین دلیل تاکید دارند واکسیناسیون جدی گرفته شود.
احمدینژاد نیز با تاکید بر اینکه در کودکان پنج سال به بالا واکسیناسیون انجام بشود تا سیکل انتقال را بشکنیم، اظهار کرد: «در حال حاضر در استان کرمان آمار واکسیناسیون دوز اول ۹۱ درصد، دوز دوم ۸۱ درصد و دوز سوم ۵۵ درصد است و نزدیک به ۵۰ هزار نفر هم دوز چهارم واکسن کرونا را دریافت کردهاند».
دربارۀ وضعیت واکسیناسیون در استان تا 11 مردادماه، سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت: «تاکنون ۴۵ هزار و ۵۲ نفر در استان کرمان نوبت چهارم واکسن کرونا را تزریق کردهاند».
سعید صحبتی دربارۀ آخرین وضعیت واکسنهای تزریقشدۀ جمعیت بالای ۱۲ سال در استان نیز بیان کرد: «تا دهم مردادماه، دو میلیون و ۳۴۹ هزار و ۷۱ نفر نوبت اول، دو میلیون و ۸۲ هزار و ۱۹۸ نفر نوبت دوم و ۹۰۴ هزار و ۱۸۹ نفر نوبت سوم در استان کرمان واکسن کرونا را دریافت کردهاند».
به نقل از ایسنا کرمان، وی تاکید کرد: «کسانی که نوبت اول، دوم و سوم واکسن را دریافت کردهاند و شش ماه از نوبت سوم آنها گذشته است، باید نوبت چهارم را دریافت کنند».
صحبتی خاطرنشان کرد: «همچنین واجدین شرایط در هر نوبت واکسن که شش ماه از زمان دریافت واکسن آنها گذشته است، باید نوبت یادآور خود را دریافت کنند».
از جمله دستاوردهای تزریق واکسن، کاهش فوتیهای کرونا بوده است.
سرپرست دانشگاه علومپزشکی کرمان در اینباره اذعان کرد: «تفاوت در آمار فوتیها به این دلیل است که اغلب کسانی که مبتلا و بستری میشوند، واکسن زدهاند و سطح ایمنی قابل قبول است و بیمار بعد از سه روز بستری ترخیص میشود. ضمن اینکه ما و همکارانمان اکنون آمادگی داریم و شرایط بدی نداریم».
احمدینژاد با اشاره به آمار بالای مرگومیر کرونایی در سویههای قبل، افزود: «در زمان آلفا هیچ درمان واضحی شناخته نشده بود و سعی و خطا بود. در پیک دلتا بسیاری از درمانها شناخته شده بود، ضمن اینکه در سویۀ آلفا سطح ایمنی هم افزایش یافت».
در حالی که تصور عامۀ مردم این بود که کرونا تمام شده، اومیکرون با سویۀ جدید خود بار دیگر ارادۀ خود را برای بقا به انسان نشان داد.
روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۲۸ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.
بنا بر جدیدترین آمار رسمی همهگیری کرونا، مجموع مبتلایان به این بیماری در جهان تا سهشنبه 11مردادماه به ۵۸۳ میلیون و ۱۸۵ هزار و ۱۰۷ نفر رسیده و مرگ شش میلیون و ۴۲۲ هزار و ۱۲۱ بیمار کووید نیز تأیید شده است.
به گزارش ایسنا، براساس تازهترین دادهها در جدول جهانی پاندمی کرونا، آمریکا با بیش از ۹۳.۲ میلیون مبتلا و یک میلیون قربانی همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با این بیماری قرار دارد و هند با آمار بیش از ۴۴ میلیون مبتلا پس از آمریکا در رتبۀ دوم جهانی جای گرفته است.
در اروپا نیز فرانسه با ثبت بیش از ۳۳.۸ میلیون مبتلا، تا این لحظه رکورددار ابتلا در بین کشورهای این منطقه و نیز سومین کشور با بیشترین آمار بیمار کرونایی در جهان است.
برزیل با بیش از ۶۷۸ هزار جانباخته پس از ایالات متحده، دومین کشور رکورددار تعداد قربانیان کرونا در جهان محسوب میشود و پس از آن هند با بیش از ۵۲۶ هزار قربانی، سومین کشور به لحاظ ثبت بالاترین آمار مرگ و میر کرونایی در این فهرست جهانی است.
ایران با مجموع هفت میلیون و ۴۰۰ هزار و ۷۲۵ مورد ابتلا و ۱۴۲ هزار و ۶۰ مورد فوت ناشی از بیماری، در حال حاضر در رتبۀ ۱۷ در بین کشورهای دارای بیشترین آمار مبتلایان به کرونا قرار دارد.
نظر خود را بنویسید