گروه اقتصاد: معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی استان كرمان با اشاره به ضرورت نوسازی مرغداریهای فعال در استان و حمایت از ایجاد واحدهای جدید هشدار داد که اگر این اتفاق نیفتد، طی پنج سال آینده 50 درصد تولید فعلی را هم نخواهیم داشت.
محمدعلی اسماعیلی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی تامین آب صنعت دام و طیور در استان است، گفت: «یک واحد مرغداری 20 هزار راسی که در یک دورۀ 45 روزه، 45 تن مرغ تولید میکند، در کل دوره 600 مترمکعب آب نیاز دارد در حالی که برای تولید یک تن ذرت 700 مترمکعب آب نیاز داریم».
وی افزود: «آبمنطقهای حاضر است برای واحدهای بلوکسازی، تولید سیمان و فولاد و پتروشیمی آب بدهد ولی حاضر نیست آب در اختیار صنعت دام و طیور قرار دهد».
وی با تاکید بر تامین آب این صنعت، از آب منطقهای خواست که تامین آب صنعت دام و طیور استان را در اولویت قرار دهد.
اسماعیلی گفت: «خواهش میکنم سالانه 200 مترمکعب آب در اختیار صنعت دام و طیور قرار بگیرد تا در پنج سال آینده بتوانیم صنعت را نوسازی کنیم. هم گاوداریها و هم مرغداریها و دامداریهای استان نیاز به آب دارند».
به گزارش استقامت، وی در نشست مسئولان جهاد کشاورزی با مجمع نمایندگان استان کرمان بیان کرد: «کرمان در تامین تمامی محصولات پروتئینی مانند گوشت، مرغ، شیر، تخممرغ و ... حدود 30 تا 40 درصد به سایر استانها وابسته است».
وی با بیان اینکه در این زمینه رقابتی بین استانها ایجاد شده است، افزود: «در ایام نوروز که میخواستیم دو ماشین مرغ از یزد وارد کنیم، نتوانستیم و مجبور به توزیع مرغ منجمد در تعدادی از شهرستانها شدیم».
وی ادامه داد: «تلاشهایی در استان در حال انجام است. باید همه به کمک صنعت دام و طیور بیایند».
اسماعیلی با بیان اینکه اکثر زیربناها و زیرساختهای استان فرسوده است، اظهار کرد: «900 مرغداری در استان کرمان وجود دارد که 250 مورد آن کاملا تخریب شدند و حدود 250 تا 300 مورد هم فرسوده هستند. تنها چیزی حدود 170، 180 مرغداری نوساز و جدید داریم».
وی گفت: «حدود هشت سال میشود که با کجسلیقگیها، سرمایهگذاری در صنعت طیور انجام نشده است. هشت سال جلوی کار را گرفتند، مجوز جدید صادر نکردند و سرمایهگذاری در این بخش انجام نشد و الان ما با مشکلاتی مواجه شدهایم».
اسماعیلی توضیح داد: «هزینۀ تولید جوجه 120 هزار تومان است و متاسفانه 30 تا 35 درصد از جوجهریزیها در سالنهای تولید تلفات میدهد در حالی که این میزان در کشورهای اروپایی سه درصد است».
وی با تاکید بر اینکه واحدهای فعلی باید اصلاح و واحدهای جدید نیز ایجاد شود، ادامه داد: «تبصرۀ 18 را در کرمان به زنجیرۀ تولید مشروط کردهاند. ما در استان فقط دو زنجیرۀ تولید داریم در حالی که الان باید حدود 10 میلیون ظرفیت جدید در استان ایجاد کنیم. این موضوع باید در کرمان حل شود تا بتوانیم از تبصرۀ مادۀ 18 برای مرغداریها نیز استفاده کنیم؛ در غیراینصورت طی پنج سال آینده 50 درصد تولید فعلی را هم نخواهیم داشت زیرا اکثر واحدها در حال خارج شدن از ردۀ تولید هستند».
نظر خود را بنویسید