گروه جامعه: آیین اختتامیۀ شانزدهمین دورۀ جایزۀ افضلیپور با معرفی و تجلیل از برگزیدگان برگزار شد.
در این مراسم، دکتر حسین اکبریفرد سرپرست دانشگاه شهید باهنر کرمان با قدردانی از پایهگذاران جایزۀ افضلیپور اظهار کرد: «این حرکت منحصر بهفرد را در هیچ دانشگاهی به این عظمت نداریم».
وی با بیان اینکه دانشگاه شهید باهنر کرمان افتخارات زیادی دارد، افزود: «این دانشگاه حاصل نگاه خیرانۀ مردی بزرگ است که شاید تا زمانی که تصمیم ساخت دانشگاه در کرمان را گرفته بود، به این استان سفر نکرده بود ولی دلش برای کشور میتپید و با اندیشهای بلند و جستوجویی عمیق به کرمان رسید».
وی بیان کرد: «ایشان گفتهاند: چهقدر مردم کرمان شریف هستند و در این شکی نیست که ایشان نگاهی بزرگ و اندیشمندانه داشتند».
به گزارش خبرنگار استقامت، وی در این مراسم که 4 خردادماه و در محل تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر برگزار شد، با اشاره به آنچه که برای ساخت دانشگاه انجام شده است، توضیح داد: «ایشان، در دوران بعد از جنگ جهانی دوم، با نگاهی اندیشمندانه به فکر ساخت دانشگاه میافتند و با بررسیها و مطالعات فراوان، به کرمان میرسند و دانشگاهی احداث میشود که شاید از لحاظ معماری منحصر بهفرد و تا 200 سال آینده جزو میراث ماندگار باشد».
اکبریفرد افزود: «یاران افضلیپور به اندازۀ خود ایشان مهم و ارزشمند هستند».
وی ادامه داد: «زندهیاد افضلیپور برای احداث دانشگاه در کرمان بهترینها را انتخاب کرد. مهندسان مشاور پیراز و انتخاب مهندس شریعتزاده و مهندس میرحیدر برای طراحی و نظارت بر ساخت این پروژۀ عظیم از اندیشۀ بلند افضلیپور بود. آنها به اتفاق چند نوبت به اروپا رفتند و از دانشگاههای روز دنیا بازدید کرده و به مدد تخصص و تجربه و همتشان، کاری کارستان کردند».
سرپرست دانشگاه باهنر کرمان گفت: «طراحی و نظارت پروژۀ عظیم دانشگاه در دفتر کوچک پیراز آن هم زمانی رخ داد که از رایانه و نرمافزارهای قوی خبری نبود. آنها با تخصص و تجربه و قدرت تصور خود طرحها و نقشههای بیش از 450 هزار مترمربع ساختمان را با مداد و راپید بر کاغذ ترسیم کرده و با عشق و تعهد بناهای ماندگار و باشکوهی ساختند».
وی با بیان اینکه همراهی و حضور مداوم زندهیاد میرحیدر به عنوان ستون خیمه پیراز برای افضلیپور بسیار اطمینانآفرین و امید بخش بود، ادامه داد: «میخواستند دانشگاهی بسازند که علاوه بر مقاومت در برابر خطرات طبیعی از جمله زلزله از لحاظ پایداری نیز حداقل 200 سال استوار و پویا باشد. بدین منظور با همکاری پروفسور هوشیار نوشین علاوه بر بهرهمندی از نخستین آییننامههای مهندسی شروع به تدوین نظامنامهها و آییننامههایی کردند که بعدها مرجع بسیاری از ضوابط ساختمانسازی در مسکن و شهرسازی کشور شد».
اکبریفرد بیان کرد: «شادروان میرحیدر مدیریت و سرپرستی پروژههای متعددی را برعهده داشت که بیمارستان افضلیپور و دانشگاه باهنر از جمله آن است».
وی گفت: «در اندیشه و فکر بلند این بزرگان باید بیشتر تعمق کرد و نگریست».
وی اظهار کرد: «در هر دوره از جایزه شاهد ارتقای آن بودهایم و امیدواریم پیشنهاداتی بیاید تا بر غنای آن افزوده شود و دستاندرکاران بتوانند در حوزههای بیشتری از افراد تقدیر کنند».
وی اضافه کرد: «جوانان خلاق و نوآوری داریم که ممکن است رتبۀ علمی نداشته باشند ولی اقدامات موثری انجام میدهند. تلاش میکنیم از این ظرفیت هم استفاده شود». سرپرست دانشگاه باهنر کرمان همچنین گفت: «در این دوره، برای حفظ برنامهها و اقدامات گذشتگان برنامهریزی کردهایم و کارهایی از جمله تقویت مشاورین دانشگاه را انجام میدهیم تا بتوانیم از این ظرفیت برای تصمیمگیریهای مهم استفاده کنیم».
