گروه جامعه: مدتی پیش بود که مجسمههای نصبشده در چهارراه طهماسبآباد با تصمیم شورا و شهرداری کرمان برداشته شد.
این مجسمهها را شهریار رضایی با عنوان «رویای باغ طهماسبآباد» ساخته بود و خشکسالی و کمآبی در کرمان را یادآور میشدند. این طرح در زمان شهرداری عالمزاده در شهر اجرا شده بود.
بعد از حذف مجسمهها، به گفتۀ فتحالله مویدی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا، چند روز قبل، سکوهایی که در این محوطه وجود داشت و رهگذران برای نشستن از آن استفاده میکردند هم، با پیکور و جرثقیل حذف شد. مویدی با انتقاد از این اقدام شهرداری یادآور شد که در شرایطی که قیمت یک پاکت سیمان به 80، 90 هزار تومان رسیده و مردم بهراحتی نمیتوانند آن را تهیه کنند؛ چرا شهرداری اینطور عمل کرده است؟
این اظهارات مویدی در نشست عمومی شورا که 20 تیرماه برگزار شد، باعث شد تا محمدرضا کمساری رئیس کمیسیون گردشگری و میراثفرهنگی که نمایندۀ شورا در سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری است؛ باری دیگر پروندۀ حذف مجسمهها را باز کرده و توضیحاتی بدهد.
او در اینباره گفت که این مجسمهها بیانگر افسردگی بود و چون در این محدوده، بیشتر بیماران و مراجعان به ساختمانهای پزشکان و آزمایشگاهها تردد دارند، مناسب اینجا نبود. کمساری مدعی شد که برداشتن این مجسمهها خواستۀ مردم بوده است.
او سپس اظهار کرد: «اینکه چهار، پنج مجسمه جابهجا شود، حیف و میل بیتالمال نبود. ما از سازمان زیباسازی خواستیم آنها را جای دیگری مثلا نزدیک جنگل(قائم) نصب کند که ارتباط با آب و آبیاری داشته باشد. بعد از جمعآوری مجسمهها جوسازی شد که شورا با آثار خلقشده در سمپوزیوم و کارهای هنرمندان و هنر مجسمهسازی مشکل دارد. باز هم در کمیسیون فرهنگی شورا، از دوستان زیباسازی پرسیدیم که آیا آقای شهریار رضایی اثری دارد که جایگزین این مجسمهها شود؟ گفتند مجسمۀ ناظمالاطباء هم کار ایشان است و گفتیم این مجسمه در چهارراه طهماسبآباد نصب شود».
وی ادامه داد: «ما در کمیسیون فرهنگی دربارۀ اینکه سکّوها جمع شود یا نه؟ تکلیفی نداشتیم. شهرداری میخواهد المانی نصب کند، بررسی میکند که آیا سکّو باشد یا خیر؟».
به گزارش استقامت، کمساری روز دوشنبه 20 تیرماه در صحن علنی شورای شهر کرمان در توضیح بیشتر در اینباره گفت: «مجسمههایی با موضوع خشکسالی در این فضا نصب شده بود. از اوایل شورا یکی از مطالبات از سوی مردم این بود که چون اینجا محدودۀ سلامت شهر و محل استقرار مطب و آزمایشگاههای زیادی است، این مجسمهها که نماد افسردگی است و انرژی مثبتی به مخاطب نمیدهد مناسب اینجا نیست و هرکسی به آن میرسد این را برداشت نمیکند که کمآبی را نشان میدهد».
وی افزود «افرادی که به مطب پزشکان مراجعه و در این محل استراحت میکنند، اعصاب خردی خودشان دارند و مناسب نبود که با المانهایی روبهرو شوند که افسردگی را القا میکند».
کمساری با بیان اینکه مردم خواستند تا مجسمهها جمع شود، اظهار کرد: «در کمیسیون فرهنگی در اینباره صحبت و تصمیم بر این شد با نظر سازمان زیباسازی این اتفاق بیفتد».
وی تاکید کرد که جابهجایی چهار، پنج مجسمه، حیف و میل بیتالمال نبود و خواستیم جای دیگری مثلا نزدیک جنگل نصب شود.
وی اضافه کرد: «یکی، دو ماه از این موضوع گذشته است. فکر میکنم جابهجایی چند مجسمه مصوبۀ شورای عمومی را نیاز ندارد و روتین کار مشورتی بوده و با نظر سازمان مربوطه انجام شده است».
عضو شورای شهر کرمان همچنین گفت: «دوستان جدا از حضور در کمیسیونهای خود شورا، موظفند در یکی از کمیتههای شهرداری شرکت کنند و نظر مشورتی داشته باشند. من نمایندۀ شورا در سازمان فضای سبز هستم و از دوستان دو مطالبه را داشتم: یکی اینکه چرا مجسمۀ سردار سلیمانی در میدان آزادی نصب نمیشود و چرا مجسمۀ ناظمالاطباء در چهارراه نصب نمیشود که شهریار رضایی فکر نکند مخالف هنرمندانیم. به ما گفتند که نصب این مجسمه باید توسط شهرداری منطقه انجام شود که معطل کرده است. در جلسه به مهندس مداح (شهردار منطقه دو) تلفن کردیم و گفتیم زودتر انجام شود».
وی خاطرنشان کرد: «در کمیسیون فرهنگی تکلیفی برای اینکه سکوها جمع شود یا نه را نداشتیم».
نظر خود را بنویسید