وی افزود: «در دستور کار است که از شورای روسای پیشین دانشگاه برای استفاده از تجربیات آنها بهرهمند شویم».
وی اضافه کرد: «برنامۀ پنج سالۀ راهبردی دانشگاه نیز در حال بازنگری و تقویت است».
وی تصریح کرد: «برای ارتقای جایگاه دانشگاه از همۀ ظرفیتها استفاده خواهیم کرد».
وی با اشاره به تفاهمنامههایی که با برخی از صنایع استان امضا کردهاند، افزود: «برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه به تفاهمنامههای خوبی رسیدیم و اقدامات بعدی را تقویت میکنیم تا از تمام ظرفیت تفاهمنامه که منجر به قرارداد میشود استفاده کنیم».
در این مراسم، حجتالاسلام عسکری مسئول نهاد نمایندگی ولیفقیه در دانشگاه باهنر نیز، در بخشی از سخنان خود با اشاره به یکی از اظهارات زندهیاد افضلیپور گفت: «ایشان گفتهاند هیات علمی دانشگاه کرمان سعی میکنند دانشجوی واقعی تربیت کنند... این دانشجو که از دانشگاه بیرون میآید اگر نتواند به مملکت خدمت کند هیچ ارزشی ندارد. ما پشت میزنشین نمیخواهیم و فردی را میخواهیم که آستین بالا بزند و معدن استخراج یا کارخانه احداث کند. توصیۀ من به آقایان این است که سعی کنند کیفیتی که دانشجو مفید باشد را مدنظر قرار بدهند».
وی افزود: «از این سخنان، نیت خیر و هدفگذاری مرحوم افضلیپور کاملا مشخص است. ایشان تمام ثروت خود را هزینه کرد تا دانشجویانی برای خدمت به این کشور تربیت شوند».
وی اظهار کرد: «افکار و اندیشههایی که گاهی باعث میشود دانشجو نگاهش به جای خدمت به کشور، به فرار از کشور منتهی شود، بیتوجهی به نیت مرحوم است و خیانت بزرگی صورت گرفته است».
وی بیان کرد: «بنیانگذار دانشگاه فردی فهیم بوده است و با نگاهی آن را تاسیس کرده که توصیۀ اصلی ایشان، پرورش نیروی خدمتگزار به کشور باشد».
عسکری گفت: «رسالت دانشگاهیان که در اینجا کار و برنامهریزی میکنند سنگین است و باید به دنبال رشد جوانانی باشیم که به این کشور خدمت کنند».
در این مراسم، از دکتر کرامتاله ایزدپناه استاد و پژوهشگر حوزۀ گیاهپزشکی، به عنوان چهرۀ علمی در سطح ملی با اهداء جایزه افضلیپور، دکتر قطبالدین صادقی نویسنده و کارگردان مطرح تئاتر ایران، به عنوان چهرۀ هنری در سطح ملی با اهداء جایزه هنری ادبی صبا، از مهندس سیدمحسن میرحیدر معمار و مدیر اسبق مهندسین مشاور پیرراز، با اهداء جایزه کارآفرین برتر، از دکتر محمد رنجبر استاد و پژوهشگر حوزه معدن بهعنوان چهرۀ استانی با اهداء جایزه افضلیپور و از استاد ایرج ایزدپناه نقاش هنرمند و پیشکسوت بهعنوان چهرۀ استانی با اهداء جایزه هنری ادبی صبا تقدیر شد.
همچنین، از علی سالاری به عنوان کارمند نمونه دانشگاه، از فریبا گرکانینژاد مشیزی، ملیحه محمدی قناتغستانی، محمد خواجه بمی، محمدامین احسانیاصطهباناتی دانشجویان دوره دکتری؛ و از مهدی قنبریعدیوی حائز رتبه اول رشته مهندسی شیمی در بیست و پنجمین المپیاد علمی دانشجویی کشور در سال 1399 و از زهرا ابولی، فاطمه ابولی، رویا باقرزادهمشیزی، فاطمه مرادزاده، زهرا معینالدینی و زهرا حقیقی دانشجویان دوره کارشناسی نیز تقدیر شد.
همچنین در این مراسم، یاد استاد اکبر صوتی هنرمند پیشکسوت مشبک کرمان که بهتازگی درگذشته است گرامی داشته و از خانوادۀ ایشان تجلیل شد. زندهیاد صوتی یک اثر هنری از پرترۀ مهندس افضلیپور خلق کرده است.
نظر خود را بنویسید